Όταν ο Καρμέλο αποκάλεσε τους Νικς «γαμ... αστείο»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Όταν ο Καρμέλο αποκάλεσε τους Νικς «γαμ... αστείο»! (pics & vids)

bet365

O Kαρμέλο Άντονι θα ψάξει το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του στους Θάντερ, αφήνοντας τους Νικς, μια ομάδα που στο παρελθόν είχε αποκαλέσει «γαμ... αστείο»!

Την σεζόν 2014-15 στον πίνακα των αποδυτηρίων των Νικς ήταν γραμμένο ένα μήνυμα, το οποίο ήθελε να δώσει δύναμη στην ομάδα σύμφωνα με το ESPN: «Ο πόνος που αισθάνεσαι δεν συγκρίνεται με την χαρά που θα έρθει». Πλέον μετά την μετακίνηση του Καρμέλο Άντονι στους Θάντερ (ανταλλαγή με ΜακΝτερμοτ ,Καντέρ και το pick του δεύτερου γύρου στο draft του 2018.) το μήνυμα αυτό έχασε τη σημασία του.

Η σχέση του Μέλο με τους Νικς όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να χαρακτηριστεί με δύο λέξεις: εξαιρετικά περίπλοκη. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2014-15, λίγους μήνες μετά το συμβόλαιο 124 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε, είχε δεύτερες σκέψεις σχετικά με την απόφαση του αυτή. Μάλιστα είχε πει σε κάποιους φίλους πως ίσως θα ήταν καλύτερα για αυτόν να υπογράψει στο Σικάγο. Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που στο μυαλό του τριγυρνούσαν διάφορες σκέψεις.

Η παρουσία του Φιλ Τζακσον στην προεδρία των Νικς έκανε δύσκολη τη ζωή του σεσημασμένου σκόρερ. Πολλοί ειδήμονες του αθλήματος στις ΗΠΑ θεωρούσαν πως ήταν αδύνατο να πετύχει ο Μέλο στην Νέα Υόρκη λόγω του μετριότατου ρόστερ και της αστάθειας στο θέμα του προπονητή. Πιθανώς να είχαν δίκιο. Ο νυν συμπαίκτης του Ουέστμπρουκ, παρέμεινε στους Νικς για 6 σεζόν, έγραψε ρεκόρ 207 νικών και 269 ηττών, ενώ στα playoffs έχει 1-3. Μέτρησε 72 διαφορετικούς συμπαίκτες σε 6 σεζόν, κάτι που είναι το έκτο μεγαλύτερο στην ιστορία σε μια εξαετία. «Είχα εφιάλτες σχετικά με αυτό», είχε αποκαλύψει ο ίδιος.

Του έλειπαν και οι ποιοτικοί συμπαίκτες. Αν εξαιρέσει κάποιος τον Πορζίνγκις (όπου ακόμα δεν είναι superstar) και τον 40χρονο τότε Κιντ, τότε θα το καταλάβει. Βέβαια υπάρχουν και οι συμπαίκτες του, οι οποίοι τον κατηγορούσαν πως δεν ξεκολλούσε ποτέ την μπάλα από τα χέρια του. Παρόλα αυτά ήταν αφοσιωμένοι σε αυτόν, σε σημείο μάλιστα που ένας συμπαίκτης του είχε πει στον ατζέντη του πως αν γίνει ανταλλαγή ο Καρμέλο θέλει να τον ακολουθήσει.

Στον αντίποδα κάποια μέλη της διοίκησης της ομάδας τόνιζαν πως δεν γίνεται να έρθει η επιτυχία με τον Μέλο, αφού επηρεάζει αρνητικά τόσο τον Πορζίνγκις, όσο και τους άλλους νεαρούς συμπαίκτες του. Μπορεί ο Καρμέλο να σκεφτόταν να παραμείνει στην Νεά Υόρκη για να είναι κοντά στο παιδί του και την οικογένεια του, όμως η κατάσταση στην ομάδα, όπως και η κόντρα του με τον Τζάκσον δεν γινόταν να παραγνωρισθεί.

Ένα περιστατικό που περιγράφει την απόγνωση του Μέλο για την πρώην ομάδα του είχε διαδραματιστεί στο ημίχρονο του αγώνα με τους Νετς στις 12 Μαρτίου. Τότε ο Χόρνατσεκ έδωσε κάποιες οδηγίες που εξόργισαν τον Μέλο. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ξεστόμισε την ατάκα: «Αυτό το μέρος είναι ένα γαμη... αστείο».

Πλέον θα παίζει παρέα με τους Τζορτζ και Ουέστμπρουκ στην Οκλαχόμα, προσπαθώντας να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Ουόριορς στην Δύση. Τουλάχιστον ο Μέλο έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα με αρκετές πιθανότητες. Γιατί σε Ντένβερ και Νέα Υόρκη ήταν αδύνατο να τα καταφέρει. Ειδικά στο «Μεγάλο Μήλο» έζησε έναν... εφιάλτη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα