Φιλικό στην Οδησσό οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού

Φιλικό στην Οδησσό οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού

Gazzetta team
Φιλικό στην Οδησσό οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού

bet365

Οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στην Οδησσό για αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρει: «Τον πρώτο φιλικό αγώνα τους εκτός συνόρων θα δώσουν οι Παλαίμαχοι Μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού. Στην Οδησσό της Ουκρανίας, μία πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ελληνισμού, ο Hall-of-Famer (2016) Παναγιώτης Φασούλας, ο Γιάννης Παραγυιός, ο Σταύρος Ελληνιάδης, ο Σαράντης Παπαχρηστόπουλος, ο Δημήτρης Σαμπάνης, ο Γιάννης Κουκής και τα άλλα παιδιά του ένδοξου παρελθόντος του Θρύλου, θα αντιμετωπίσουν την ουκρανική BIPA, την ερχόμενη Κυριακή (3/9, 13:00).

Ο Σύλλογος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση του κοινωφελούς ιδρύματος «Μπούμπουρα» και του προέδρου του, Παντελή Μπούμπουρα, στο πλαίσιο των επίσημων τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της πόλης της Οδησσού. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από την Παρασκευή, 1/9 μέχρι τη Δευτέρα 4/9.
Παρόντες στην «ερυθρόλευκη» αποστολή που αναχώρησε αεροπορικώς, μέσω Κιέβου, για την Οδησσό την Παρασκευή, είναι και ο μάνατζερ του Ολυμπιακού τη δεκαετία του 1990, Γιάννης Γιαννάκης (team manager), καθώς και ο διεθνής διαιτητής Παναγιώτης Διαμαντίδης, ο οποίος θα διευθύνει τη φιλική αναμέτρηση.
Για λόγους ανωτέρας βίας, στην Οδησσό δεν ταξίδεψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών του Ολυμπιακού, Αργύρης Καμπούρης. Εν τη απουσία του Κίμωνα Κοκορόγιαννη, χρέη προπονητή των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού στην Οδυσσό θα αναλάβει ο πρωταθλητής (1976, 1978) και Κυπελλούχος Ελλάδας (1976, 1977, 1978, 1980) με τον Ολυμπιακό, Θανάσης Ράμος.
Η ομάδα των Παλαίμαχων του Ολυμπιακού στην Οδησσό θα απαρτίζεται από τους εξής:
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ (Θανάσης Ράμος): Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Παραγυιός, Σαράντης Παπαχρηστόπουλος, Βασίλης Ντάκουλας, Κωνσταντίνος Πεππές, Σταύρος Ελληνιάδης, Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Μαργέλης, Γιάννης Κουκής, Δημήτρης Σαμπάνης, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Θανάσης Κρεμπούνης
*** Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας (είχε μία αρκετά οργανωμένη ελληνική παροικία στις αρχές του 19ου αιώνα) Οδησσού, στις οποίες θα παραβρεθούν οι Παλαίμαχοι του Ολυμπιακού περιλαμβάνει:
Συναυλία της Φιλαρμονικής Αμφιλοχίας στο Δημοτικό Πάρκο
Αποκαλυπτήρια στήλης των πρώτων Ελλήνων αποίκων στο Ελληνικό Πάρκο
Εορταστική συναυλία με τη συμμετοχή της Demy στη Σκάλα του Ποτέμκιν
Συναυλία στην Όπερα της Οδησσού
Επίσημο δείπνο στους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού εκ μέρους του Ιδρύματος Μπούμπουρα
«ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ»
Η κοινωφελής οργάνωση «Ίδρυμα Μπούμπουρα» ασχολείται με την παροχή βοήθειας στους τομείς της φιλανθρωπικής και κοινωφελούς δραστηριότητας (εκπαίδευση, προστασία υγείας, οικολογία, κοινωνική προστασία, πολιτισμός και τέχνη, επιστήμη και αθλητισμός κι αλ.), καθώς και την ανάπτυξη και υποστήριξη αυτών των τομέων προς το δημόσιο συμφέρον.
Μεταξύ των σκοπών του Ιδρύματος είναι η ανάπτυξη των περιφερειακών προγραμμάτων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η αναζήτηση και η ανάπτυξη ταλαντούχας νεολαίας, η συμβολή στην κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, των αναπήρων κι αλ., οι οποίοι έχουν ανάγκη στην περιποίηση, η ανάπτυξη και η διαμονή του ελληνικού πολιτισμού στην Ουκρανία, η προστασία και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, των μνημείων ιστορίας και πολιτισμού, και πολλά άλλα».
 

Τελευταία Νέα