«Ο Σλούκας ήταν η ψυχή της Ελλάδας»! (pic)

«Ο Σλούκας ήταν η ψυχή της Ελλάδας»! (pic)

Γιάννης Σταυρουλάκης
«Ο Σλούκας ήταν η ψυχή της Ελλάδας»! (pic)

bet365

Ο Κώστας Σλούκας πήρε από το χέρι την Εθνική και την οδήγησε στα προημιτελικά του Eurobasket ενώ ισπανική ιστοσελίδα τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία πεντάδα της φάσης των «16».

Η Εθνική ομάδα έδειξε χαρακτήρα κόντρα στη Λιθουανία, έβγαλε ψυχικά αποθέματα και απέδειξε ότι στα παιχνίδια της Α' φάσης του Eurobasket είχε, απλώς, αδικήσει τον εαυτό της, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά με κορυφαίο τον Κώστα Σλούκα.

Ο διεθνής γκαρντ της Φενέρμπαχτσε ήταν και πάλι συγκλονιστικός με 21 πόντους αν και ξεκίνησε το ματς με 0/4 σουτ. Συνολικά μέτρησε 2/7 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 22 πόντους στο Efficiency ενώ η ισπανική ιστοσελίδα fullbasket.es τον συμπεριέλαβε στην κορυφαία πεντάδα της φάσης των «16».

«Ο Έλληνας γκαρντ ήταν, χωρίς αμφιβολία, η ψυχή της ομάδας του στο παιχνίδι με τη Λιθουανία. Τα τρία συνεχόμενα τρίποντά του, οι πανηγυρισμοί του έπειτα από κάθε καλάθι, το παράδειγμά του σε κάθε άμυνα. Η ψυχή της ελληνικής ομάδας που έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Πολωνία, πλέον όμως βρίσκεται στα προημιτελικά. O Σλούκας είναι το παράδειγμα μιας ομάδας που έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι στο μπάσκετ μετράει επίσης η καρδιά» αναφέρει το ισπανικό δημοσίευμα.

Για την ιστορία, η κορυφαία πεντάδα της φάσης των «16» για το fullbasket.es περιλαμβάνει τους Σλούκα, Σβεντ (Ρωσία), Τίμμα (Λετονία), Τάις (Γερμανία) και Κούζμιτς (Σερβία).

 

Τελευταία Νέα