Ζάρας για τρεις και... νίκη για τον ΠΑΟΚ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ζάρας για τρεις και... νίκη για τον ΠΑΟΚ

bet365

Ένα εύστοχο τρίποντο του Θόδωρου Ζάρα χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 75-74 επί της Μπάμπεργκ στο τουρνουά που διοργανώνει στη Γερμανία η Μπαϊρόιτ. Τραυματίας αποχώρησε από το παρκέ ο Όουεν Κλάσεν καθώς στις αρχές της δεύτερης περιόδου γύρισε ο αστράγαλος του.

Σε ένα παιχνίδια για γερά νεύρα, ο ΠΑΟΚ απέδειξε τη δυναμική του απέναντι στην Μπάμπεργκ η οποία αγωνίζεται στην Euroleague. Παρότι είχε να διαχειριστεί και την ατυχία του με τον τραυματισμό του Κλάσεν (σ. σ. θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού) αλλά κι έναν... μικροτραυματισμό του Κρουμπάλι, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πήρε τη νίκη χάρη σ' ένα τρίποντο του Θόδωρου Ζάρα. Αυτό εξάλλου ήταν το βασικό συστατικό της νίκης της ελληνικής ομάδας η οποία στηρίχθηκε στην ευστοχία της έξω από τα 6.75

Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου ήταν ότι μετά το αρχικό 7-2 (4’) του ΠΑΟΚ καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ με διαφορά μεγαλύτερη των δύο πόντων. Επιθετικά ο ΠΑΟΚ βασίστηκε στις επινοήσεις του Κέβιν Ντίλαρντ ο οποίος σημείωσε 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο αλλά και στην αποτελεσματικότητά του στο μακρινό σουτ. Στο τέλος της πρώτης περιόδου, η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα με 18-17.

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κλήθηκε να διαχειριστεί το πρόβλημα με τον Κλάσεν ο οποίος γύρισε τον αστράγαλό του και τέθηκε εκτός μάχης. Τούτο ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό να χρησιμοποιήσει χαμηλά σχήματα έως το τέλος του αγώνα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι σε ότι αφορά τη διακύμανση του σκορ και στην ανάπαυλα το σκορ ήταν 37-36 υπέρ της Μπάμπεργκ.

Ο Αντώνης Κόνιαρης εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή για τον ΠΑΟΚ στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς έδωσε λύσεις στην επίθεση. Το στοιχείο που χαρακτήρισε την ελληνική ομάδα σ’ αυτή την περίοδο ήταν η άμυνα και στο τέλος αυτής το σκορ ήταν 54-54, ενώ ο 20χρονος παίκτης έφτασε τους 11 πόντους.

Οι λεπτές ισορροπίες διατηρήθηκαν στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει εκ νέου λύσεις έξω από τα 6.75 με τους Τσόχλα, Ντίλαρντ και να διατηρεί το προβάδισμα (62-61, 34’). Όλα κρίθηκαν στα τελευταία περίπου δύο λεπτά της αναμέτρησης (69-69, 38'). 48 δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Μπάμπεργκ είχε το προβάδισμα με 69-71, στην επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ ο Ντίλαρντ χρεώθηκε με τεχνική ποινή (οι επιτελείς του Δικεφάλου διαμαρτυρήθηκαν για αγκωνιά που δέχθηκε ο Αμερικανός). Τελικώς, όλα κρίθηκαν από το εύστοχο σουτ του Θόδωρου Ζάρα που διαμόρφωσε το τελικό 75-74, αλλά και από την αποτελεσματική άμυνα της ελληνικής ομάδας στην τελευταία επίθεση των Γερμανών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ είχε και την συμπαράσταση φίλων του που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.

Δεκάλεπτα: 18-17, 36-37, 54-54, 75-74.

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Τρινκιέρι): Μίλερ 12, ΜακΝτόουελ 5(1), Ζήσης 4, Μίτροβιτς 8, Μούλερ, Φόουλερ 8(1), Χάρις 10, Ρούμπιτ 3, Χέκμαν 11(1), Ραντόσεβιτς 1, Τέιλορ 12(4).

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Ντίλαρντ 20(1), Κλάσεν 6, Χρυσικόπουλος, Κρουμπάλι 4, Τσόχλας 8(2), Μαργαρίτης 2, Ζάρας 14(3), Καρράς, Καραμανώλης, Τρις, Κόνιαρης 11(3), Jones 10.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα