«Πιο εύκολα για τη Ρωσία αν συνεχίσει έτσι ο Σβεντ»

Gazzetta team
«Πιο εύκολα για τη Ρωσία αν συνεχίσει έτσι ο Σβεντ»

bet365

Ο Σεργκέι Ταρακάνοφ κλήθηκε να σχολιάσει τον προημιτελικό με την Ελλάδα, κάνοντας ειδική αναφορά στην απόδοση του Αλεξέι Σβεντ.

Ο Ταρακάνοφ αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Ε.Σ.Σ.Δ. την περίοδο 1979-90, κατακτώντας πέντε χρυσά, δυο ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια Κύπελλα και EuroBasket!

Στα 59 του χρόνια είναι σχολιαστής αγώνων στην τηλεόραση, εκπρόσωπος παικτών και πρόεδρος των βετεράνων της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Επίσης ήταν ο τζένεραλ μάνατζερ της εθνικής Ρωσίας όταν η «αρκούδα» κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2007 της Μαδρίτης με το winning shot του Τζέι Αρ Χόλντεν στον τελικό με τους διοργανωτές Ισπανούς.

Μάλιστα ήταν εκείνος που έκανε την πρόταση στον Ντέιβιντ Μπλατ προκειμένου ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην εθνική Ρωσίας! Ο Ταρακάνοφ κλήθηκε να σχολιάσει τη νίκη επί της Κροατίας και τον προημιτελικό με την Ελλάδα (13/9, 18:45).

«Ήμασταν καλύτεροι στον αγώνα από την Κροατία. Μου άρεσε πολύ η εικόνα της ομάδας, ο Σβεντ έκανε εξαιρετικό ματς και οι Κροάτες δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με κανέναν τρόπο. Περίμενα πιο δυνατούς τους αντιπάλους μας» σχολίασε σε ό,τι αφορά τον αγώνα με τους Κροάτες.

Σε ό,τι αφορά το ματς με την Ελλάδα, είπε: «Θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο. Η Ελλάδα έχει έμπειρους παίκτες, είναι μια ομάδα που βασίζεται στην άμυνα και ικανή να φέρει το ρυθμό στα δικά της μέτρα. Η σημασία της άμυνας φάνηκε και στη δική μας νίκη απέναντι στην Κροατία. Αν ο Σβεντ συνεχίζει να παίζει έτσι, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για μας».

 

Τελευταία Νέα