Κοντραφούρη: «Δεν φοβόμαστε καθόλου»

ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Κοντραφούρη: «Δεν φοβόμαστε καθόλου»

Δύο νίκες μακριά από την άνοδο στην Α' κατηγορία του Eurobasket U16 βρίσκεται η Εθνική ομάδα Κορασίδων και η Ευαγγελίνα Κοντραφούρη δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Κοντραφούρη: «Δεν φοβόμαστε καθόλου»

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Βοσνία Ερζεγοβίνη στα προημιτελικά και χρειάζεται νίκη τόσο σε αυτήν την αναμέτρηση όσο και στην επόμενη για να κατακτήσει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. Και αυτό διότι ανεβαίνουν όχι τρεις ομάδες όπως είναι το σύνηθες, αλλά δύο.

Η Ευαγγελίνα Κοντραφούρη μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, δείχνει να μην το σκέφτεται καν. Άλλωστε το γνωστό και κλασικό «παιχνίδι με παιχνίδι» βρίσκει την εφαρμογή του απόλυτα, ακόμη και τώρα που αρχίζουν τα (πιο) δύσκολα.

-Τι είναι αυτό που σας κάνει να δίνετε αυτή την εικόνα στο παρκέ;

«Όλες οι κοπέλες είμαστε δεμένες τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός. Αυτό πιστεύω πως φαίνεται κάθε μέρα και περισσότερο, καθώς με τους αγώνες «δενόμαστε» ακόμη περισσότερο».

-Εσείς οι ίδιες περιμένατε αυτή την εικόνα που παρουσιάσατε;

«Είμαστε πάντα έτοιμες… Και πιστεύω πως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να φτάσουμε ψηλά, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του τεχνικού επιτελείου.»

-Λέγαμε πως η Σουηδία θα ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος, αλλά το αποτέλεσμα ήταν τριπλ σκορ. Πώς τα καταφέρνετε;

«Νομίζω πως τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν κρίσιμα. Καταφέραμε να αιφνιδιάσουμε την αντίπαλη ομάδα και αυτό μας βοήθησε να έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας. Πιστεύω πως η Σουηδία είναι όντως μια πολύ καλή ομάδα και το τελικό σκορ, δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές της δυνατότητες.»

-Τι λέει η συνέχεια από εδώ και πέρα και πόσο δύσκολοι είναι οι επόμενοι αγώνες;

«Στον τρόπο σκέψης μας δεν αλλάζει κάτι. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ένα ένα, ξεχωριστά. Αύριο απέναντι στη Βοσνία Ερζεγοβίνη ο στόχος μας είναι η νίκη, που θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια.»

-Σας φοβίζουν τα νοκ άουτ, τώρα που είστε δύο νίκες από τον πρωταρχικό σας στόχο σας;

«Όχι… Δεν φοβόμαστε καθόλου! Είναι κάτι που το περιμέναμε από την αρχή. Έχουμε δουλέψει πολύ και στον τομέα ψυχολογία και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο, για να πάρουμε τη νίκη.»

Best of internet