«Αποδυναμωμένη η Ελλάδα χωρίς τον Γιάννη, να μείνει για πολλά χρόνια ο Ζούρος»

Κάτια Πετροπούλου
«Αποδυναμωμένη η Ελλάδα χωρίς τον Γιάννη, να μείνει για πολλά χρόνια ο Ζούρος»

bet365

Ο Τόρνικε Σενγκέλια μίλησε στο gazzetta.gr για την εθνική Γεωργίας που δεν είναι αουτσάιντερ, για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Ελλάδα κι εξέφρασε την αγάπη του για τον προπονητή του, Ηλία Ζούρο.

Μια από τις σταθερές αξίες της εθνικής Γεωργίας είναι αναμφισβήτητα ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος ήδη έχει δείξει τις... διαθέσεις του στα φιλικά ματς προετοιμασίας για το Eurobasket (31/08-17/09).

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου πήρε για πρώτη φορά μέρος στο τουρνουά «Ακρόπολις», που γίνεται στο ΟΑΚΑ, και στην πρεμιέρα έκανε την... έκπληξη, επικρατώντας της Ελλάδας με 72-71, με τον ίδιο να έχει 14 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν κάτι απρόσμενο για τον φόργουορντ της Μπασκόνια, καθώς επεσήμανε στο gazzetta.gr, μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις κάποιον, πρέπει να περιμένεις την νίκη. Ξέραμε πως η Ελλάδα είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Δεν έχει σημασία που ήταν ένα φιλικό ματς κι όχι επίσημο. Ήταν πολύ σημαντικό που κάναμε την δουλειά μας και πήραμε την νίκη, γιατί αυτό μάς δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το Eurobasket».

Το γεγονός πως η Γεωργία έχει δείξει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στις μέχρι στιγμής αναμετρήσεις, κι έχει πέντε νίκες σε έξι φιλικά, φαντάζει καλός... οιωνός στον Σενγκέλια, ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. «Νομίζω πως είναι ένα καλό σημάδι. Στο τέλος της ημέρας το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Μπορεί, βέβαια, να έχουμε αρκετές νίκες, αλλά έχουμε κάνει και πολλά λάθη, τα οποία πρέπει να βελτιώσουμε γρήγορα σε αυτό το τουρνουά. Θα "χρησιμοποιήσουμε" τις νίκες για να υπάρχει θετική ενέργεια στην ομάδα και να είμαστε έτοιμοι για το Eurobasket».

Όσο για το αν η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έπαιξε το ρόλο της, ο Σενγκέλια αναγνωρίζει την αξία του «Greek Freak», αλλά επικεντρώνεται στο γεγονός πως υπάρχουν πέντε παίκτες μέσα στο γήπεδο και όχι ένας. «Ειλικρινά δεν ξέρω. Η ομάδα δεν έχει να κάνει με έναν παίκτη, αλλά με πέντε. Τόσοι παίζουν στο παρκέ. Αναμφισβήτητα ο Γιάννης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο! Θα ήταν ένα μεγάλο "όπλο" για την Ελλάδα. Χωρίς αυτόν σίγουρα δεν είναι τόσο δυνατή όπως θα ήταν, αλλά στο τέλος της ημέρας υπάρχουν πέντε παίκτες στο παρκέ. Όπως είδατε και από το ματς, παίξαμε όλοι μαζί ενωμένοι. Είναι ομαδική δουλειά αυτό που γίνεται».

Η Γεωργία βρίσκεται στον Β' Όμιλο μαζί με τις Ουκρανία, Ιταλία, Γερμανία, Λιθουανία και Ισραήλ και ο πρώην ΝΒΑερ εξέφρασε την σιγουριά του για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ομάδα του. «Είμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά δεν είμαστε αουτσάιντερ! Μπορούμε να παίξουμε ενάντια στον καθένα. Ο στόχος μας ακόμα είναι μακριά και κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά για να φτάσουμε σε αυτόν. Μετά την πρόκριση από τους ομίλους, υπάρχει νοκ άουτ ματς, στο οποίο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Αλλά σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Από το 2016, ο Ηλίας Ζούρος κάθεται στον πάγκο της Γεωργίας και φαίνεται πως έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό των παικτών του. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε από τα λόγια του Σενγκέλια, ο οποίος μίλησε πολύ θερμά για τον Έλληνα προπονητή κι ευχήθηκε να τον έχει καθοδηγητή για πολλά χρόνια ακόμα. «Είναι ένας υπέροχος τύπος! Ξέρει πολύ μπάσκετ! Θα μιλήσω προσωπικά, αλλά και εκ μέρους των συμπαικτών μου, γιατί είναι κάτι που γνωρίζω: είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που είναι προπονητής μας κι ελπίζουμε να μείνει μαζί μας για πολλά χρόνια ακόμη».

 

Τελευταία Νέα