Κροατία - Ρουμανία 74-58

Γιώργος Κούβαρης
Κροατία - Ρουμανία 74-58

bet365

Η Κροατία έκανε το 2/2 στον Γ' όμιλο του Eurobasket αφού επικράτησε και της γηπεδούχου Ρουμανίας με 74-58 χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς .

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το παιχνίδι της Τρίτης (5/9) μεταξύ Κροατίας και Ισπανίας θα κρίνει την κορυφή του Γ΄ομίλου της διοργάνωσης.

Με εξαίρεση το Μαυροβούνιο (σ.σ. που έχει να παίξει με την Κροατία την Δευτέρα 4/9) οι υπόλοιπες ομάδες που απαρτίζουν το γκρουπ θεωρείται δύσκολο να κοντράρουν μία από τις δύο ομάδες,

Απόδειξη το ματς των Κροατών με τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Άτσο Πέτροβιτς δεν χρειάστηκε να... ιδρώσει ιδιαίτερα προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Ρουμανίας στην Κλουζ μέχρι να φτάσει στη νίκη με σκορ 74-58.

Εκείνος που έκανε την διαφορά ήταν γι' άλλη μια φορά ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος... συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Ουγγαρία.

Ο Κροάτης ΝΒΑer των Ιντιάνα Πέισερς τελείωσε το ματς με 21 πόντους σε 32 λεπτά συμμετοχής έχοντας 2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 8/10 βολές και 6 ριμπάουντ, την ώρα που ο Ντάριο Σάριτς ήταν άστοχος με 3/11 σουτ εντός παιδιάς ωστόσο σημείωσε 11 πόντους με 10 ριμπάουντ.

Για την Ρουμανία, ο... συνήθης ύποπτος Βλαντ Μολντοβεάνου ήταν ο μοναδικός που έκανε το κάτι παραπάνω έχοντας συνολικά 14 πόντους με 4/7 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 6 ριμπάουντ. Κανείς άλλος παίκτης της Ρουμανίας δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Ουσιαστικά τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο ημίχρονο (42-29) όταν η Κροατία είχε αρχίσει να χτίζει μια διαφορά στο σκορ την οποία και διατήρησε στο... ρελαντί κατά τη διάρκεια του β' μέρους. Η Ρουμανία προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 42-29, 57-42, 74-58

 

Τελευταία Νέα