Καϊμακόγλου: «Πάνω απ' όλους η Εθνική, να κοιτάξουν όλοι το κεφάλι της πυραμίδας μέχρι κάτω»

Γιώργος Κούβαρης
Καϊμακόγλου: «Πάνω απ' όλους η Εθνική, να κοιτάξουν όλοι το κεφάλι της πυραμίδας μέχρι κάτω»

bet365

Ο Κώστας Καϊμακόγλου μίλησε για την Εθνική ομάδα και την πορεία της στο Eurobasket, όπως επίσης και για το χειροκρότημα από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Αρχικά ο έμπειρος φόργουορντ της Ούνικς Καζάν αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, έστω και σε φιλικό ματς.

«Πέρυσι στεναχωρήθηκε πολύ, που δεν έπαιξα δύο φορές. Τα Χριστούγεννα ήμουν άρρωστος, την άλλη έσπασα το δάχτυλό μου. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος. Τελικά ήρθα, είμαι χαρούμενος. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για το χειροκρότημα, ήταν πολύ ωραία στιγμή. Ήταν φιλικό, δεν είχε πάρα πολύ κόσμο, αλλά ο κόσμος του Παναθηναϊκού πάντα δεν σταματάει να θυμάται και να εκτιμά κάθε στιγμή στο μπάσκετ. Είναι κόσμος που ξέρει, γνωρίζει μπάσκετ.»

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Λειψία - Γκλάντμπαχ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)

Για το φιλικό με τον Παναθηναϊκό: «Όσο για το παιχνίδι, ήταν ένα φιλικό, που έλειπαν παίκτες. Από τον Παναθηναϊκό έλειπαν οι διεθνείς. Σε εμάς λείπει ο Λάσμε, ο Σμιθ ήταν από αρρώστια και έπαιξε λίγο. Περιμένουμε και τον Μέιερς, που ήταν στην Λετονία. Κερδίσαμε, αλλά δεν σημαίνει τίποτα. Παίξαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Δεν υποτιμώ τη νίκη μας, ήταν μεγάλη προσπάθεια. Χωρίς να υποτιμήσω τα γκαρντ του Παναθηναϊκού που έπαιξαν, είδαμε ότι δεν είχε τους δημιουργούς του. Είχε ένα πρόβλημα σε αυτό. Και ο Ντένμον είναι πιο πολύ σκόρερ, όχι τόσο να βάλει την ομάδα στο παιχνίδι. Πολύ καλή προσπάθεια και από εμάς και από τον Παναθηναϊκό. Και οι δύο θέλαμε την νίκη στο τέλος. Έτυχε λίγο στις βολές, έγινε και ένα κάρφωμα στο τέλος...».

Για την ετοιμότητα της Ούνικς Καζάν: «Έχουμε παίξει άλλα τρία - τέσσερα φιλικά. Το θέμα δεν είναι τι κάνεις στα φιλικά, αλλά τι θα κάνουμε στα επίσημα όταν θα έρθουν. Οπότε, καλά είναι τα φιλικά για να βλέπουμε δυνατότητες και αδυναμίες, να είμαστε έτοιμοι και να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Ξεκινάμε 5 Οκτωβρίου στην έδρα μας με την Ζενίτ, μια ομάδα που διεκδικεί την έξοδο στην Euroleague. Στην έδρα μας ειδικά δεν μπορούμε να κάνουμε το λάθος να χάσουμε».

Για τις συνθήκες στην Ρωσία και την παρουσία του στην Ούνικς: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, δύσκολες χρονιές. Μία πάει καλά, μία λίγο χειρότερα. Πέρυσι ήμουν άτυχος με τον τραυματισμό. Υγεία και τίποτα άλλο. Τα χιόνια και όλα αυτά αντιμετωπίζονται. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά η δουλειά, να πηγαίνει καλά το μπάσκετ».

Για τις βλέψεις της ομάδας για «έξοδο» στην Euroleague: «Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είπα και πριν. Μέσω Eurocup θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε, αν γίνεται να φτάσουμε και στην κατάκτηση. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε από τώρα για κατάκτηση. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να τα καταφέρουμε και στην VTB. Φέτος άλλαξε το format, έχει προημιτελικούς στις τρεις νίκες και Final Four. Στο Final Four μακάρι να έχουμε καλή διασταύρωση, το οποίο εξαρτάται από το τι θα κάνουμε όλη τη σεζόν. Μακάρι να βρεθούμε στον τελικό. Αν είναι και η ΤΣΣΚΑ, που έχει ήδη εγγυημένο συμβόλαιο, θα πάρουμε εισιτήριο για την Euroleague».

Για την προετοιμασία με τον Δημήτρη Πρίφτη: «Όλα καλά, αν και έχουμε τα προβλήματά μας με τους τραυματισμούς. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχει έρθει ο κόουτς στην ομάδα μας. Εύχομαι να μείνουμε όλοι υγιείς και να ακολουθούμε τις οδηγίες του κόουτς».

Για το γεγονός ότι στην VTB League θα υπάρχουν τέσσερις Έλληνες προπονητές: «Ο Έλληνας προπονητής ξέρετε τι είναι... Πλέον καταλαβαίνουν όλοι πόσο "εγκεφαλικοί" είναι οι Έλληνες προπονητές και πώς ακολουθούν την τακτική σε κάθε ματς, αμυντικά και επιθετικά. Οι παίκτες έκαναν το βήμα για το εξωτερικό πριν από 5-10 χρόνια. Το ίδιο γίνεται και με τους προπονητές τώρα».

Για την Εθνική Ομάδα και την πορεία της στο Eurobasket: «Δεν είδα πολλά παιχνίδια. Είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο με την Λιθουανία και όλο το παιχνίδι με την Ρωσία, γιατί είχαμε πάει με τους συμπαίκτες μου. Ήμουν πολύ χαρούμενος στην αρχή, αλλά μετά... Τέλος πάντων, ήμουν απ' έξω, αλλά με όλα αυτά που βγήκαν από τα media φαινόταν ότι η ομάδα ήταν λίγο προβληματική, είχαμε προβλήματα. Θεωρώ ότι ειδικά όπως παίξαμε με την Ρωσία και την Λιθουανία σώσαμε τα προσχήματα. Τα παιδιά έδωσαν μεγάλη "μάχη", έπαιξαν καταπληκτικά. Δυστυχώς, δεν αντέξαμε. Η Εθνική είναι πάνω από όλα. Να κοιτάξουν όλοι, από το κεφάλι της πυραμίδας μέχρι κάτω, όλοι, να δουν τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα».

 

Τελευταία Νέα