Επίσημη Αγαπημένη: Μια οικογενειακή ιστορία...

Χριστίνα Βραχάλη Χριστίνα Βραχάλη
Επίσημη Αγαπημένη: Μια οικογενειακή ιστορία...

bet365

Η Χριστίνα Βραχάλη γράφει για τις οικογενειακές καταστάσεις στην Εθνική μπάσκετ και την αγαπημένη που... δεν την χωρίζουμε στα δύσκολα!

Αυτές τις γραμμές επέλεξα -επί τούτου- να τις γράψω μία ημέρα πριν τον αγώνα της Ελλάδας με τη Ρωσία, στον οποίο η «επίσημη αγαπημένη» διεκδικεί ακόμα μία πρόκριση στους 4 του Ευρωμπάσκετ.

Η «επίσημη αγαπημένη». Η ομάδα που έγινε πρότυπο ‘οικογένειας’. Που λατρεύτηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Εκείνη που έμαθε σε μας και τα παιδιά μας το μπάσκετ. Η ομάδα που είναι η αιτία, εγώ και πολλοί συνάδελφοι, να έχουμε τη δυνατότητα να γράφουμε σήμερα αυτές εδώ τις αράδες.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό παρατηρώ. Παρατηρώ συμπεριφορές, κινήσεις, χειρισμούς. Δεν έχω εκφράσει την άποψή μου. Απλά παρατηρώ. Συμπεριφορές αθλητών. Δηλώσεις τους πριν από τα ματς στο Ελσίνκι. Μετά από απρόσμενες ήττες. Απουσία διοίκησης. Κείμενα δημοσιογράφων. Αποδοκιμασία του κόσμου, που λογικά έχει απαιτήσεις. Δεν κρίνω αν όλα αυτά γίνονται δίκαια ή άδικα. Η κριτική είναι απαραίτητη για να γινόμαστε καλύτεροι, αφού όμως πρώτα υπάρξει η αυτοκριτική.

Η οικογένεια είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Ένας δυνατός πυρήνας. Περνάει και περιόδους κρίσης εκτός από χαράς. Τα μέλη της δοκιμάζονται. Θυμώνουν. Τσακώνονται. Και όλα αυτά σε μια προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν. Σε μια προσπάθειά τους να βρουν μια λύση. Να κάνουν το ξεσκαρτάρισμα τους. Να διώξουν τη σκόνη από τον ώμο. Να ξαναπατήσουν στα πόδια τους, να πιαστούν χέρι - χέρι και να προχωρήσουν μπροστά. Να κάνουν μαζί το νέο ξεκίνημα.

Λίγες ημέρες πριν το Ευρωμπάσκετ, η ‘οικογένεια’ δεν είχε ‘πατέρα’. Κι ο ‘παππούς’ είπε πως ο ‘πατέρας’ δεν είναι απαραίτητος, γιατί τα ‘παιδιά’ είναι πολύ ικανά. Στην πορεία έχασε και κάποια πολύ σημαντικά μέλη της, τα οποία επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να απέχουν για λίγο από την ‘οικογένεια’. Το δύσκολο ρόλο του ‘πατέρα’ ανέλαβε κάποιος που αγαπάει βαθιά τα ‘παιδιά, που θέλει να τα βοηθήσει, αλλά ίσως να μην ξέρει τον τρόπο. Λίγες ημέρες μετά, τα ‘παιδιά’ τσακώθηκαν. Οι ‘θείοι’ και οι ‘θείες’ κι άλλοι ‘συγγενείς’ και ‘φίλοι’ άρχισαν να τα ‘μαλώνουν’ και να τα ‘χτυπούν’ με οποιοδήποτε τρόπο με την άνεση της συγγένειας και με την ασφάλεια της απόστασης. Ο ‘παππούς’ αποφάσισε να εγκαταλείψει το σπίτι την ώρα που καιγόταν. Παρ όλα αυτά η ποιότητά κι ο χαρακτήρας των ‘παιδιών’, τους έσωσε από το ολοκαύτωμα. Όπως και το γεγονός, πως η ‘ιστορία’ και το παρελθόν αυτής της ‘οικογένειας’ είχε δημιουργήσει ισχυρούς χαρακτήρες και γερές βάσεις για να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες.

Τα ‘παιδιά’ μεγαλώνουν, και σιγά σιγά πρέπει να είναι υπεύθυνα για τις πράξεις τους. Για τις επιλογές τους. Για τις συμπεριφορές τους.

Η οικογένεια μεγαλώνει, μέλη της φεύγουν, γεννιούνται νέα... Αλλάζει και διαμορφώνεται με την πάροδο των χρόνων. Ωστόσο μία θα πρέπει να παραμένει η σταθερά. Η αγάπη.

Η «επίσημη αγαπημένη» πρέπει να παραμείνει «αγαπημένη» μας ακόμα και στις αποτυχίες. Ακόμα και στα στραβοπατήματα. Ακόμα και στους τσακωμούς. Δεν ‘χωρίζουμε’ την «αγαπημένη» μας στα δύσκολα. Στα δύσκολα τη στηρίζουμε. Για να έχουμε το δικαίωμα να χαρούμε μαζί της και στα όμορφα. Για να έχουμε κι εμείς ένα μικρό, ελάχιστο μερίδιο στις επιτυχίες της.

Καλή επιτυχία. Επίσημα και ανεπίσημα, παραμένεις η αγαπημένη μου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χριστίνα Βραχάλη
Χριστίνα Βραχάλη

Στο χώρο της δημοσιογραφίας ξεκίνησα το 2002. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου εργάστηκα για δύο χρόνια. Το 2003 για τις ανάγκες ενός προγράμματος της Κρατικής τηλεόρασης, Olympic Trophy, πραγματοποίησα το γύρο της Μεσογείου με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάμβαναν χώρα στην Αθήνα το 2004. Στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη εργάστηκα στο γραφείο τύπου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του ποδοσφαίρου. Από το 2004 μέχρι και για 14 χρόνια εργαζόμουν στο Αθλητικό Τμήμα της τηλεόρασης (παρουσίαση δελτίων και αθλητικών εκπομπών) και του ραδιόφωνου του ΣΚΑΙ (δημοσιογραφική παραγωγή, μεταδόσεις αγώνων, παρουσίαση εκπομπών, σύνταξη κι εκφώνηση αθλητικών δελτίων). Πλέον ανήκω στο δυναμικό του Epsilon TV. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενεί τις σκέψεις μου και υλοποιεί της ιδέες μου το gazzetta.gr, ενώ παράλληλα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις εικόνες και τις εμπειρίες μου με τους σπουδαστές του ΙΕΚ Όμηρος εδώ και περίπου 8 πανεπιστημιακά έτη. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά.