Η κούραση «δηλητηρίασε» το μυαλό, όχι τα πόδια και τα χέρια (pics)

Η κούραση «δηλητηρίασε» το μυαλό, όχι τα πόδια και τα χέρια (pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Η κούραση «δηλητηρίασε» το μυαλό, όχι τα πόδια και τα χέρια (pics)

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες αναφέρεται στο εν μέρει δικαιολογημένο rotation το οποίο έφερε κούραση στο μυαλό και στις βολές, στοιχεία τα οποία πρόσθεσαν μία ακόμη αποτυχημένη πορεία της εθνικής ομάδας.

Ρητά, απλά και κατηγορηματικά. Η Ελλάδα σε ένα ακόμη τουρνουά απέτυχε.

Όπως συμβαίνει σε κάθε αποτυχία (και επιτυχία) δεν υπάρχει ένας και μόνο υπεύθυνος. Στην περίπτωση της εθνικής η τριπλέτα «διοίκηση, προπονητής, παίκτες» φέρει ευθύνη.

Το συντριπτικό της ποσοστό όμως ανήκει στον Γιώργο Βασιλακόπουλο και στον Τάκη Τσαγκρώνη. Αυτοί αποφάσισαν να μειώσουν την προσπάθεια καιρό πριν αυτή ξεκινήσει με την μη απόκτηση προπονητή και με τη διαχείριση της υπόθεσης Γιάννη Αντετοκούνμπο (από τη στιγμή που η επιστολή έφτασε στα χέρια τους στις 3 Αυγούστου).

Αυτοί επέλεξαν τον Κώστα Μίσσα ο οποίος μπορεί να είναι χρόνια στο κουρμπέτι και με άριστες ικανότητες σε θέσεις πίσω από τις κάμερες, αλλά σε επίπεδο Ανδρών τελευταία φορά ως head coach είχε προπονήσει την Χαλκίδα το 2007.

Από την άλλη τόσα χρόνια χωρίς επιτυχία δε γίνεται να βγάζουν κι οι παίκτες την ουρά τους απ' έξω. Δε γίνεται όλα αυτά τα στείρα χρόνια να φταίνε μόνο οι Βασιλακόπουλος, Καζλάουσκας, Ζούρος, Τρινκιέρι και Κατσικάρης.

Φταίνε κι οι παίκτες λοιπόν...

Το rotation έγινε η αγαπημένη μας λέξη ξαφνικά. Στον ημιτελικό του 1989 με την ΕΣΣΔ ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου είχε παίξει με 6 παίκτες. Μοναδική αλλαγή ήταν ο Καμπούρης στη θέση του Στεργάκου.

Το μπάσκετ έχει αλλάξει όμως. Βασικά είναι άλλο άθλημα.

Θα συμφωνήσω για το μικρό rotation του Κώστα Μίσσα, ωστόσο υπάρχει ένα τεράστιο «ΑΛΛΑ».

Στο 47-36 κάνει αλλαγές κι ο Γιώργος Παπαγιάννης γυρίζει σε ένα δίλεπτο μόνος του το ματς. Καλάθι και φάουλ, δεύτερο λάθος στην άμυνα και χαμένη επίθεση. Ο Σβεντ βρήκε ρυθμό σε εκείνο ακριβώς το σημείο γιατί ως γνωστόν... ο καλύτερος τρόπος να βρει ένας σκόρερ ρυθμό όταν δεν του πάει καλά το παιχνίδι είναι οι βολές.

Φυσικά και δε φταίει ο μικρός για την ήττα, αλλά σίγουρα δεν φταίει κι ο Μίσσας που πέρασε γρήγορα τον Μπουρούση μέσα στη θέση του.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στις περιπτώσεις των Μάντζαρη και Παππά. Οι δύο παίκτες χρειάζονται χρόνο στο παρκέ για να αποδώσουν και είναι αδύνατον να προσφέρουν, να βρουν ρυθμό μέσα σε 100 δευτερόλεπτα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Μίσσας έπρεπε να τους άφηνε λίγο περισσότερο χρόνο μέσα στο παρκέ.

Η άτιμη η κούραση ευθύνεται...

Το μεγαλύτερο «δηλητήριο» της κούρασης δεν πηγαίνει στα πόδια και στα χέρια. Δεν εμποδίζει απλά την ταχύτητα, την αλτικότητα και την ενέργεια.

Το μεγαλύτερο «δηλητήριο» της κούρασης πηγαίνει στο μυαλό. Όταν η κόπωση επηρέασε τη σκέψη, χάθηκε το παιχνίδι.

Όλες οι λανθασμένες επιλογές, όλες οι βιαστικές επιθέσεις και κυρίως όλα τα εύκολα φάουλ στην άμυνα όταν είχε μπόνους η Ρωσία οφείλονταν στην κούραση του μυαλού.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το φάουλ που κάνει ο Καλάθης σε πεσμένο παίκτη που βρισκόταν πίσω από το κέντρο, δεν υπάρχει. Τον έστειλε σε βολές.

Καλάθης έγραψα...

Έτριβα τα μάτια μου με όσα έκανε στο παρκέ. Σε άμυνα κι επίθεση. Σε σκορ και δημιουργία. Κρίμα που στο κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του με την Ελλάδα, δεν πανηγύρισε τη νίκη.

Πάμε και στις βολές...

Απαράδεκτο το 10/20. Χάθηκε το ματς από αυτό.

Βολή σημαίνει ξεκούραστος πόντος (πάλι η κούραση δηλαδή μπροστά μας), εύκολος πόντος.

Οι βολές είναι καθαρά θέμα συγκέντρωσης και τίποτα άλλο. Αν είσαι συγκεντρωμένος θα τη βάλεις. Δε θα κάνεις 20/20, θα κάνεις όμως 16/20. Όχι 10/20.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλλαν. Δεν ήταν αρκετή, αλλά κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει στα τρία νοκ άουτ ματς (λογίζω ως τέτοιο και την Πολωνία διότι αν έχαναν εκείνο το ματς τώρα θα λέγαμε άλλα) για έλλειψη προσπάθειας.

Η ομάδα αγωνιστικά δεν βελτιώθηκε μέσα στο τουρνουά.

Η ψυχολογία της βελτιώθηκε όπως συμβαίνει με κάθε νίκη και οι μεταξύ τους σχέσεις βελτιώθηκαν.

ΥΓ: Το χειρότερο πράγμα ήταν αυτή η υπέρμετρη αισιοδοξία πριν το ματς με τη Ρωσία λόγω της νίκης επί των Λιθουανών.

ΥΓ 2: Περιμένω με αγωνία να μας πει ο Κώστας Μίσσας όλα όσα έγιναν όπως έχει προαναγγείλει ο ίδιος.

ΥΓ 3: Πέντε παίκτες με 33' και πάνω.

ΥΓ 4: Τι ωραία που έπαιζαν όσο έτρεχαν...

ΥΓ 5: Είμαι σίγουρος πως στα windows θα πάμε με Βασιλακόπουλο και Τσαγκρώνη στη διοίκηση. Βασικά μην πω και στο Eurobasket του 2021 με αυτούς θα πάμε. Τώρα για προπονητής... δεν παίζει ρόλο όπως έχει πει κι ο πρόεδρος.

ΥΓ 6: Την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Ρωσία την παρακολούθησαν εκπροσωπώντας τις ομοσπονδίες και τις χώρες τους οι άνθρωποι στις παρακάτω φωτογραφίες.

Βρείτε το λάθος....

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.