Σφαιρόπουλος: «Καθαρά για ιατρικούς λόγους έφυγαν Χάκετ και Λοτζέσκι»

Σφαιρόπουλος: «Καθαρά για ιατρικούς λόγους έφυγαν Χάκετ και Λοτζέσκι»

Gazzetta team
Σφαιρόπουλος: «Καθαρά για ιατρικούς λόγους έφυγαν Χάκετ και Λοτζέσκι»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τη νέα σεζόν, τους στόχους του Ολυμπιακού, τις κινήσεις που έγιναν αλλά και για την αποχώρηση των Ντάνιελ Χάκετ και Ματ Λοτζέσκι.

Κατά τη διάρκεια της Media Day του Ολυμπιακού και μιλώντας στα κανάλια Novasports στάθηκε στην αποχώρηση των Χάκετ και Λοτζέσκι, θέλοντας να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα:

«Ήταν καθαρά θέμα ιατρικό για τον Χάκετ. Δεν ήταν αγωνιστικό ή θέμα συμπεριφοράς. Αν δεν είχε τραυματιστεί θα έμενε στην ομάδα. Οι εισηγήσεις όλων έδειξαν πως υπάρχει μεγάλο ρίσκο τραυματισμού. Επειδή πέρυσι την πατήσαμε και επειδή τα παιχνίδια θα είναι πολλά την εφετινή σεζόν. Η καταπόνηση για τους παίκτες θα είναι μεγαλύτερη και υπήρχε. Ήταν σκληρή απόφαση, αλλά δεν ήταν αγωνιστική, αλλά ιατρική. Αν τραυματιστεί κάποιος μέσα στη χρονιά, είναι τρομερά δύσκολο να βρεις αντικαταστάτη. Δε μπορείς να βρεις ελεύθερο παίκτη στα μέσα της χρονιάς. Δύσκολα θα βρεις ισάξιο παίκτη. έτσι για να μην έχουμε έλλειμμα. Και ο Λοτζέσκι για τον ίδιο λόγο έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον νέο τρόπο που θα παίζει ο Ολυμπιακός: «Νομίζω είναι πιο αθλητική η περιφέρεια και πιο ποιοτική. Είναι έτοιμοι να παίξουν το παιχνίδι όπως ταιριάζει στους παίκτες που ήδη έχουμε. Αυτοί που έχουμε θα ταιριάξουν καλύτερα με αυτούς που ήρθαν σε αντίθεση με πέρυσι, που δεν είχαν ταιριάξει. Εφέτος είμαστε πιο ποιοτικοί. Η ομάδα έκανε παιχνίδια που σκόραρε αρκετά και άλλα που δεν σκόραρε πολύ. Είναι θέμα ημέρας. Θέλουμε έναν τρόπο επίθεσης, που όλοι ξέρουν πως ο ηγέτης είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Έχουμε τον Πρίντεζη που είναι καλός στο χαμηλό ποστ, αλλά θέλουμε να βάλουμε και άλλα παιδιά στο παιχνίδι. Οι παίκτες που ήρθαν είναι έτοιμο για να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Σημαντικό είναι να μην είμαστε προβλέψιμοι και να έχουμε διαφορετικές τακτικές ανάλογα με τον αντίπαλο και τους παίκτες μας».

Για τις κινήσεις που έγιναν : «Οι επιλογές έγιναν με κριτήρια όπως το καλύτερο ποσοστό στα σουτ και στο πόσο αθλητικοί είναι οι συγκεκριμένοι παίκτες. Πήραμε παίκτες που ξέρουν την Euroleague. Οι υπόλοιποι τέσσερις ξένοι είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στη διοργάνωση. Ξέρουν που έχουν έρθει και θα είναι έτοιμοι από την αρχή για να δώσουν το μάξιμουμ. Το θέμα είναι να γίνουμε ομάδα. Τα καλά στοιχεία μας θα πρέπει να τα «μαγειρέψουμε» για να γίνουν ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Στην επίθεση θα είμαστε πιο καλοί, αλλά θα πρέπει να προσέξουμε και την άμυνά μας. Όλα αυτά που μέσα από την προπόνηση και τα παιχνίδι θα μπορέσουμε να γίνουμε ένα ισχυρό σύνολο. Πάνω από όλα θα πρέπει να γίνουμε ομάδα».

Για την διατήρηση του ελληνικού κορμού. «Οι παίκτες που ήρθαν είναι πιο έτοιμοι να παίξουν τον ρόλο που θέλουμε σε συνδυασμό με τους παίκτες ου υπήρχαν στην ομάδα. Ο Γκριν δεν κόλλησε με όλα τα γρανάζια της ομάδας. Η μηχανή του Ολυμπιακού θα πρέπει να λειτουργεί τέλεια. Δεν ήταν κακός παίκτης, ούτε ότι δε μας βγήκε. Απλά θέλαμε κάτι διαφορετικό. Μόνο οι ξένοι άλλαξαν. Οι Έλληνες έχουν παραμείνει και είναι η βάση της ομάδας. Και οι Παπαπέτρου και Αγραβάνης έχουν μπει πλέον και αυτοί στον κορμό. Οι τρεις έχουν εμπειρία από την Euroleague. Θέλουμε να τους εντάξουμε όλους στον τρόπο παιχνιδιού μας. Το σύνολο της ομάδας χωρίς να αλλάξει πολύ έχει πάρει αυτά που του έλειπαν, αλλά θα πρέπει να γίνουμε γρήγορα σύνολο. Είχαμε το ντεσαβαντάζ πως είχαμε οκτώ διεθνείς. Ουσιαστικά προπόνηση όλοι μαζί δεν έχουμε κάνει. Εχθές ήταν η πρώτη αλλά έλειπε ο Σπανούλης στη Βαρκελώνη για την Euroleague. Θα μπορούσαν οι παίκτες να προσαρμοστούν στην τακτική μας».

Για το αν θα μπορέσει να γίνει ο πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού: «Καταρχήν δε σκέφτομαι το μέλλον. Εμένα με ενδιαφέρει η καθημερινή δουλειά. Να δίνω προπονητικά τον καλύτερο εαυτό για την ομάδα μου. Έτσι δούλευα και έτσι θα δουλεύω. Είμαι ένας άνθρωπος που δούλεψε σκληρά για να φτάσω μέχρι εδώ. Δε στέκομαι σε μια επιτυχία και σε μια αποτυχία. Είναι μακρινό για να πούμε τι θα γίνει στο τέλος της σεζόν. Αυτό που θέλω είναι να ετοιμάσω γρήγορα την ομάδα μου. Αγαπώ το μπάσκετ και μου αρέσει να δουλεύω. Κάνω μια διαχείριση με τις αρχές και τα πιστεύω μου. Με τις ιδέες μου ως προπονητές κα τις γνώσεις μου. Αν αυτό είναι αρκετό μένεις, αλλά πολλές φορές υπάρχουν και άτυχες στιγμές και δε μπορείς να το παίρνει πάντα το πρωτάθλημα. Εμείς ματώνουμε στο γήπεδο για τους τίτλους και το θέλουμε πάρα πολύ. Το θέλουμε παραπάνω από αυτούς. Εμείς είμαστε επαγγελματίες και θέλουμε περισσότερο από όλους τους τίτλους. Δε γίνεται αυτό να έρχεται πάντα και θα υπάρξουν και αποτυχίες. Το πιο σημαντικό είναι να είναι η ομάδα καλά. Εμείς θα φύγουμε, αλλά θα μείνει η ομάδα. Να ευχαριστούμε τους προέδρους, που με εμπιστεύονται. Για μια ακόμα χρονιά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Για την ειλικρίνειά του: «Πρέπει να τα λέμε όλα στον κόσμο. Δεν κρύβομαι από τον κόσμο και λέω τα πράγματα όπως είναι. Πολλές φορές γίνομαι κακός, γιατί λέω την αλήθεια. Πολλές φορές αυτό δεν αρέσει. Και στους παίκτες έτσι είμαι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.