Ανατριχιαστική στιγμή για τον Γκάλη στην απονομή δαχτυλιδιών του Hall of Fame (pic & vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ανατριχιαστική στιγμή για τον Γκάλη στην απονομή δαχτυλιδιών του Hall of Fame (pic & vid)

bet365

Επιπλέον συγκινητικές στιγμές έζησε ο Νίκος Γκάλης κατά τη διάρκεια της απονομής των δαχτυλιδιών του Hall of Fame. Ο μυθικός Ντέιβς Κόουενς των Σέλτικς τον αποθέωσε.

Το «Mohegan Sun» μία μέρα μετά την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame, φιλοξένησε την απονομή των δαχτυλιδιών σε όσους μπήκαν στο Μουσείο.

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης έλεγε δυο λόγια για κάθε έναν πριν τον παρουσιάσει και στην περίπτωση του Νίκου Γκάλη ανέφερε τα λόγια των Τόνι Κούκοτς και Βλάντε Ντίβατς. Όταν όμως πήρε σειρά ο επόμενος Hall of Famer υπήρξε διακοπή και αλλαγή του πρωτοκόλλου με αφορμή τον Έλληνα βετεράνο.

Ο σπουδαίος Ντέιβ Κόουενς (δύο φορές πρωταθλητής με τους Σέλτικς) ήταν καλεσμένος στην εκδήλωση, σηκώθηκε όρθιος και πήρε τον λόγο χωρίς να τον ζητήσει και καθήλωσε άπαντες το επόμενο λεπτό.

«Μισό λεπτό την προσοχή σας παρακαλώ. Πολλοί από σας δεν καταλαβαίνετε... Αυτός ο άνθρωπος που βλέπετε υπήρξε μία καλαθομηχανή και αυτό σας το λέει κάποιος που σκόραρε αρκετά. Αυτός ο άνθρωπος σκόραρε 30 πόντους σε κάθε ματς κατά τη διάρκεια όλης της καριέρας του. Ήταν απίστευτος. Η επιρροή του ήταν εξωπραγματική. Δεν είχα δει ποτέ κάτι παρόμοιο στη ζωή μου. Έπρεπε να είχε εισαχθεί στο Hall of Fame πολύ νωρίτερα».

Όταν τελείωσε όλη η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα και ο Νίκος Γκάλης παρακολουθούσε περήφανος και αγέρωχος.

Για την ιστορία ο Ντέιβ Κόουενς υπήρξε στο Νο4 των ντραφτ επιλογή των Σέλτικς, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με αυτούς ενώ «στοίχειωσε» τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Πως;

Κάποια στιγμή είχε αποσυρθεί και είχε γίνει ταξιτζής. Οι Σέλτικς τον έπεισαν να επιστρέψει και σε συνδυασμό μ τη μεταγραφή του Κουίν Μπάκνερ από τους Μπακς, έχασε τη θέση του ο Γιαννάκης στο ρόστερ της ομάδας της Βοστώνης.

 

Τελευταία Νέα