Οι μπουνιές είναι υγεία, η ρουφιανιά... όχι

Οι μπουνιές είναι υγεία, η ρουφιανιά... όχι

Οι μπουνιές είναι υγεία, η ρουφιανιά... όχι

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες κόντρα στο «ρεύμα» πιστεύει πως οι μπουνιές σε κάθε ομάδα είναι υγιές κομμάτι της, αντιθέτως δεν είναι υγιής η γνωστοποίησή της προς τα έξω.

Χωρίς να θέλω να κλέψω τη δόξα του μόνιμα «αιρετικού» Νίκου Παπαδογιάννη και χωρίς διάθεση να κουβαλήσω τη σχετική ταμπέλα, θα ήθελα να εκφράσω τις σκέψεις μου για όσα συμβαίνουν στην εθνική ομάδα.

Θα διαφωνήσω λοιπόν με το συντριπτικό ποσοστό του κόσμου...

Οι τσακωμοί, οι διαμάχες, τα μπινελίκια και οι σφαλιάρες είναι ΥΓΕΙΑ.

Λαμία – Ολυμπιακός με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μάριν σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Δεν υπάρχει ούτε μία ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα που να μην έχει δημιουργηθεί ένταση μεταξύ μελών της.

Δεν έχει περάσει σεζόν που σε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός να μην έχει γίνει της.... Πόπης. Έχουν τσακωθεί και όχι μία φορά παίκτες που δε πάει ο νους σας πως μπορούν να έχουν εκνευριστεί με κάποιον άλλον.

Ενδεχομένως κάποιος που έχει υπάρξει μέλος ομάδας να μπορεί να το καταλάβει καλύτερα.

Όταν είσαι με τα ίδια 15 πρόσωπα για 10 μήνες το χρόνο, καθημερινά μαζί θα έρθει η στιγμή της τριβής, της έντασης και της φασαρίας.

Με τους κολλητούς μας πάμε διακοπές και την 7η-8η μέρα (παλιά που πηγαίναμε τόσες πολλές μέρες) τσακωνόμασταν.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιάννη Μπουρούση και την ατάκα του «Γιατί εσείς στο σπίτι σας δεν τσακώνεστε»;

Φυσικά και τσακωνόμαστε. Και άσχημα λόγια θα πούμε και καμιά φάπα θα πέσει μεταξύ αδερφών.

Κάναμε θέμα το γεγονός ό,τι βρίστηκαν Παπανικολάου και Αγραβάνης... που είναι το κακό;

Ο Μπουρούσης με τον Παππάς πλακώθηκαν. Συμφωνώ πως ενδεχομένως να ξεπέρασαν τα εσκαμμένα, αλλά τι έγινε στο τέλος τέλος; Δύο μαντράχαλοι τσακώθηκαν....

Θυμάμαι παλιά σε ομάδες που έπαιζα όταν υπήρχε μεγάλο διάστημα ηρεμίας και πλακίτσας, να προσπαθεί ο προπονητής (συνήθως δίνοντας άλλα αντί άλλων στο εσωτερικό διπλό) να δημιουργεί ένταση.

Προσωπικά μιλώντας η ένταση αποπνέει υγεία και μόνο.

ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Οι τσακωμοί είναι καλοδεχούμενοι. Η εξωτερίκευσή τους σε ανθρώπους εκτός ομάδας είναι κάτι τραγικό.

Από τη μία «όσα συμβαίνουν στα αποδυτήρια, μένουν στα αποδυτήρια» και από την άλλη ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημοσιοποιηθούν.

Το κακό της υπόθεσης είναι πως κάποιος που βρέθηκε στο σκηνικό, λάλησε. Ήταν παίκτης, ήταν μέλος του προπονητικού team, ήταν το γκαρσόνι του εστιατορίου που έχει κολλητό δημοσιογράφο; Δεν το ξέρω, αλλά αυτό είναι κακό.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα σε σοβαρά αγωνιστικά θέματα όπως η άμυνα στο pick 'n' roll, το μακρινό σουτ και στο αμυντικό ριμπάουντ.

Δεν τα λες και λίγα, ούτε τα λες και λεπτομέρειες...

Ο αντίπαλος που θα επιλέξει το pick 'n' roll ως βασική τακτική στην επίθεσή του θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην Ελλάδα. Ούτε ο Μπουρούσης ούτε ο Παπαγιάννης μπορούν να παίξουν άμυνα στο σκριν στη μπάλα.

Καλά ο Παπαγιάννης δε μπορεί να παίξει γενικά άμυνα, παρά μόνο ψηλά μήπως και κόψει σουτ το σουτ του αντιπάλου του.

Λύση θα μπορούσε να είναι κάποια μορφή ζώνης, λύση θα μπορούσε να είναι χαμηλό σχήμα με την παρουσία του μοναδικού αθλητικού παίκτη στο ρόστερ, Θανάση Αντετοκούνμπο ή η παρουσία του Δημήτρη Αγραβάνη που μπορεί να αλλάζει στα σκριν.

Το μακρινό σουτ δυστυχώς δεν έχει λύση. Ή το έχεις ή όχι. Υπό προϋποθέσεις η εθνική ομάδα σφύζει από καλούς στατικούς σουτέρ, αλλά στα φιλικά δεν το έχουμε δει μέχρι τώρα.

Και το τρίποντο είναι ψυχολογικό. Ήδη παρατηρώ πιο σφιγμένα πρόσωπα και μεγαλύτερη διστακτικότητα.

Το αμυντικό ριμπάουντ είναι θέμα πολλών δεδομένων. Χρειάζεται θέληση, καλό box out, συγχρονισμός στο άλμα και κυρίως ομαδική δουλειά. Το ριμπάουντ δεν είναι δουλειά των ψηλών ή του παίκτη στη θέση «3», είναι δουλειά και των πέντε παικτών που βρίσκονται στο παρκέ.

Θεωρώ πως σε τόσο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι το τζάμπολ, δραματική βελτίωση δε μπορούμε να δούμε, αλλά σίγουρα κάθε παιχνίδι στο Eurobasket θα λειτουργεί ευεργετικά για την εθνική ομάδα. Ειδικά αν νικάει γιατί ως γνωστόν... η νίκη καλύπτει τα πάντα και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση.

ΥΓ: Το 2012 ο Ηλίας Ζούρος δεχόταν την κατακραυγή από Βορρά μέχρι το Νότο (να σ' αγαπώ δεν βρήκα τρόπο. Άσχετο). Το 2017 αποθεώνεται λόγω της παρουσίας της εθνικής Γεωργίας.

Σε αυτά τα 5 χρόνια δεν έμαθε μπάσκετ.

ΥΓ 2: Έχουμε μυαλό, αλλά όχι αθλητικότητα και αυτή στο σύγχρονο μπάσκετ παίζει σημαντικό ρόλο. Μόνο ο Αντετοκούνμπο πληροί όλες τις... αθλητικές προϋποθέσεις.

ΥΓ 3: Ρε Ματ τι πήγες κι έκανες; Ασυνήθιστο.

ΥΓ 4: Κάντε follow στο instagram: melayesss

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.