«Να φωνάξουμε σε όλα τα στάδια και γήπεδα κατά του Τραμπ»

«Να φωνάξουμε σε όλα τα στάδια και γήπεδα κατά του Τραμπ»

«Να φωνάξουμε σε όλα τα στάδια και γήπεδα κατά του Τραμπ»

Ο δις πρωταθλητής με τους Νικς και πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μπιλ Μπράνλεϊ, καλεί μέσω επιστολής όλο τον κόσμο να ενωθεί κατά του Ντόναλτ Τραμπ.

Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις από πρόσωπα του αθλητισμού των ΗΠΑ, μετά όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των Ουόριορς και παικτών του NFL.

Ο πρώην παίκτης των Νικς και δύο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Νεοϋορκέζους (1970, 1973), διεθνής με τις ΗΠΑ, αλλά και Γερουσιαστής, Μπιλ Μπράντλεϊ μέσω επιστολής καλεί όλο τον κόσμο, φίλαθλο, παίκτη και μη, να φωνάξει κατά των απόψεων του προέδρου της Αμερικής σε όλα τα στάδια και γήπεδα της χώρας.

Αναλυτικά:

«Όλη μου η ζωή βασίστηκε στην γνώση ότι ο αθλητισμός είναι ένα πρότυπο για την Αμερική και την ανθρωπότητα: ένα πρότυπο πειθαρχίας, φιλοδοξίας, ανιδιοτέλειας και αριστείας.

Εκείνοι που θα δυσφημούσαν αυτές τις αξίες, που θα χρησιμοποιούσαν την κοινή μας αγάπη για το άθλημα για να μας χωρίσουν, δείχνουν μια θεμελιώδη παρεξήγηση για το τι μας κάνει σπουδαίους σαν χώρα και σαν ανθρώπους - για να μην αναφέρω την θεμελιώδη κατανόηση για το τι είναι πραγματικά ο αθλητισμός.

Πολλοί από εμάς έχουν σηκωθεί πριν το ξημέρωμα για πρωινές προπονήσεις, έχουμε οδηγήσει ώρες ολόκληρες για τα παιχνίδια των παιδιών μας κι έχουμε ξελαρυγγιαστεί για την αγαπημένη μας ομάδα, όλα αυτά επειδή αγαπάμε το παιχνίδι που μας σπρώχνει να γινόμαστε καλύτεροι και μας συνδέει με έναν μοναδικό τρόπο με τους συμπαίκτες, τους γείτονες και τους πολίτες της Αμερικής.

Καλώ οποιονδήποτε έχει υπάρξει οπαδός ή παίκτης, είτε ως παιδί ή ως ενήλικας, να επιβεβαιώσει τις κοινές αξίες και να απορρίψει τα αβέβαια σχόλια του Προέδρου. Είναι καιρός να εμφανιστούμε ενωμένοι και να φωνάξουμε ο ένας για τον άλλον, σε όλα τα στάδια και γήπεδα, όπου υπάρχει η κοινή μας αγάπη για το παιχνίδι και την χώρα».

Best of internet