Η ρελάνς της Euroleague για την επίλυση της κρίσης! (pic)

Gazzetta team
Η ρελάνς της Euroleague για την επίλυση της κρίσης! (pic)
Η EuroLeague κατέθεσε πρόταση στην FIBA για τα «παράθυρα» με γνώμονα την συμμετοχή όλων των καλών παικτών στα Προκριματικά. Γι αυτόν τον λόγο ζητάει να ακυρωθούν τα windows και να υπάρξει αγωνιστική δράση από μέσα Ιουνίου έως και τέλος Ιουλίου.

Η διοργανώτρια αρχή της EuroLeague εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την πρότασή της στην FIBA με την οποία θέλει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή όλων παικτών που θα αγωνίζονται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ουσιαστικά η πρόταση δεν περιλαμβάνει «παράθυρα» αλλά διεξαγωγή προκριματικών Ιούνιο-Ιούλιο και ο Αύγουστος να είναι μήνας ξεκούρασης για τους παίκτες. Επιπλέον η EuroLeague είναι διατεθειμένη να φέρει πιο πίσω τα playoffs προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά η συγκεκριμένη πρόταση και το τζάμπολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να δίνεται στα τέλη του Σεπτέμβρη!

Ο ίδιος ο κομισάριος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε ότι αυτή είναι η 3η πρόταση που γίνεται με την ελπίδα να βρει ανταπόκριση, την ώρα που οι Ομοσπονδίες άρχισαν να αντιδρούν έντονα για τα «παράθυρα» της FIBA.

Συγκεκριμένα...

«Η EuroLeague παρουσιάζει μία πρόταση στην FIBA και σε όλους του ενδιαφερόμενους, όπου το καλεντάρι...

α) εγγυάται ότι οι παίκτες θα είναι παρόντες στις διεθνείς διοργανώσεις

β) υπερασπίζει τις εθνικές ομάδες που θα παίζουν στις έδρες τους

γ) σέβεται το πρόγραμμα των συλλόγων.

Η EuroLeague υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση για το καλεντάρι προς της FIBA και όλους τους ενδιαφερόμενους, όπως ομάδες, προπονητές, παίκτες, διαιτητές, με στόχο την εξεύρεση λύσης στο ημερολόγιο της FIBA και τα λεγόμενα 'παράθυρα' τόσο σε εθνικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Η πρόταση λαμβάνει υπ' όψιν της την πραγματικότητα στο μπάσκετ παγκοσμίως και στοχεύει να βρει μια λύση για εναρμονισμένο καλεντάρι για όλη την οικογένεια του μπάσκετ.

Και αυτό για να είναι όλοι οι παίκτες διαθέσιμοι στις εθνικές ομάδες των χωρών τους, επιτρέποντας παράλληλα να φιλοξενούνται περισσότερα αθλητικά γεγονότα στις χώρες τους. Η συμμετοχή των καλύτερων παικτών είναι πολύ σημαντική για τους φιλάθλους, τους χορηγούς και τα media ώστε να αγκαλιάσουν όλοι το συγκεκριμένο project.

Η πρόταση του νέου ημερολογίου είχε παρουσιαστεί αρχικά στις ομάδες της EuroLeague, όπως επίσης και στις συναντήσεις με τους αρχηγούς, τους προπονητές και τους διαιτητές. Η EuroLeague θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντική η άποψη όλων των βασικών ενδιαφερομένων και πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν σε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται για το ημερολόγιο. Η πρόταση έχει ως στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη του μπάσκετ μέσω των εθνικών ομάδων, οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του.

Η σημασία της πρότασης για το ημερολόγιο της EuroLeague, έχει να κάνει με τη συμμετοχή των καλύτερων παικτών στα προκριματικά της FIBA, το Eurobasket, το Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σέβεται το καλεντάρι των συλλόγων ανοίγοντας την πόρτα στις ομάδες της EuroLeague να προσαρμοστούν με αυτό από το ξεκίνημα της σεζόν. Έτσι θα εξυπηρετούνται καλύτερα τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και θα υπάρχει συναίνεση όλων των φορέων.

Η ECA είχε στείλει παρόμοια πρόταση στη FIBA και στις 23 Απριλίου 2012, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Η πρόταση βασίζεται στις ακόλουθες αρχές.

1.Οι Ομοσπονδίες πρέπει να έχουν τους καλύτερους παίκτες στις εθνικές ομάδες.

2.Οι Ομοσπονδίες χρειάζονται την εθνική τους ομάδα να παίζει επίσημα παιχνίδια στην έδρα της.

3.Το ημερολόγιο των εθνικών ομάδων πρέπει να είναι τέσσερις εβδομάδες ανά σεζόν, συν δύο εβδομάδες η περίοδος της προετοιμασίας.

4.Το ημερολόγιο των συλλόγων πρέπει να είναι 38 εβδομάδες ανά σεζόν.

5.Οι επαγγελματίες παίκτες χρειάζονται τέσσερις εβδομάδες πλήρους ξεκούρασης από το ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.