Παπαθεοδώρου: «Πάντα ξεκινάς έχοντας ένα σχέδιο»

Παπαθεοδώρου: «Πάντα ξεκινάς έχοντας ένα σχέδιο»

Παπαθεοδώρου: «Πάντα ξεκινάς έχοντας ένα σχέδιο»

Αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ θέλει να φτιάξει κάτι διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι. Όπως σημείωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στο περιθώριο της πρώτης επίσημης προπόνησης, σχέδιο υπάρχει. Σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, ουσιαστικά προανήγγειλε την απόκτηση του Θόδωρου Καρρά.

«Θεωρώ ότι έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις που θα μας βοηθήσουν να έχουμε μια καλή ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε καλή πορεία σε όλες τις διοργανώσεις, στο Τσάμπιονς Λιγκ το οποίο φέτος θα είναι πιο ανταγωνιστικό από την προηγούμενη χρονιά». Ρωτήθηκε για την ενίσχυση της ομάδας και για την ακρίβεια, για τον Θόδωρο Καρρά. «Κοντά είστε…», απάντησε χαμογελώντας και συμπλήρωσε. «Χρειαζόμαστε επίσης έναν παίκτη στην περιφέρεια».

Σε ότι αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία του, δεν έκρυψε ότι θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ενέργειά της. «Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά, χωρίς να έχουμε σχεδιάσει τον τρόπο που θα παίξουμε. Το καλό είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ρόστερ είναι εδώ. Έχουμε κάποια σχέδια, θέλουμε όμως να δούμε και στην πράξη κατά πόσο μπορούν να λειτουργήσουν. Θέλουμε να παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια, να είμαστε περισσότερο αποφασιστικοί και στην άμυνα και στην επίθεση και ταυτόχρονα, να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τους καινούργιους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, με τα παιδιά που ήταν και πέρσι».

Επανέλαβε εξάλλου ότι και για τον ίδιο η φετινή χρονιά είναι ορόσημο. «Αν δεν έχεις κίνητρο σε οποιαδήποτε βήμα κάνεις, δε μπορείς και να πετύχεις. Πόσω μάλλον όταν είσαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Το καλό είναι ότι στους δύο μήνες που είμαι εδώ, βλέπω ότι η ομάδα λειτουργεί συλλογικά».

Σε ερώτηση σχετική με τους στόχους υποστήριξε ότι… «ακόμη είναι πολύ νωρίς. Τα προγνωστικά και τα σχέδια, όμως, όπως τα έχει ο καθένας στο μυαλό του, είναι λίγο δύσκολο να τα προγραμματίσουμε στις 21 Αυγούστου. Θα παλέψουμε να κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο για την ομάδα. Έχουμε στόχους και φιλοδοξίες». 

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην παρουσία των Κόνιαρη, Χαραλαμπόπουλου σημειώνοντας ότι… «αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει δύο παιδιά που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το απέδειξαν με την παρουσία τους στο Ευρωμπάσκετ. Είναι πολύ μεγάλη τιμή και για εμάς, αλλά και για τα παιδιά».

Στη θεματολογία μπήκε και ο πρώτος επίσημος αγώνας, απέναντι στον Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας. «Είναι ιδιαίτερο παιχνίδι, ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι αλλά όταν μπαίνεις σε μια διαδικασία κλήρωσης Κυπέλλου, είσαι έτοιμος για όλα. Έτυχε να είναι ο Άρης. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση και για εμάς και για την καινούργια ομάδα που θα παρουσιάσουμε, αλλά είναι ακόμα μακριά». 

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. «Πρέπει εμείς να παίξουμε θεαματικά για να προσελκύσουμε τον κόσμο. Μετρούν τα αποτελέσματα. Είναι ένα κομμάτι που το θέλουμε, έχει πολύ μεγάλη δυναμική ο ΠΑΟΚ σαν σύλλογος. Θα παλέψουμε με ότι δυνατότητες έχουμε, για να φέρουμε περισσότερο κόσμο, ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά και φιλάθλους που να τους αρέσει το μπάσκετ».

Best of internet