Νικς: Aπό το «δράμα» Καρμέλο-Τζάκσον στην… σωτηρία της ψυχής! (pics)

Νικς: Aπό το «δράμα» Καρμέλο-Τζάκσον στην… σωτηρία της ψυχής! (pics)

Νίκος Καρφής
Νικς: Aπό το «δράμα» Καρμέλο-Τζάκσον στην… σωτηρία της ψυχής! (pics)

bet365

Η... αρρωστημένη κατάσταση που δημιουργούσε στους Νικς η κόντρα Καρμέλο Άντονι-Φιλ Τζάκσον δεν υπάρχει πια, με την ομάδα της Νέας Υόρκης να προσπαθεί να επιστρέψει στον δρόμο της ηρεμίας και της κανονικότητας.

Bwin Sports App – Εύχρηστη εφαρμογή για iphone και Android κινητά. (21+)!

Η ανταλλαγή του Καρμέλο Άντονι και η αποχώρηση του Φιλ Τζάκσον καθιστούν τους Νικς μια εντελώς διαφορετική ομάδα, απαλλαγμένη από την τρέλα και την αποσταθεροποίηση. Το ESPN προσπάθησε να κάνει μια… βουτιά στην επόμενη μέρα της ομάδας, η οποία θα ξέρει τι σημαίνει πια η λέξη «ηρεμία».

Στα τέλη του προηγούμενου Φλεβάρη ο Μπράντον Τζένινγκς έκατσε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων στο Madison Square Garden και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ομάδα από την κόντρα του Καρμέλο με τον Φιλ Τζάκσον.

«Έχει επηρεάσει όλη την ομάδα. Πλέον κανείς δεν ασχολείται με το μπάσκετ, αλλά με το τι θα συμβεί με τον Μέλο», ανέφερε.

H αρρωστημένη κατάσταση στην ομάδα

Το «δράμα» μεταξύ του Καρμέλο και του Τζάκσον, ο οποίος ήταν πρόεδρος επηρέαζε όλο τον οργανισμό των Νικς. Η κριτική που ασκούσε ο Zen Master στον τρόπο που αγωνιζόταν ο Καρμέλο και η επιθυμία του να τον ανταλλάξει είχε... χτίσει μια αρρωστημένη κατάσταση στον σύλλογο. Aκόμα και ο Μέλο είχε χαρακτηρίσει την ομάδα ως γαμ… αστείο! Οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Καρμέλο στα αποδυτήρια των Νικς ήξεραν πως μια ανταλλαγή θα βοηθούσε τόσο τον ίδιο, όσο και τη Νέα Υόρκη.

Πολλοί παίκτες της Νέας Υόρκης ήλπιζαν να μπει ένα τέλος στην ιστορία Μέλο-Τζάκσον για να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα, η οποία περνούσε μια περίοδο αποσταθεροποίησης. Η πολυπόθητη ανταλλαγή έγινε. Ο Καρμέλο μετακόμισε στους Θάντερ και στους Νικς κατέφτασαν οι Καντέρ και ΜακΝτέρμοτ.

Ήδη η πρώτη εβδομάδα στο training camp των Νικς είναι διαφορετική, πιο ήρεμη, πιο «υγιής». Δεν υπάρχει κανένα… δράμα! «Είναι εντελώς διαφορετικά, υπάρχει μια αίσθηση ηρεμίας στην ατμόσφαιρα», παραδέχεται ένα άτομο που ζει την ομάδα καθημερινά. Από την πλευρά του, ο προπονητής του συλλόγου από το «Μεγάλο Μήλο», Τζεφ Χόρνατσεκ τονίζει: «Είναι μια νέα αρχή για μας, οι νεαροί παίκτες είναι ενθουσιασμένοι για το ξεκίνημα».

Η αποχώρηση Μέλο μπορεί να είναι σωτήρια

Η ανταλλαγή του Άντονι και η αποχώρηση του Τζάκσον επιτρέπουν στους Νικς να κάνουν μια νέα αρχή. Η Νέα Υόρκη έχει 7 παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στο rotation, οι οποίοι είναι 25 χρονών ή μικρότεροι. Επίσης έχει πολύ χώρο στο salary cap και μπορεί να προσελκύσει διάσημους free agents για τα επόμενα 2 καλοκαίρια. Ακόμα η ανταλλαγή του Μέλο τους χάρισε το δικαίωμα να έχουν 2 pick πρώτου γύρου στο draft του 2018. «Έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα», τονίζει ο GM της ομάδας, Σκοτ Πέρι.

Το πλάνο είναι να… χτίσουν γύρω από τον Πορζίνγκις κατά κύριο λόγο, αλλά και τους Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ, Ντιλίκινα και Ουίλι Ερνανγκόμεθ. Για μια ομάδα που στο παρελθόν προσπαθούσε να βάλει στο ρόστερ της superstars, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Οι Νικς θα θεωρούνται από εδώ και στο εξής ένα κανονικό franchise, απαλλαγμένο από την τρέλα που έφερναν στον οργανισμό οι Μέλο και Τζάκσον.

«Είναι μέρος της δουλειάς μου. Προσπαθώ να δημιουργήσω μια αίσθηση ηρεμίας και να αφήσουμε πίσω μας το τρελό περιβάλλον του παρελθόντος», είναι τα λόγια του προέδρου Στιβ Μιλς.

«Αισθάνομαι καλά, αφού η ομάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, είναι λειτουργική ξανά», αναφέρει ο γενικός διευθυντής, Πέρι σε συνέντευξη του.

Οι παρεμβάσεις του Ντόλαν

Σίγουρα όμως υπάρχουν λόγοι για να είναι κάποιος απαισιόδοξος. Η διάθεση του ιδιοκτήτη Τζέιμς Ντόλαν να αναμειγνύεται σε πολλά θέματα της ομάδας πριν αναλάβει ο Φιλ Τζάκσον αποτελεί ένα ερωτηματικό. Σε εκείνο το διάστημα οι Νικς κέρδισαν μόλις ένα ματς στα playoffs. Mόλις ανέλαβε πρόεδρος ο Zen Master, ο Ντόλαν του έδωσε τα… κλειδιά και ελευθερία να κάνει τις κινήσεις που είχε στο μυαλό του. Τώρα όμως που δεν υπάρχει Τζάκσον πως θα λειτουργεί ο ιδιοκτήτης των Νικς;

Πορζίνγκις εσύ superstar

Σημαντικό είναι και το θέμα Πορζίνγκις. Ο Λετονός δεν περνούσε τις καλύτερες του μέρες στην Νέα Υόρκη, αφού πριν το draft είχαν βγει πολλές φήμες για ανταλλαγή του. Κανείς δεν ξέρει αν ο χρόνος έχει γιατρέψει τις… πληγές του και αν ο Unicorn νιώθει καλά όταν φορά τη φανέλα των Νικς. Τουλάχιστον τώρα δεν θα έχει μπροστά του στην ιεραρχία τον Καρμέλο. Πλέον θα είναι ο ηγέτης της ομάδας, ο άνθρωπος που θα παίρνει την τελευταία επίθεση, αλλά και τις περισσότερες προσπάθειες.

Για τον Λετονό μίλησε και ο πρόεδρος Μιλς: «Είμαστε καλοί στο να χτίζουμε σχέσεις με ανθρώπους. Είμαι αισιόδοξος πως θα τον κάνουμε να νιώθει καλά που παίζει στην ομάδα μας. Να αισθάνεται ηρεμία στο περιβάλλον που συναντά στον οργανισμό μας».

Καθοριστική για το μέλλον της ομάδας θα είναι η απόφαση που θα πάρει για το συμβόλαιο του Πορζίνγκις. Δηλαδή το πόσο γρήγορα θα υπογράψει την ανανέωση. Αν αργήσει να γίνει αυτό, ίσως υπάρξουν και πάλι τριγμοί μέσα στην ομάδα.

Παρόλα αυτά οι Νικς θέλουν να αφήσουν στην άκρη τέτοιες σκέψεις προς το παρόν και να ετοιμαστούν για τη σεζόν που έρχεται. Ο κόουτς Χόρνατσεκ έδωσε το σύνθημα: «Μπορούν οι παίκτες μας να χειριστούν τις καταστάσεις που είναι ικανές να τους αποσπάσουν; Eλπίζω να μην χρειαστεί να απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση. Θέλουμε απλά να παίξουμε το παιχνίδι μας. Στόχος μου είναι το καλό των Νικς.

Η ηρεμία έχει επιστρέψει στο στρατόπεδο των Νικς. Μένει να δούμε αν η ομάδα που έχει να δει ένδοξα χρόνια από τις εποχές του Πάτρικ Γιουίν και του Τζον Σταρκς, μπορεί να... δημιουργήσει ξανά ένα σύνολο που θα κάνει τους φιλάθλους της να απολαμβάνουν το μπάσκετ.

 

NBA Τελευταία Νέα