«Βάλτε όλοι ένα λιθαράκι να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του Πανιωνίου»!

Κάτια Πετροπούλου
«Βάλτε όλοι ένα λιθαράκι να ολοκληρωθεί η προσπάθεια του Πανιωνίου»!

bet365

Η πενταμελής διοικούσα επιτροπή του Πανιωνίου παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, ενημέρωσε για τις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής για την σύσταση ΚΑΕ και κάλεσε τον κόσμο να αγοράσει τα 5.000 μερίδια των 20 ευρώ, για να καλυφθεί το ποσό που υπολείπεται για τη συγκέντρωση του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι ενέργειες, ώστε να συμμετέχει ο Πανιώνιος στην Basket League την νέα σεζόν, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και όλα δείχνουν να βαίνουν καλώς.

Η πενταμελής διοικούσα επιτροπή που ορίστηκε και ήταν υπεύθυνη για τη σύσταση ΚΑΕ παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σήμερα (23/08), ενημέρωσε τον κόσμο για τις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και το κυριότερο απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο των «κυανέρυθρων» - και όχι μόνο - για να καλυφθεί το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό από σήμερα (Eurobank 0026.0008.38.0201150397 IBAN: GR 3302600080000380201150397) και ψάχνει 5.000 μερίδια των 20 ευρώ, για να καλυφθεί το υπόλοιπο ποσό.

Αρχικά, ο Χρήστος Βουζουνεράκης ευχαρίστησε όσους στήριξαν την ομάδα σε όλη της την προσπάθεια, για να φτάσει πάλι στα «μεγάλα σαλόνια».

«Έχουμε την ευτυχή κατάληξη να είμαστε εδώ σήμερα, μετά την προσπάθεια του Ερασιτέχνη. Ξεκινήσαμε πολύ δύσκολα, με τον υποβιβασμό στην Β' Εθνική για να φύγουν τα χρέη μας. Τον πρώτο χρόνο βγήκαμε πρωταθλητές. Τον δεύτερο χρόνο με την βοήθεια του κ. Βαρουξάκη βγήκαμε πάλι πρωταθλητές στην Α2 – και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Επί την ευκαιρία να του κάνω μια πρόταση αν θέλει να έρθει ξανά στην ομάδα, να συμμετάσχει, γιατί πρέπει να καρπωθεί την επιτυχία της Α2. Ακόμη να ευχαριστήσω τον κ. Καραστεφανή και τους παλιούς μπασκετμπολίστες για το βίντεο που φτιάξαμε για να συσπειρώσουμε τον κόσμο, να βοηθήσει για το μετοχικό κεφάλαιο. Ήδη έχουμε μιλήσει με κάποιους ανθρώπους και έχουμε μαζέψει το 50% των χρημάτων. Ελπίζουμε το άλλο 50% να μαζευτεί από τον κόσμο του Πανιωνίου και από όποιον θέλει να προσφέρει».

Στην συνέχεια, ο Πολύδωρος Συρίγος μίλησε για τα διαδικαστικά της υπόθεσης και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα μπει στο γήπεδο από την επόμενη εβδομάδα.

«Καταφέραμε μέσα από μια δύσκολη συνθήκη – διχογνωμίες, διαφορετικές απόψεις/γνώμες – με τον Ερασιτεχνη και τρέξαμε όλη την προσπάθεια από την Β' Εθνική. Έγινε μια οργανωμένη προσπάθεια και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Πέρυσι, υπήρξε μια νέα τροπολογία, ενάς “χαριστικός” νόμος, αυτό του Κοντονή, και αν ο Πανιώνιος μπορούσε τότε να φτιάξει ΚΑΕ, θα είχε ευνοηθεί. Η τότε διοικούσα επιτροπή κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και ήμασταν έτοιμοι και πέρυσι να φτιάξουμε ΚΑΕ χωρίς χρέη. Παίξαμε στην Α2 με το σπαθί μας και πήραμε την άνοδο. Στις 3 Ιουλίου η γενική συνέλευση που έγινε, όρισε πενταμελή επιτροπή και αναλάβαμε να φέρουμε εις πέρας τη διαδικασία. Σήμερα ο Πανιώνιος έχει καταστατικό, ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), ΑΦΜ, Λογαριασμό Τραπέζης, τους πρώτους μετόχους και βασιζόμενος στις δυνάμεις του και τον κόσμο του, αρχίζει ο σχεδιασμός, με την αδειοδότηση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η προσθεσμία ήταν μέχρι χθες, αλλά υπάρχει μια ελαστικότητα στις ομάδες που προέρχονται από την Α2. Ο Πανιώνιος κατέθεσε τον φάκελο, ώστε να πάρει την απαιτούμενη άδεια, και θα συμπληρωθεί στην πορεία. Θα καταφέρουμε να πάρουμε την άδεια. Να ευχαριστήσουμε και τον κύριο Βασιλειάδη, καθώς άκουσε το πρόβλημα του Πανιωνίου κι εισήγαγε αυτή την τροπολογία στην Βουλή (ομάδες που ήταν στην Β' Εθνική τη σεζόν 2015-16 μπορούν να δημιουργήσουν ΚΑΕ “κουβαλώντας” τα χρέη). Κατάλαβε πως δεν μπορούν να πληρώνουν ομάδες τις αμαρτίες που άλλοι έχουν αφήσει. Ευχαριστούμε τον κύριο Βασιλειάδη λοιπόν. Και είμαστε πολλοί αισιόδοξοι, ο Πανιώνιος θα μπει στην ομάδα από την επόμενη εβδομάδα στο γήπεδο και θα αρχίσει την προετοιμασία του».

Το λόγο πήρε και ο Πάρις Αναστασάκος, δικηγόρος και υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Πανιωνίου: «Από όταν ήμουν μέλος του γυναικείου μπάσκετ παρατηρούσα με αγωνία τις κινήσεις του ανδρικού μπάσκετ. Τηρήθηκαν όλες οι νομότυπες διαδικασίες. Εκτός από τους ανθρώπους που θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια, έπρεπε να τηρηθεί και η νομότυπη διαδικασία από τον ισχύοντα αθλητικό νόμο. Νομότυπα συγκάλεσε την γενική συνέλευση και εξέλεξε την πενταμελή επιτροπή, τηρήσαμε τις διαδικασίες και την σειρά που έπρεπε να προσκληθεί το μέρος των μετοχών. Δεν μας διέφυγε κάτι, κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Θα δημοσιευτεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς το κοινό μέσω δύο εφημερίδων της πρωτεύουσας και μιας τοπικής. Ο καθένας έχει την δυνατότητα να προστρέξει και να αποκτήσει αριθμό μετοχών. Εκπροσωπώντας και το γυναικείο μπάσκετ, θέλουμε να δούμε τον ανδρικό μπάσκετ στην Α1, να πρωταγωνιστεί όπως τα προηγούμενα χρόνια».

Έπειτα, ο κύριος Συρίγος πρόσθεσε: «Ξεκινάει μια καμπάνια προς το κοινό και τους φίλους του Πανιωνίου για να καλυφθεί το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω 5.000 μεριδίων των 20 ευρώ. Επικρατούν δύσκολες οικονομικά συνθήκες σήμερα, κι έτσι, ζητάμε τη συμβολή τους με λίγα, δικαίωμα στο να υπάρχει Πανιώνιος και να παίζουμε στην Α1. Απευθύνουμε πρόσκληση στο ευρύ κοινό. Ελάτε όλοι να βάλετε ένα λιθαράκι και να ολοκληρωθεί όλη αυτή η προσπάθεια. Για τους μετόχους θα υπάρχουν προνόμια: εκπτώσεις διαρκείας δικαίωμα ψήφου στη νεοσύστατη ΚΑΕ. Είναι ένα κίνητρο επιπλέον για όσους θέλουν να βοηθήσουν.Το μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να έχει καλυφθεί μέχρι και 10 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Διαφορετικά, ο Ερασιτέχνης πρέπει να έχει καλύψει την διαφορά. Η έτερη ομάδα που ανέβηκε, ο ΓΣΛ - Φάρος, δεν έχει πάει καν στο Υπουργείο Ανάπτυξης να καταθέσει την σύσταση. Εμείς έχουμε κινηθεί νομότυπα», για να διευκρινίσει ο κύριος Αναστασάκος πως: «Υπάρχει 15μερη προθεσμία, από την ανακοίνωση, εντός της οποία πρέπει να γίνει η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου. Αν μείνει μικρό ακάλυπτο ποσό, τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η διοίκηση του ερασιτέχνη. Αν δεν μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, δυστυχώς θα οδηγηθούμε σε ένα σενάριο, που δεν θέλω καν να το πω. Έχουμε ένδειξη ότι θα καλυφθεί, όμως, το ποσό. Μας στέλνουν μηνύματα και από Ελλάδα και από εξωτερικό, που έχουν ενδιαφερθεί για να αγοράσουν κάποιες μετοχές».

«Θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από την Δευτέρα για το πόσα μερίδια μένουν ακόμα. Ήταν συγκινητική η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας τα προηγούμενα δύο χρόνια. Μαζεύαμε λεφτά από ανθρώπους από το υστέρημά τους κι έδωσαν για τον Πανιώνιο. Ο καθένας βοήθησε με τον τρόπο του και όλοι βοήθησαν την ομάδα να ανέβει στην Α1. Στόχος είναι η ομάδα να μπει στο γήπεδο την επόμενη εβδομάδα με προπονητή. Έχουν γίνει κάποιες προεργασίες και με προπονητές και με παίκτες. Αυτό θα το αποφασίσει, όμως, η νέα διοίκηση. Εμείς απλά θα έχουμε κάποιες λύσεις στους νέους ανθρώπους που θα έρθουν, γιατί στενεύουν τα περιθώρια», συμπλήρωσαν οι Συρίγος και Βουζουνεράκης.

Όσον αφορά την νέα ομάδα, τους παίκτες, αλλά και τα χρέη στην FIBA, τονίσθηκε: «Τα 240.000 μετοχικό κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί σαν μπάτζετ, είναι το ελάχιστο ποσό που ορίζει ο αθλητικός νόμος. Η εγγυητική μπορεί να βγει μέσα από το μετοχικό κεφάλαιο. Από παίκτες, δεδομένο έχουμε το εφηβικό μας. Ο Κάπρης και ο Καρακεχαγιάς είναι δύο παιδιά που ήταν και πέρυσι στην προσπάθεια της Α2. Έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αναμένουν κι αυτοί τις εξελίξεις. Πέρυσι οι παίκτες είχαν ιδιωτικά συμφωνητικά. Ο Βαρουξάκης έχει πει πως θα εξοφλήσει τους παίκτες και είναι ήδη σε συνεννόηση μαζί τους. Το ότι υπάρχει οφειλή ένας-ενάμισης μισθός για το ελληνικό μπάσκετ είναι κάτι που κανονίζεται εύκολα. Ξεκινάμε τη σεζόν έχοντας ενημέρωση από την FIBA για το τι οφειλή υπάρχει. Η μόνη είναι αυτή του Ιβάν Ζορόσκι. Έχει μείνει ένα μικρό υπόλοιπο. Ό,τι άλλο υπάρξει στην διάρκεια της χρονιάς δεν επηρεάζει πουθενά την ομάδα στην Α1».

Τέλος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Άρης Μισαηλίδης, αρκέστηκε να πει: «Είναι ένα θαύμα αυτά τα 2 χρόνια, που η ομάδα από Β' Εθνική βρέθηκε στην Α1. Αυτός ο σύλλογος αξίζει να είναι στην Α1. Θα είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια να πάει χαμένη. Αυτός ο σύλλογος χρειάζεται ό,τι καλύτερο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα