«Καλλιεργημένος ο Μπαρτζώκας, θέλει καλό κλίμα στην ομάδα»

«Καλλιεργημένος ο Μπαρτζώκας, θέλει καλό κλίμα στην ομάδα»

Κάτια Πετροπούλου
«Καλλιεργημένος ο Μπαρτζώκας, θέλει καλό κλίμα στην ομάδα»

bet365

Με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα μίλησε ο Ίγκορ Βιάλτσεφ.

Το εγκώμιο του Γιώργου Μπαρτζώκα έπλεξε ο Ίγκορ Βιάλτσεφ!

Ο... παλαιότερος παίκτης της Χίμκι μίλησε στην «championat» για όσα έχει προσφέρει μέχρι στιγμής στην ρώσικη ομάδα ο Έλληνας τεχνικός, τονίζοντας πως είναι καλλιεργημένος και πως προέχει για εκείνον το καλό κλίμα μέσα στην ομάδα.

«Είναι ένας πολύ καλλιεργημένος προπονητής. Μας εξηγεί με μεγάλη υπομονή τη φιλοσοφία του, μας λέει τι ζητάει σε κάθε περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι παίκτες να μάθουν και να αποδεχθούν τη φιλοσοφία και να κατανοήσουν την οπτική του προπονητή. Για κάθε παίκτη είναι μείζονος σημασίας να μπορεί να αναπτύξει αμοιβαία εμπιστοσύνη με τον προπονητή του, ώστε κάθε φορά να νιώθει άνετα να ρωτήσει κάτι και να μάθει από την απάντηση που θα λάβει, είτε την ώρα της προπόνησης είτε εκτός αυτής», είπε αρχικά.

Για το κλίμα εντός της ομάδας υποστήριξε: «Χτίζουμε ένα πολύ καλό περιβάλλον με όλους στην ομάδα, ώστε άπαντες να αντιληφθούν πως βρισκόμαστε στο ίδιο... καράβι. Αν όλα αυτά συμβούν, τότε το αποτέλεσμα θα έρθει. Ο Μπαρτζώκας δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτό και όλοι τον ακολουθούμε».

Για τις διαφορές με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς και την συνεργασία του μαζί του: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία σε ό,τι αφορά την προετοιμασία. Δεν θα πω αν η προετοιμασία φέτος είναι καλύτερη ή χειρότερη. Με τον Ιβάνοβιτς είχαμε μια κατεύθυνση, αλλά γενικά έχω συνεργαστεί με πολλούς προπονητές και μπορώ να σου πω ότι έχει μεγάλες διαφορές, όχι μόνο από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αλλά γενικά από τους υπόλοιπους. Έδινε μεγάλη έμφαση στη σωματική και φυσική ετοιμότητα, οι προπονήσεις ήταν σκληρές, έντονες, εξαντλητικές. Δεν το λέω μόνο εγώ, όλοι μπορούν να το επιβεβαιώσουν: ήταν δύσκολα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και στη διάρκεια της σεζόν. Με τον Γιώργο Μπαρτζώκα περνάμε περισσότερο χρόνο με την μπάλα, δουλεύουμε περισσότερο σε καταστάσεις αγώνα, παίζουμε περισσότερο. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν νιώθω χειρότερα από άποψη φυσικής κατάστασης».

Όσο για την νέα χρονιά, σχολίασε: «Ελπίζω και εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Θέλω να κερδίσω τρόπαια, να φτάσουμε μέχρι το Final 4. Είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό! Έχουμε έναν διάσημο προπονητή, με εμπειρία και πολλές νίκες στην EuroLeague. Τώρα, το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να πάμε καλά στη σεζόν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

VTB LEAGUE Τελευταία Νέα