Μανωλόπουλος: «Θα δούμε στο γήπεδο τι θα γίνει με Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό»

Κάτια Πετροπούλου
Μανωλόπουλος: «Θα δούμε στο γήπεδο τι θα γίνει με Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό»
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, μετρημένος και προσγειωμένος, μιλάει στο gazzetta.gr για την νέα ΑΕΚ, απαντάει στο ερώτημα αν θα καταφέρει φέτος να «σπάσει» το δίπολο Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και αναφέρει τι θα κάνει η ομάδα για να έρθει ο κόσμος στο ΟΑΚΑ.

Η φετινή ΑΕΚ φαίνεται πολλά υποσχόμενη!

Παίκτες σε κάθε θέση, αξιόπιστοι Έλληνες, αξιόλογοι ξένοι και νέοι να έρχονται από πίσω, έτοιμοι να κατακτήσουν το μέλλον.

Εκ πρώτης όψεως, με την εικόνα των φιλικών - σε κάποια έδειξαν αρκετές αδυναμίες, το οποίο είναι φυσικό τέτοια εποχή - και με την διαρκή βελτίωση στην άμυνα, οι «κιτρινόμαυροι» θα είναι ακόμα πιο δυνατοί από πέρυσι.

Τα... ψέματα τελείωσαν πια και οι επίσημες υποχρεώσεις ξεκινούν, αρχής γενομένης από το ματς με το Ρέθυμνο την Τετάρτη (04/10, 17:00) στο ΟΑΚΑ, για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr, στην media day της ομάδας, και είπε αρχικά για την σεζόν που ξεκινά: «Το είπες κι εσύ, τελειώσαν τα ψέματα! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να κερδίσουμε τα περισσότερα παιχνίδια φέτος. Αυτός είναι ο στόχος φέτος και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε».

Σχετικά με το αήττητο (10/10) που είχε η ομάδα στις φιλικές αναμετρήσεις και αν αυτό χαροποιεί ή αγχώνει, ο 47χρονος προπονητής σχολίασε: «Καλό είναι να κερδίζεις τα φιλικά, αλλά βασικός στόχος είναι να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Αρκετά τα αντιμετωπίσαμε σαν να χάσαμε, γιατί δεν παίξαμε καλά. Αυτά τα ματς σε βοηθούν για να βρεις ρυθμό. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Η ΑΕΚ φαίνεται να διαθέτει πλουραλισμό φέτος, μετά και τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν, και ο Μανωλόπουλος εστίασε κυρίως στις νεαρές ηλικίες και στο γεγονός πως η ομάδα αυτή μπορεί να πρωταγωνιστήσει: «Γενικά κάναμε μια καλή δουλειά, αλλά και όσον αφορά το να φέρουμε κάποια νέα παιδιά. Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ. Πρέπει να βοηθήσουμε τους πιο νέους να μπουν στα "βαθιά". Νομίζω πως έχουμε αρκετά καλή χημεία κι ότι έχουμε φτιάξει μια ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει», ενώ για τον Μάνι Χάρις, που αναμένεται στην ομάδα και ταλαιπωρήθηκε από έναν μικρό τραυματισμό στους τελικούς της Κίνας, το βλέμμα του ήταν αρκετά καθησυχαστικό: «Ένας μικρός τραυματισμός ήταν μόνο. Δεν ανησυχούμε».

Κάθε χρόνο το ερώτημα που «καίει» τους φίλους της «Βασίλισσας» είναι ένα: αν θα καταφέρει να «σπάσει» το δίπολο Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού. Ο Μανωλόπουλος, όπως πάντα μετρημένος και άνθρωπος που ξέρει τι λέει, κράτησε χαμηλούς τόνους. «Αυτό θα το δούμε στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι μπορεί να απαντηθεί τώρα. Δεν έχουμε δει καμία ομάδα να είναι 100% έτοιμη. Ούτε εμείς, ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός. Ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να νικήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια».

Όσο για τις κερκίδες στο ΟΑΚΑ που... μοιάζουν άδειες στους αγώνες, ο κόουτς υποστήριξε πως η ομάδα θα... ματώνει στο παρκέ, για να φέρει τον κόσμο στα καθίσματα: «Για να μην έρχονται, κάποιος λόγος θα υπάρχει. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Σε πολλά παιχνίδια μας βοήθησε πολύ και θέλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό. Δίνουν αυτοπεποίθηση, δίνουν ενέργεια στους παίκτες. Εμείς πρέπει να παίξουμε μπάσκετ που να χαίρεται ο κόσμος να μας δει κι έτσι να έρχεται και περισσότερος στο γήπεδο. Θεωρώ πως κάθε στιγμή πρέπει να "ματώνουμε" στο παρκέ, να τα δίνουμε όλα κι έτσι θα έρθει και περισσότερος κόσμος».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα