Ομπράντοβιτς: «Εγώ δεν θέλω, αλλά οι παίκτες αποφασίζουν»

Ομπράντοβιτς: «Εγώ δεν θέλω, αλλά οι παίκτες αποφασίζουν»

Gazzetta team
Ομπράντοβιτς: «Εγώ δεν θέλω, αλλά οι παίκτες αποφασίζουν»

bet365

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ρωτήθηκε για την κόντρα FIBA - Euroleague και έδειξε αντίθετος με την συμμετοχή των παικτών του στην εθνική, αλλά τόνισε πως αυτοί αποφασίζουν.

Στην συνέντευξη Τύπου, μετά την κατάκτηση του Super Cup, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ρωτήθηκε για την κόντρα FIBA - Euroleague και τα «παράθυρα» της πρώτης και απάντησε: «Η FIBA δεν σκέφτεται την Euroleague ή τους παίκτες. Πρώτον, οι παίκτες του ΝΒΑ δεν έρχονται. Είναι πάνω από 80 Ευρωπαίοι παίκτες στο ΝΒΑ. Δεύτερον, οι παίκτες έχουν συμβόλαια με τις ομάδες και οι υποχρεώσεις τους είναι να βρίσκονται στην προετοιμασία και τα παιχνίδια. Γι' αυτό ακριβώς βάζουν τους παίκτες σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Τι θα γίνει αν ένας παίκτης πάθει έναν σοβαρό τραυματισμό; Ποιος θα καλύψει το συμβόλαιο;»

Η Φενέρμπαχτσε έχει στο ρόστερ της οκτώ παίκτες που είναι διεθνείς (Βέσελι, Σλούκας, Γκιουλέρ, Μαχμούτογλου, Ντατόμε, Μέλι, Κάλινιτς και Γκούντουριτς) και ο Σέρβος τεχνικός απάντησε σε ενδεχόμενο που τους στερηθεί: «Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για εμάς. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη σε αυτό το θέμα και το έχω πει ήδη στον πρόεδρο. Αλλά η τελική απόφαση ανήκει στους παίκτες. Σε κάθε πιθανή κακή κατάσταση, είτε οι ομοσπονδίες είτε οι σύλλογοι θα υποφέρουν».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα