Η Euroleague τιμά τον Ίβκοβιτς ως Basketball Legend! (vid)

Η Euroleague τιμά τον Ίβκοβιτς ως Basketball Legend! (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Η Euroleague τιμά τον Ίβκοβιτς ως Basketball Legend! (vid)
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα βραβευτεί ως Euroleague Basketball Legend στο φιλικό που θα διοργανώσει προς τιμήν του ο Ολυμπιακός. Δείτε τα ονόματα του σπουδαίου φιλικού!

Στις 20/09 το ΣΕΦ θα ζήσει αξέχαστες στιγμές καθώς θα διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση προς τιμή του «Ντούντα» ο οποίος θα γίνει ο πρώτος προπονητής που τιμάται ως Euroleague Basketball Legend παρουσία σπουδαίων ονομάτων της διοργάνωσης!

Η ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής

«Η Euroleague Basketball ανακοινώνει με υπερηφάνεια ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος ολοκληρώνει μια τεράστια καριέρα έπειτα από πέντε δεκαετίες, θα τιμηθεί την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα ως ο πρώτος προπονητής που επιλέγεται για τη διάκριση του Euroleague Basketball Legend.

Στα 73 του χρόνια, ο κόουτς Ίβκοβιτς βάζει τους τίτλους τέλους μιας καριέρας 48 ετών κοουτσάροντας μια all-star ομάδα με πρώην παίκτες του απέναντι στον Ολυμπιακό, την ομάδα που οδήγησε δις στην κατάκτηση του τίτλου της Euroleague. Μάλιστα θα λάβει το συγκεκριμένο βραβείο έπειτα από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Θοδωρή Παπαλουκά, Ραμούνας Σισκάουσκας και Μιρσάντ Τουρκσάν.

"Μας δίνει ιδιαίτερη ικανονοποίηση το γεγονός ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα γίνει ο πρώτος προπονητής που θα βραβευτεί ως Euroleague Basketball Legend" ανέφερε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος θα παραδώσει το βραβείο στον κόουτς Ίβκοβιτς την Τετάρτη στον Πειραιά.

"Είναι αδύνατο να περιγράψεις την προσφορά του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην παγκόσμια προπονητική, τόσο ως μέντορας μιας ατελείωτης λίστας σπουδαίων παικτών καθώς και ως λαμπρό παράδειγμα για άλλους συναδέλφους του. Η συνεισφορά του στην Euroleague Basketball είναι τεράστια" κατέληξε.

Μεταξύ των παικτών που ο κόουτς Ίβκοβιτς βοήθησε ώστε να πρωταγωνιστήσουν και θα παίξουν γι' αυτόν στο τελευταίο παιχνίδι του θα είναι οι πόιντ γκαρντ Τομά Ερτέλ, Στέφαν Μάρκοβιτς, Μίλος Τεόντοσιτς και Νίκος Ζήσης.

Στα σούτινγκ γκαρντ, οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Κώστας Σλούκας. Στη θέση του σμολ φόργουορντ οι Τσεντί Οσμάν, Νίκολα Κάλινιτς και Φουρκάν Κορκμάζ. Σε αυτή του πάουερ φόργουορντ οι Πέρο Άντιτς, Ντάριο Σάριτς και Βίκτορ Χριάπα. Στα σέντερ οι Κάιλ Χάινς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς».

Στη συνέχεια η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό του «Ντούντα» σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο.