Πρίντεζης: «Να αγαπηθεί και από τους μέσα η Εθνική ομάδα»

Πρίντεζης: «Να αγαπηθεί και από τους μέσα η Εθνική ομάδα»

Gazzetta team
Πρίντεζης: «Να αγαπηθεί και από τους μέσα η Εθνική ομάδα»

bet365

Ο Γιώργος Πρίντεζης έκανε τον δικό του απολογισμό του Eurobasket, μίλησε για το μέλλον του στην ομάδα, ενώ ζήτησε από όλους να σεβαστούν την Εθνική!

«Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που πήγαμε για ένα ακόμα καλοκαίρι, παλέψαμε, προσπαθήσαμε. Μπορεί να μην καταφέραμε να μπούμε στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, όμως στα τελευταία δύο παιχνίδια παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε και ηττηθήκαμε στις λεπτομέρειες» δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Πρίντεζης και συνέχισε:

«Δεν νομίζω ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Στην πρώτη φάση δεν ήμασταν όπως πραγματικά θέλαμε, όμως στα νοκ-άουτ παρουσιαστήκαμε ως ομάδα, κάναμε νέα πολύ κάλο παιχνίδι με την Λιθουανία που ήταν το φαβορί και χθες (14/9) κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι που χάσαμε στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσαμε δηλαδή να είμαστε στη θέση της Ρωσίας, αν είχαν μπει ένα-δύο σουτ».

Και συνέχισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά και θέλω να προσφέρω στην Εθνική όσο περισσότερο γίνεται. Εύχομαι να είναι οι συνθήκες σωστές και να μπορώ να ανταποκριθώ 100% τόσο στην Εθνική μου ομάδα, όσο και στον σύλλογο μου. Γίνεται πολλές φορές η σύγκριση με ομάδες του ΝΒΑ άλλα αυτή είναι ανόμοια γιατί κάποιοι παίκτες σταματούν από τον Απρίλιο και έχουν τρεις μήνες μπροστά τους, ενώ και οι συνθήκες είναι πολύ πιο δύσκολες εδώ. Εγώ θέλω να συνεχίσω να βοηθάω και μακάρι να γίνει αυτό, αλλά αν το πρωτάθλημα τελειώνει 20 Ιουνίου και ξεκινάς προετοιμασία μετά από λίγες μέρες, όσο και αν το θέλεις είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις».

Για τα «παράθυρα» της FIBA: «Είμαι παίκτης και κάνω την δουλεία μου στο κομμάτι που μου αναλογεί. Κακά τα ψέμματα, έντεκα μήνες τον χρόνο παίζεις αγώνες και όταν υπάρχει ξεκούραση, δεν σημαίνει ακριβώς ξεκούραση. Για έναν μπασκετμπολίστα, η ξεκούραση είναι η δουλεία σε τομείς που υστερεί, σε τομείς που θέλει να βελτιώσει, στο σουτ του, στο κορμί του, στην έκρηξή του. Αυτό μπορούν να το κάνουν πολλοί παίκτες, εμείς όχι. Εγώ είδα διαφορά στον εαυτό μου όταν δεν είχα υποχρεώσεις, μακάρι να υπάρξει ξανά η ευκαιρία να το κάνω».

Για τις πολλές υποχρεώσεις του χειμώνα: «Είναι βαρύ το σύστημα διεξαγωγής . Η EuroLeague είναι ένα μεγάλο πρωτάθλημα, πολύ απαιτητικό, κάθε αγώνας είναι σημαντικός, πρέπει να κερδίζεις γιατί αλλιώς είσαι με την πλάτη στον τοίχο».

Για τον Κώστα Μίσσα: «Η άποψή μου για τον Κώστα Μίσσα είναι πολύ καλή. Προσωπικά χαίρομαι πολύ που δούλεψα μαζί του, τον γνώρισα σαν άνθρωπο, η γνώμη μου παραμένει ίδια. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά το άθλημα, ανέλαβε την Εθνική λίγες μέρες πριν την προετοιμασία και είναι προς τιμή του αυτό. Προσωπικά δεν διαβάζω τι κριτική του ασκείται, είναι λογικό να υπάρχει πάντα κριτική. Εγώ χαίρομαι πολύ που συνεργαστήκαμε, είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και του εύχομαι τα καλύτερα. Έχει κερδίσει τον σεβασμό όσων ξέρουν μπάσκετ και όσων τον γνώρισαν».

Για το μικρό rotation με την Ρωσία: «Δεν μπορείς να πεις λάθος την τακτική. Αν είχαν παίξει δύο παίκτες παραπάνω ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά μετά το παιχνίδι πολλά μπορούμε να πούμε. Η αλήθεια είναι πως είχαμε έλλειψη ενέργειας στο τέλος γιατί παίξαμε πολύ οι πέντε παίκτες».

Για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Εθνική: «Ας κάτσουν οι αρμόδιοι να το δουν. Να κάνουν αυτοκριτική, να υπάρξει ένα σωστό πλάνο. Οι παίκτες υπάρχουν, ταλέντο υπάρχει, ο κόσμος αγαπά αυτή την ομάδα, δίνει θετική ενέργεια και είναι καλό να αγαπηθεί αυτή η ομάδα και από τους μέσα. Να την σεβαστούν όλοι. Δεν σημαίνει οτι αυτή η ομάδα όταν πηγαίνει σε ενα τουρνουά πρέπει να παίρνει μετάλλιο. Πρέπει όποιος την εκπροσωπεί να είναι περήφανος γι'αυτό, άσχετα από την διάκριση. Εγώ θα έπαιζα και να μην υπήρχε πιθανότητα για διάκριση, παρά και την γέννηση της κόρης μου.

Για την αίσθηση που του αφήνει το Eurobasket: «Είναι άσχημο. Χάσαμε μία πρόκριση στην τετράδα στο καλάθι. Μπορούσαμε. Πέσαμε σε μία θεωρητικά καλή διασταύρωση, αν και η Ρωσία είναι μία πολύ καλή ομάδα. Χάσαμε, τι να κάνουμε. Η Ισπανία είναι το φαβορί, κατά την γνώμη μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα