Η... αγέλη των «λύκων» έτοιμη ξανά για κυνήγι! (pics & vids)

Η... αγέλη των «λύκων» έτοιμη ξανά για κυνήγι! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Η... αγέλη των «λύκων» έτοιμη ξανά για κυνήγι! (pics & vids)

bet365

Οι κινήσεις των Τίμπεργουλβς το φετινό καλοκαίρι γέμισαν με αισιοδοξία τους φιλάθλους της ομάδας, με τους «λύκους» να δείχνουν πως διαθέτουν πλέον τα κατάλληλα όπλα για να… κυνηγήσουν κάτι πραγματικά σπουδαίο μετά από τις ένδοξες εποχές του Κέβιν Γκαρνέτ.

ΜΑΥΡΟ ή ΚΙΤΡΙΝΟ; Παρακολούθησε την ταινία δράσης της bwin, μάντεψε το νικητή και μπες στη μεγάλη κλήρωση για ένα Opel Adam (21+)!

Πριν 13 χρόνια μια... μαγική τριάδα που αποτελούνταν από τους Κέβιν Γκαρνέτ, Σαμ Κασέλ και Λατρέλ Σπρίουελ οδηγούσε τους Τίμπεργουλβς στους τελικούς της Δύσης, στο pick μιας παρέας που άγγιξε τους finals του ΝΒΑ, όμως δεν κατάφερε να αποκλείσει τους Λέικερς των Κόμπι και Σακ.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε και αισίως έχουμε φτάσει το 2017, με τους «λύκους» να αγνοούν την είσοδο στα playoffs από εκείνη την ονειρεμένη χρονιά. Οι κινήσεις που έγιναν αυτό το καλοκαίρι τους κάνει να αισιοδοξούν πως έχουν τις πιθανότητες να επιστρέψουν πάλι στους μεγάλους της Δύσης.

Το ταλαντούχο δίδυμο Ουίγκινς-Τάουνς, ο κόουτς Τομ Θίμποντο και ο ερχομός του Τζιμι Μπάτλερ στη Μινεσότα είναι ικανά να βγάλουν την ομάδα από τη μετριότητα των 13 προηγούμενων σεζόν. Οι Τίμπεργουλβς είναι και πάλι έτοιμοι για μεγάλα πράγματα, θέλοντας να φανούν ανταγωνιστικοί σε μια Δύση που συνεχώς γίνεται και πιο άγρια με τις μετακινήσεις παικτών.

Η ανταλλαγή που τους ανέβασε επίπεδο

Οι Τίμπεργουλβς έπιασαν στον ύπνο πολύ κόσμο με την ανταλλαγή που έφερε τον Τζίμι Μπάτλερ στη Μινεσότα. Μπορεί να έχασαν τους ταλαντούχους Κρις Νταν και Ζακ ΛαBίν, όμως η έλευση ενός ανθρώπου που παίζει στα All Star Game του ΝΒΑ τα τελευταία τρία χρόνια τους ανεβάζει επίπεδο. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί έναν εκ των σπουδαιότερων two-way players της λίγκας, κάνοντας κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Μην ξεχνάμε πως από το 2014 ως το 2016 επιλέγεται στην δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα του πρωταθλήματος.

Η αμυντική του προσήλωση δεν σημαίνει πως τον κάνει να υστερεί στον επιθετικό τομέα. Ο Jimmy «Buckets» βρίσκεται στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ της λίγκας την τελευταία τριετία, αφού δεν πέφτει κάτω από τους 20 πόντους μέσο όρο. Την σεζόν 2014-15 είχε 20 πόντους ανά παιχνίδι, ένα χρόνο μετά ανέβηκε στο 20.9, ενώ την αγωνιστική περίοδο που μας πέρασε σκαρφάλωσε στους 23.9 ανά ματς, φανερώνοντας μια διαρκής βελτίωση του. Βέβαια οι Τίμπεργουλβς δεν σκέφτηκαν μόνο τα παραπάνω, αλλά και τον άνθρωπο με τον οποίο θα συνεργαστεί.

Μια έξυπνη «επανασύνδεση»

Στους «λύκους» θα συναντηθεί με έναν παλιό γνώριμο που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του Μπάτλερ σε all star παίκτη. Ο λόγος για τον κόουτς Τομ Θίμποντο, ο οποίος εμπιστεύτηκε τον Μπάτλερ τότε που ήταν head coach στους Μπουλς, τον έβαλε να κολυμπήσει στα βαθιά τη σεζόν 2013-14 γιατί έβλεπε κάτι ξεχωριστό σε αυτόν. Η επιλογή αυτή προετοίμασε την... εκτόξευση της αγωνιστικής περιόδου 2014-15.

Ο Τζίμι άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και έκανε όλο το ΝΒΑ να τον αισθανθεί, αφού κέρδισε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, βρέθηκε στο All Star Game για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ ήταν μέλος της δεύτερης καλύτερης αμυντικής πεντάδας στο ΝΒΑ. Μπορεί στο τέλος εκείνης της σεζόν να χώρισαν οι δρόμοι τους, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Μέχρι να ξανασυναντηθούν στη Μινεσότα, η οποία περιμένει μεγάλα οφέλη από μια τόσο στοχευμένη… επανασύνδεση.

Το δίδυμο-εγγύηση για το μέλλον

Μπορεί η έλευση του Μπάτλερ να τρέλανε τους οπαδούς της Μινεσότα, οι οποίοι έχουν να δουν την ομάδα τους να πηγαίνει στην postseason 13 ολόκληρα χρόνια, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο παλιός παίκτης του Σικάγο θα βρει... καμμένη γη στους Τίμπεργουλβς. Οι «λύκοι» πρέπει να αισθάνονται σιγουριά για το παρόν και μέλλον τους, αφού διαθέτουν ένα από τα πιο ταλαντούχα δίδυμα της λίγκας, ειδικά στον επιθετικό τομέα. Αναφερόμαστε φυσικά στους Άντριου Ουίγκινς και Καρλ-Άντονι Τάουνς.

Ο Καναδός σμολ φόργουορντ (ίσως να κατέβει στη θέση του σούτινγκ γκαρντ με την έλευση του Μπάτλερ) εξελίσσει συνεχώς το παιχνίδι του, καθώς πλέον μπορεί να σταματήσει και να σουτάρει αποτελεσματικά από μέση απόσταση, αλλά και να απειλήσει από τη γραμμή του τριπόντου. Τα δυνατά του σημεία είναι η εκρηκτικότητα και η αλτικότητα του που μας έχουν επιτρέψει να θαυμάσουμε μερικά εντυπωσιακά καρφώματα κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Η αγωνιστική περίοδος που μας πέρασε ήταν η καλύτερη του, αφού τελείωσε με 23.6 πόντους μέσο όρο, τη στιγμή που ένα χρόνο πιο πριν είχε 20.7.

Στη θέσεις των ψηλών οι Τίμπεργουλβς έχουν βρει τον κατάλληλο άνθρωπο για την επόμενη δεκαετία. Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς μπορεί να είναι μόλις 21 ετών, αλλά ήδη αποτελεί έναν από τους πληρέστερους και ποιοτικότερους ψηλούς της λίγκας. Διαθέτει φοβερές κινήσεις στο post, μπορεί να παίξει με πρόσωπο, αλλά και με πλάτη στο καλάθι, ενώ δεν φοβάται να δοκιμάσει την τύχη του και έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

Μεγάλο κορμί (2.13) που σκεπάζει το αντίπαλο καλάθι, μαζεύοντας πολλά ριμπάουντ (πέρυσι είχε 12.3 ανά παιχνίδι). Έδειξε πως είναι ικανότατος σκόρερ από την πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ (18.3 πόντους) στην οποία βγήκε και rookie of the year, ενώ την τελευταία αγωνιστική περίοδο εκτοξεύτηκε στους 25.1! Δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός πως για δύο σερί σεζόν τελειώνει τις υποχρεώσεις του με μέσους όρους double-double. Είναι θέμα χρόνου να παίξει σε All Star Game. Ψηλοί με τόσο... γλυκές κινήσεις μέσα στη ρακέτα σπανίζουν στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Κεφάλαιο για την ομάδα του Θίμποντο και ένας μπασκετμπολίστας με μεγάλο ταβάνι!

Το πλούσιο supporting cast

Οι «λύκοι» κράτησαν τους Τάουνς-Ουίγκινς, απέκτησαν τον Μπάτλερ, αλλά δεν έμειναν μόνο σε αυτά. Θέλησαν να ισχυροποιήσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές προσδοκίες της Δύσης . Για αυτό το λόγο πρόσθεσαν στη… φαρέτρα τους τον έμπειρο και χρήσιμο Τζεφ Τιγκ για τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ, ο οποίος έκανε μια ικανοποιητική χρονιά με τους Πέισερς πέρυσι (15.5 πόντους και 5.5 ασίστ ανά ματς). Έτσι επέλεξαν να αποχαιρετήσουν τον Ρίκι Ρούμπιο που ποτέ δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες λόγω του προβλήματος στο σουτ.

Επιπλέον έδωσαν την απαραίτητη βοήθεια στον Τάουνς μέσα στη ρακέτα, αφού έκαναν δικό τους και τον Ταζ Γκίμπσον, ο οποίος μετά από 9 χρόνια στους Μπουλς και μισή σεζόν στους Θάντερ, αποφάσισε να γίνει μέλος αυτής της νέας προσπάθειας που γίνεται στη Μινεσότα. Στην περσινή regular season μέτρησε 10.8 πόντους και 6.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

Πανέξυπνη προσθήκη πρέπει να θεωρηθεί και εκείνη του Τζαμάλ Κρόφορντ. Ο πρώην γκαρντ των Κλίπερς αποτελεί έναν από τους καλύτερους έκτους παίκτες στη λίγκα τα τελευταία χρόνια και θα δίνει σημαντικές λύσεις, ερχόμενος από τον πάγκο. Ο έμπειρος Αμερικανός θα βοηθήσει πολύ με τον εξαιρετικό του χειρισμό της μπάλας, τις... άρρωστες ντρίμπλες και το εξωτερικό του σουτ. Σίγουρα μια κίνηση που θα αυξήσει τους κινδύνους για τις άμυνες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη Μινεσότα.

Το... ουράνιο τόξο αρχίζει ήδη να σχηματίζεται στον ουρανό των «λύκων», μετά από τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν μακριά από τα playoffs, ωστόσο απαιτούνται σωστές κινήσεις από όλες τις πλευρές για να γίνει η φετινή σεζόν, η βάση για μελλοντικές επιτυχίες. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος στη Δύση (Ουόριορς, Σπερς, Θάντερ, Ρόκετς, Kλίπερς, Πέλικανς, Μπλέιζερς) κάτι που γνωρίζει η ομάδα του Θίμποντο και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει.

Πάντως μετά από χρόνια, η Μινεσότα ξεκινά τη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες, κάνοντας σημαντικές κινήσεις για την βελτίωση του ρόστερ της. Μπορεί αυτή τη στιγμή οι ένδοξες εποχές Γκαρνέτ-Κασέλ-Σπρίουελ να μοιάζουν άπιαστο όνειρο, όμως στην ομάδα υπάρχει η πρώτη ύλη για να επιστρέψει και πάλι στην... αφρόκρεμα της Δύσης και κατ’ επέκταση του ΝΒΑ.

Η... αγέλη των «λύκων» είναι και πάλι έτοιμη για κυνήγι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα