Οι παίκτες συμφωνούν με το ελεύθερο καλοκαίρι της FIBA

Gazzetta team
Οι παίκτες συμφωνούν με το ελεύθερο καλοκαίρι της FIBA

bet365

Οι παίκτες της Γεωργίας, της Ιταλίας και της Σερβίας που βρέθηκαν στην Αθήνα για το τουρνουά «Ακρόπολις» συμφώνησαν με το νέο καλεντάρι της FIBA που προβλέπει ελεύθερο καλοκαίρι το 2018.

Το νέο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προβλέπει λιγότερες ημέρες προετοιμασίας για τους διεθνείς σε έναν Ολυμπιακό κύκλο, τη διεξαγωγή Eurobasket κάθε τέσσερα χρόνια, ένα ελεύθερο καλοκαίρι κάθε τέσσερα χρόνια καθώς και μάξιμουμ προετοιμασία 28 ημερών πριν από κάθε διοργάνωση.

Τι είχαν να πουν επί του θέματος ορισμένων εκ των διεθνών με τις εθνικές ομάδες της Γεωργίας, της Ιταλίας και της Σερβίας που βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα για το τουρνουά «Ακρόπολις».

Τορνίκε Σενγκέλια (εθνική Γεωργίας, Μπασκόνια): «Ειναι πολύ σημαντικό για κάθε παίκτη, όχι μόνο να ξεκουράζεται, αλλά να εργάζεται πάνω στο κορμί του. Κάθε παίκτης κάνει το ίδιο κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά κάθε παίκτης συνεργάζεται με διαφορετικό τιμ. Το καλοκαίρι είναι η στιγμή που πρέπει να δουλέψεις μόνος σου, να βελτιώσεις το σώμα σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να το βοηθήσεις. Μου αρέσει πολύ ιδέα ενός ελεύθερου καλοκαιριού. Ολοι ενδιαφέρονται για τους παίκτες, διότι οι παίκτες κάνουν τα πρωταθλήματα».

Βίκτορ Σανικίτζε (εθνική Γεωργίας): «Είναι πολύ καλό το νέο πρότζεκτ. Οταν είσαι επαγγελματίας δουλεύεις μόνος σου έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες. Αν μας αφήσουν λίγο διάστημα ξεκούρασης μετά και τις μεγάλες διοργανώσεις, πριν αρχίσουν οι υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, θα είναι τέλειο. Θα μας βοηθήσει πολύ ως παίκτες και είναι στη σωστή κατεύθυνση διότι σίγουρα οι παίκτες έχουν ανάγκη για ξεκούραση».

Ντάνιελ Χάκετ (εθνική Ιταλίας, Μπάμπεργκ): «Είναι καλό να μην παίζουμε κάθε καλοκαίρι και αν ήταν δύο τα ελεύθερα καλοκαίρια θα ήταν ακόμα καλύτερα. Ο Ντατόμε παίζει 17 συνεχόμενα καλοκαίρια. Είναι πολύ σημαντικό για να δουλέψουμε στο κορμί μας, να βελτιωθούμε ατομικά, να ξεκουράσουμε το κορμί μας και φυσικά το μυαλό μας. Είναι λίγο καλύτερα. Εμένα έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να κάνω προπόνηση, αλλά είναι σημαντικό».

Τζίτζι Ντατόμε (εθνική Ιταλίας, Φενέρμπαχτσε): «Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό. Εγώ παίζω 17 χρόνια συνεχόμενα κι ένα καλοκαίρι ελευθερο. Θα έλεγα ότι είναι μία κίνηση που μου αρέσει διότι ο χρόνος του καλοκαιριού είναι πολύ σημαντικός για όλους τους παίκτες».

Στέφαν Γιόβιτς (εθνική Σερβίας, Μπάγερν): «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι μία σωστή απόφαση που βοηθάει τους παίκτες. Ολοι χρειάζονται χρόνο ξεκούρασης. H FIBA είναι στο σωστό δρόμο και θεωρώ ότι θα βοηθήσει τους παίκτες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα