Χάκετ: «Όταν έμπαινε ο Σπανούλης στα αποδυτήρια, δεν μίλαγε άνθρωπος»!

Χάκετ: «Όταν έμπαινε ο Σπανούλης στα αποδυτήρια, δεν μίλαγε άνθρωπος»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Χάκετ: «Όταν έμπαινε ο Σπανούλης στα αποδυτήρια, δεν μίλαγε άνθρωπος»!
Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη συγκλονιστική εξομολόγηση του Ντάνιελ Χάκετ στο Gigantes del Basket. Η σκέψη του να κόψει το μπάσκετ στον τελικό της Euroleague, η σχέση του με τον Βασίλη Σπανούλη και η μάχη με τους δαίμονές του!

Η επιθυμία του Ντάνιελ Χάκετ να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ήταν δεδομένη όμως οι Πειραιώτες αποφάσισαν να πορευτούν τη νέα σεζόν χωρίς τον Ιταλό γκαρντ, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Μπάμπεργκ, στο πλευρό του Νίκου Ζήση. «Αγαπώ την Αθήνα, αγαπώ τον Ολυμπιακό, αγαπώ τον σύλλογο και τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Ολυμπιακός για πάντα!» ήταν το μήνυμα του Χάκετ όταν ενημερώθηκε από τους Πειραιώτες ότι δεν φορέσει ξανά τα ερυθρόλευκα. Αυτή την περίοδο διεκδικεί τη διάκριση στο 40ό Eurobasket με την «σκουάντρα ατζούρα» που θα αντιμετωπίσει στους «16» τη Φινλανδία ωστόσο δεν ξεχνάει τη θητεία του στους Πειραιώτες.

Γρήγορο Στοίχημα σε Κορυφαίες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη του Χάκετ στο ισπανικό περιοδικό Gigantes del Basket όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον Ολυμπιακό ενώ αποκάλυψε τον λόγο που σκέφτηκε να κόψει το μπάσκετ στον τελικό της Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε.

Αν γυρίσεις πίσω στον χρόνο και επιστρέψεις στο παιχνίδι της 9ης Δεκεμβρίου 2016 απέναντι στην Ούνικς Καζάν, τι σκέφτεσαι; Τι έγινε εκείνη τη στιγμή;
«Σε εκείνο το σημείο άρχισε μια μάχη ανάμεσα στον εαυτό μου και τους δαίμονές μου! Οι πρώτοι τρεις μήνες ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο, η κατάσταση δεν βελτιωνόταν και η ανάρρωση φαινόταν αδύνατη»!
Είναι αλήθεια ότι πέρασε το μυαλό σου το ενδεχόμενο να αποσυρθείς;
«Ναι, συνέβη. Σκέφτηκα να τα παρατήσω, να κάνω κάτι άλλο. Έφτασα στα όριά μου. Βήμα-βήμα η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται χάρη στον Ματέο Πανίτσι, πρώην παίκτη στη Σκαβολίνι Πέζαρο και νυν φυσιοθεραπευτή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Ιταλίας και στον dr. Μπενέλι και την ομάδα του. Εν συνεχεία επέστρεψα στην Αθήνα, δούλεψα μαζί με τους συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό. Με βοήθησαν. Υπήρξε, βέβαια, μια στιγμή που αναρωτήθηκα αν θα επιστρέψω δυνατός...».

Σε ποια στιγμή αναφέρεσαι;
«Στον τελικό της Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε. Τον έζησα από τον πάγκο, δεν είχα την ευκαιρία να βοηθήσω. Δεν μπορούσα να βγω εκεί έξω και να βοηθήσω τα παιδιά. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι αυτή η κατάσταση συνεχιζόταν για μήνες! Ήταν απογοητευτικό. Το γεγονός ότι δεν έπαιξα στον τελικό της Euroleague ήταν το χειρότερο συναίσθημα που έζησα στον Ολυμπιακό! Χειρότερο και από την ήττα από τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Εκεί ακριβώς σκέφτηκα να κόψω το μπάσκετ».
Οι φίλοι του Ολυμπιακού, πάντως, πίεσαν την ομάδα ώστε να ανανεώσεις όμως η απόφαση του κλαμπ ήταν διαφορετική...
«Είναι κρίμα που η τελευταία μου ανάμνηση με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν η αποχώρησή μου από το παρκέ ως τραυματίας, να με στηρίζουν οι συμπαίκτες μου ώστε να βγω από το γήπεδο. Επέστρεψα, ήμουν 100% έτοιμος τον Ιούνιο όμως οφείλω να σεβαστώ την απόφαση του κλαμπ».
Πως ήταν να αγωνίζεσαι στο πλευρό του Βασίλη Σπανούλη;
«Το παιχνίδι του είναι εξωφρενικό, ίδιο με το χάρισμα του! Όταν ο Σπανούλης έμπαινε στα αποδυτήρια ή ερχόταν στο video, δεν μιλούσε κανείς από σεβασμό! Είναι κάτι απίθανο, κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ. Για μένα δεν θα έκανε κανείς ησυχία στο Πέζαρο. Θα έπρεπε να τους πληρώσω για να το κάνουν (γέλια)».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα