Συγκινεί ο Ντάνκαν: «Μην αφήσετε την πατρίδα μου να ξεχαστεί!»

Συγκινεί ο Ντάνκαν: «Μην αφήσετε την πατρίδα μου να ξεχαστεί!»

Νίκος Καρφής
Συγκινεί ο Ντάνκαν: «Μην αφήσετε την πατρίδα μου να ξεχαστεί!»

bet365

Ένα συγκινητικό γράμμα στο «players' tribune» έγραψε ο Τιμ Ντάνκαν με σκοπό να βοηθήσει την πατρίδα του (Παρθένοι Νήσοι) που έχουν χτυπηθεί από τον καταστροφικό τυφώνα Ίρμα.

Ο Τιμ Ντάνκαν έδειξε πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι, αφού ανέβασε ένα συγκινητικό γράμμα στο «players' tribune» για να βοηθήσει, συγκεντρώνοντας χρήματα, τους πληγέντες από τον τυφώνα Ίρμα που χτύπησε την πατρίδα του (Παρθένοι Νήσοι).

Ο παλιός παίκτης των Σπερς φανέρωσε την αγάπη για τον τόπο του, δωρίζοντας ήδη 250.000 δολάρια και προτρέποντας τους ανθρώπους που θα διαβάσουν το γράμμα να πάνε το ποσό που θα συγκεντρωθεί στο 1 εκατ. δολάρια

Τα καλύτερα αποσπάσματα

«Σας ζητάω μια χάρη. Δεν θα το έκανα αν δεν υπήρχε ανάγκη. Η κοινότητα του μπάσκετ μου έδωσε τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα όμως χρειάζομαι την προσοχή σας για λίγα λεπτά. Οι Παρθένοι Νήσοι, το μέρος στο οποίο γεννήθηκα έχει καταστραφεί από τον τυφώνα Ίρμα. Ο κόσμος εκεί υποφέρει. Οι προβλέψεις του καιρού λένε πως ένας ακόμα τυφώνας πλησιάζει με το όνομα Jose. Τώρα πρέπει να γίνουμε ουσιαστικοί. Δωρίζω αυτή τη στιγμή 250.000 δολάρια στους πληγέντες και προσδοκώ να με βοηθήσετε να φτάσω το ποσό αυτό στο 1 εκατ. ευρώ. Κάθε δολάριο θα πάει κατευθείαν στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Σκέφτομαι την παλια μου γειτονιά. Κάποτε έβλεπα αυτούς τους ανθρώπους στο σχολείο. Τώρα αναρωτιέμαι τι θα απογίνουν μετά την καταιγίδα», ανέφερε στην αρχή.

Στη συνέχεια έβαλε στην κουβέντα και τον Γκρεγκ Πόποβιτς: «Ο κόουτς Πόποβιτς μου έλεγε πάντα, πές λιγότερα κάνε περισσότερα και εγώ τον θαύμαζα για αυτό, προσπαθώντας να ακολουθήσω το παράδειγμα του».

Έπειτα θυμήθηκε μια ανάλογη δύσκολη στιγμή που είχε ζήσει: «Ο μεγαλύτερος τυφώνας που χτύπησε τους Παρθένους Νήσους ήταν ο Hugo. Αυτό έγινε το 1989 όταν ήμουν 13 ετών Μετά από τόσα χρόνια και ο κόσμος ακόμα συζητάει για εκείνη την καταστροφή. Τόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα. Θυμάμαι τον πατέρα μου να προσεύχεται. Τώρα που είμαι μεγαλύτερος, ξέρω πόσο σημαντικό είναι να ανακουφιστούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, δεν θέλω να ξεχαστεί η πατρίδα μου. Είναι εύκολο να ξεχαστεί ένα μικρό νησί και δεν θα το αφήσω να ξανασυμβεί».

Έκλεισε λέγοντας: «Γράφω αυτό το γράμμα για να ζητήσω βοήθεια για τους πλήγέντες του τυφώνα Ίρμα και να σας παρακαλέσω να μην ξεχνάτε μικρά νησιά όπως οι Παρθένοι Νήσοι».

 

NBA Τελευταία Νέα