Ισπανία - Ρουμανία 91-50 (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ισπανία - Ρουμανία 91-50 (vid)

bet365

Η Ισπανία παρά την απουσία του Πάου Γκασόλ διέλυσε και τους Ρουμάνους με 91-50.

Για 15 αγωνιστικά λεπτά οι Ρουμάνοι ζούσαν στον δικό τους Παράδεισο, κοιτώντας στα μάτια τους Ισπανούς αλλά η συνέχεια ήταν πραγματικός εφιάλτης καθώς η Ισπανία επιβλήθηκε με 91-50.

Όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο και η Ρουμανία έζησε το δικό της για περίπου 15 αγωνιστικά λεπτά. Ποιος εξάλλου θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα έβαζε δύσκολα στους Πρωταθλητές Ευρώπης και ότι θα έφθανε στο σημείο έως και να προηγηθεί στο σκορ (18-19) λίγο πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου. Μάλιστα, οι οικοδεσπότες του 3ου ομίλου ήταν σε απόσταση αναπνοής (25-24) σχεδόν στα μισά της δεύτερης περιόδου. Επειδή όμως όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος, έτσι «τελείωσε» και το όνειρο των Ρουμάνων.

Οι Ισπανοί έκαναν αγγαρεία μέχρι εκείνο το σημείο, στη συνέχεια μάλλον «συμφώνησαν» να σοβαρευτούν. Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και παγίδες στην άμυνα δεν επέτρεψαν στους Ρουμάνους να… σουλατσάρουν στο παρκέ και με 13-0 σερί ανέβασαν τη διαφορά στο +14(38-24, 19’) για να κλείσει το ημίχρονο με σκορ 41-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ισπανοί φρόντισαν να απλοποιήσουν τα πράγματα. Το επιμέρους σκορ έφτασε στο επιβλητικό 29-8 και στο τέλος της περιόδου η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο έφτασε στο double score (70-35). Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Διότι έπαιξαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης απέναντι σε μια ομάδα που σε ποιοτικό επίπεδο ταιριάζει στο δικό μας Πρωτάθλημα της Α2

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Με τον Πάου Γκασόλ καθισμένο στον πάγκο καθώς προτιμήθηκε να ξεκουραστεί, ο Χουάν Ερνάνγκομεζ τον αντικατέστησε επάξια καθώς κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Σκίζουμε το manual και επιλέγουμε τον Μολντοβεάνου καθώς ο Ρουμάνος έκανε φιλότιμη προσπάθεια να κρατήσει τα προσχήματα, πάλευε μόνος του σαν… ήρωας, αλλά η συντριβή ήταν αναπόφευκτη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο ρόλος του Σαν Εμετέριο ούτως ή άλλως είναι βοηθητικός, απλά (απόντος και του Αμπρίνες) χθες είχε τη δυνατότητα να ανεβάσει τους μέσους όρους του και δεν τα κατάφερε.

ΣΗΜΕΙΟ - ΚΛΕΙΔΙ: Οι Ισπανοί κράτησαν στο απόλυτο μηδέν τους Ρουμάνους από το 14:30 έως και το 19’, έκαναν 13-0 σερί κι εκεί τελείωσαν το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Πιο κουραστική Ισπανία από την ομάδα του πρώτου δεκαλέπτου είχαμε χρόνια να δούμε. Η βαρεμάρα… ξεχείλιζε. Οι Ρουμάνοι μπορούν να κρατήσουν το επίπεδο αυταπάρνησης και φιλοτιμίας τους και να «πετάξουν» όλα τα υπόλοιπα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα In your face από τον Χερνάνγκομεζ στον Τορόκ στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 41-27, 70-35, 91-50

 

Τελευταία Νέα