Μπλατ: «Οι εγωισμοί κάνουν κακό στο μπάσκετ»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Μπλατ: «Οι εγωισμοί κάνουν κακό στο μπάσκετ»

bet365

Ο Ντέιβιντ Μπλατ κλήθηκε να σχολιάσει το νέο καλεντάρι της FIBA και εξήγησε πως η επικρατούσα κατάσταση δεν κάνει καλό σε κανέναν.

«Η επικρατούσα κατάσταση δεν ωφελεί κανέναν. Είναι μια διαδικασία που "πληγώνει" όχι μόνο τους παίκτες αλλά και τους συλλόγους τους, τις εθνικές ομάδες και κυρίως τους φιλάθλους. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι οφείλουν να βρουν μια λύση για το καλό όλων. Με βάση, λοιπόν, τα υπάρχοντα δεδομένα, οι εγωισμοί κάνουν κακό στο μπάσκετ. Ουδείς θέλει κάτι τέτοιο. Ελπίζω τα ζητήματα να διευθετηθούν» εξήγησε ο προπονητής της Νταρουσάφακα στο trendbasket.net σε ό,τι αφορά το νέο καλεντάρι της FIBA που προβλέπει τη διεξαγωγή προκριματικών αγώνων κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους, κάνοντας τις σχετικές συγκρίσεις με το ΝΒΑ. «Νομίζω ότι παίκτες πρέπει να είναι πιο ενεργοί σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους. Στο ΝΒΑ, για παράδειγμα, υπάρχει μια πολύ ισχυρή και ενεργή Ένωση Παικτών. Προφανώς η κατάσταση είναι διαφορετική στην Ευρώπη αφού μιλάμε για πολλές διαφορετικές χώρες, διαφορετικές λίγκες και οργανισμούς. Οι παίκτες, λοιπόν, πρέπει να δημιουργήσουν έναν βιώσιμο σύνδεσμο».

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΤΟΥΡΚΙΑ Τελευταία Νέα