Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 60-68

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 60-68

bet365

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο δεύτερο φιλικό του ΟΑΚΑ με 68-60, με τον Τσάβι Πασκουάλ να κρατάει την εμφάνιση του Γιώργου Καλαϊτζάκη και να σημειώνει ότι η ομάδα του ευστόχησε σε μόλις ένα δίποντο στο δεύτερο ημίχρονο!

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε ο Παναθηναϊκός να φύγει με τη νίκη από ένα δυνατό τεστ! Μετά την ήττα από την Ούνικς Καζάν στο πρώτο ματς μπροστά στον κόσμο του, σειρά πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επικρατήσει των «πρασίνων» με 68-60 και να βγάλει εκ νέου στην επιφάνεια τις αδυναμίες και τα πράγματα στα οποία εστιάζει ο Πασκουάλ προς... διόρθωση.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Γι' άλλο ένα ματς το πρόβλημα στην οργάνωση ήταν μεγάλο απόντος του Νικ Καλάθη, ο οποίος ωστόσο έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ μαζί με τους Παππά και Αντετοκούνμπο. Από τη στιγμή που υπήρχε πρόβλημα στην οργάνωση, υπήρχε και πρόβλημα στην... επίθεση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός το εύκολο καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε τους 27 από τους 31 πόντους του μόνο με τρίποντα και αυτό χάρη στον Κέι Σι Ρίβερς, ενώ σημαντικές βοήθειες πρόσφερε και ο νεαρός Καλαϊτζάκης, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα... ξεψαρωμένος σε αυτό το ματς.

Δεν φοβήθηκε να πάρει προσπάθειες, να παίξει δυνατά στην άμυνα, αλλά φυσικά να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικός στην οργάνωση, απόρροια και της απειρίας του. Άλλωστε μαζί με τον Ρίβερς κέρδισε το μεγαλύτερο χειροκρότημα, ακόμα και όταν η ΤΣΣΚΑ έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς και να «καθαρίζει» με άνεση τη νίκη.

Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός ευστόχησε στο πρώτο του δίποντο στο δεύτερο ημίχρονο μόλις στο 1:01 πριν από το τέλος του αγώνα (με κάρφωμα του Γκιστ), όπερ και σημαίνει ότι για 18:59 ευστοχούσε μόνο με... τρίποντα (εννέα στον αριθμό) εντός παιδιάς, ενώ είχε και δύο βολές με τον Ντένμον.

Στο πρώτο μισό του αγώνα ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα, όπως ακριβώς και στο παιχνίδι με την Ούνικς Καζάν! Η έλλειψη της οργάνωσης δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην επίθεση, δεν υπήρχε κίνηση και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν κάτι παραπάνω από... στατική. Ο Καλαϊτζάκης ωστόσο κατάφερε να κερδίσει (δικαίως) το χειροκρότημα του κόσμου, τόσο με την αυταπάρνηση και το πάθος που έδειχνε, όσο και με την προσπάθειά του να κουμαντάρει το «πράσινο» καράβι.

Όμως από τη στιγμή που και πάλι ο Σίνγκλετον ήταν εκτός... κλίματος, ο Γκέιμπριελ παρέμεινε στα ρηχά, ο Ντένμον δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός και ο Μποχωρίδης δεν μπορούσε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας, η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να «χτίσει» μια διαφορά στο σκορ. Ακόμα και χωρίς τους Ροντρίγκεθ, Ντε Κολό, Φριτζόν, Αντόνοφ, Κουλάγκιν, Βορόντσεβιτς, Κουρμπάνοφ μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα το ματς και να εκμεταλλευτεί το επιθετικό πρόβλημα των γηπεδούχων, την αστοχία των παικτών του Πασκουάλ (3/11 τρίποντα) και τα 10 λάθη.

Η ρωσική ομάδα είχε από τη πλευρά της 16/28 εντός παιδιάς (με 4/7 τρίποντα), έκλεψε έξι φορές τη μπάλα και βρήκε σκορ στο ανοικτό γήπεδο. Μάλιστα με ένα 13-0 έφτασε τον δείκτη του σκορ και στο -19 για τον Παναθηναϊκό (42-23), δείγμα της απόλυτης κυριαρχίας της στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 29-45, 44-57, 60-68

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα