Σάκοτα: «Ως αρχηγός της ΑΕΚ να σηκώσω ένα τρόπαιο»

Σάκοτα: «Ως αρχηγός της ΑΕΚ να σηκώσω ένα τρόπαιο»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σάκοτα: «Ως αρχηγός της ΑΕΚ να σηκώσω ένα τρόπαιο»

bet365

«Για μένα είναι επιτυχία όταν κάνεις ένα βήμα μπροστά» είπε στο gazzetta.gr o Ντούσαν Σάκοτα που ελπίζει να καταφέρει - γιατί όχι; - να σηκώσει ένα τρόπαιο με την φανέλα της ΑΕΚ!

Αν δεν υπήρχαν τα όνειρα, η ζωή σίγουρα θα ήταν πιο βαρετή κι οι στόχοι πιο δύσκολοι. O Ντούσαν Σάκοτα βρέθηκε στην ΑΕΚ μετά την επιστροφή της από τις δύσκολες εποχές της και στο μυαλό του είχε το πως θα σταθεί η ομάδα ξανά στην κατηγορία. Έπειτα από την εδραίωση στην πρώτη τριάδα και στον τέταρτο χρόνο ως αρχηγός της «Βασίλισσας», θέλει να προχωρήσουν μαζί ένα βήμα πιο πάνω: «Ένα βήμα μπροστά όσο μεγάλο ή μικρό είναι πάντα επιτυχία».

Όνειρό του άλλωστε όπως τόνισε στο gazzetta.gr είναι να σηκώσει ένα τρόπαιο με την ΑΕΚ και πως: «Θέλουμε να πάμε σε έναν τελικό, ένα Final Four του Champions League».

Tέταρτη χρονιά εδώ. Ως... παλιός στο ρόστερ πως βλέπεις τα πράγματα φέτος;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για ακόμα μία χρονιά στην ΑΕΚ. Είναι η τέταρτη σερί. Τα βλέπω καλά τα πράγματα όπως και πέρσι, έτσι και φέτος κάναμε μία καλή προετοιμασία. Είμαστε πάλι νέα ομάδα και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να γνωριστούμε μεταξύ μας».

Τι θα δούμε από την ομάδα στο παρκέ;

«Οι προπονητές μας θέλουν να φτιάξουν μία πιο αθλητική ομάδα κι αυτό σίγουρα θα είναι πιο όμορφο για τον κόσμο που θα μας βλέπει. Μια ίσως πιο νέα ομάδα. Είμαστε μία μείξη έμπειρων και νέων παιδιών κι άμα καταφέρουμε να το δέσουμε αυτό, θα έχουμε μια πραγματικά όμορφη ομάδα που θα παίζει πραγματικά όμορφο μπάσκετ».

Τρεις διοργανώσεις, τρεις νέοι στόχοι. Τι θα είναι επιτυχία για σένα φέτος;

«Για μένα είναι επιτυχία όταν κάνεις ένα βήμα μπροστά. Όσο πιο μεγάλο το βήμα τόσο καλύτερα. Πάντα λέω πως ονειρεύομαι σαν αρχηγός αυτής της ομάδας να σηκώσω κάποιο τρόπαιο. Θα ήθελα πολύ να γίνει αυτό. Μετά θα μπορώ να πω ότι τα είδα σχεδόν όλα στην καριέρα μου και θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είτε είναι το Κύπελλο, είτε κάτι πιο μεγάλο. Το παραπάνω σημαίνει αυτό. Θέλουμε να πάμε σε έναν τελικό, ένα Final Four του Champions League. Θέλουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη εμφάνιση στα ημιτελικά των playoffs. Κάναμε ένα βήμα παραπάνω πέρσι κερδίζοντας ένα παιχνίδι όπως είναι αυτό με τον Παναθηναϊκό, βέβαια στο τέλος τα χαλάσαμε λίγο στο τέταρτο ματς. Φέτος, θέλω να είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί και γιατί όχι να κοιτάμε και κάποια έκπληξη».

Έχεις ρίξει ματιά στις κινήσεις των άλλων ομάδων;

«Σίγουρα, δεν υπάρχει ακόμα εικόνα για τις άλλες ομάδες αλλά βλέπω ότι έχουν δυναμώσει και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ που έχει κάνει καλές μεταγραφές. Θα δούμε στην πράξη αν θα παίξουν καλύτερα, όπως κι εμείς. Γιατί στα χαρτιά μπορεί να λέμε πως είμαστε καλύτεροι και να έχουμε ενισχύσει το ρόστερ, αλλά όλα αυτά είναι στα χαρτιά. Πρέπει να μπούμε και στο γήπεδο, να ματώσουμε την φανέλα και στο τέλος να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος».

«Να δοθεί ουσιαστική ευκαιρία σε κάθε νεαρό παίκτη»

Μωραΐτης, Tσαλμπούρης, Aγραβάνης, Άτιτς επέστρεψε ο Καμπερίδης που ήταν δανεικός, ενώ στην προετοιμασία είχατε και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο. Αρκετά φρέσκα πρόσωπα πως βλέπεις τους νέους φέτος;

«Η αλήθεια είναι πως οι νέοι είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Είναι ένα ζήτημα που κατά την ταπεινή μου άποψη η ΑΕΚ πρέπει να εστιάσει ακόμα περισσότερο φέτος. Είχα να δω τα περισσότερα παιδιά δύο μήνες και είναι όλοι πάρα πολύ βελτιωμένοι. Φαίνεται πως έχουν δουλέψει το καλοκαίρι.

Ο μικρός ο Νίκος είναι φοβερό ταλέντο. Θα χρειαστούν πολλή δουλειά. Το ξέρουν κι ελπίζω να τους δοθεί η ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους».

Πέρσι πήραν αρκετές ευκαιρίες τα νέα παιδιά. Τι συμβουλή θα τους έδινες;

«Πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί ευκαιρία σε κάθε νεαρό παίκτη. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Κι όταν λέω ευκαιρία δεν εννοώ ένα παιχνίδι και μετά ποιος ξέρει πότε! Εννοώ ευκαιρία να είναι στην ομάδα. Να είναι στο ροτέισιον και πιστεύω πως οι προπονητές μας το έχουν αυτό στο μυαλό τους και η διοίκηση. Κι ο κόσμος θα δεθεί πολύ με αυτά τα παιδιά, γιατί πρόκειται και πολύ καλά ταλέντα και το ακόμα πιο σημαντικό καλά παιδιά».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα