Τσαγκρώνης: «Μετά το Eurobasket θα παρουσιάσουμε αποδείξεις»

Gazzetta team
Τσαγκρώνης: «Μετά το Eurobasket θα παρουσιάσουμε αποδείξεις»

bet365

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε πως μετά τις υποχρεώσεις της Εθνικής θα παρουσιάσουν αποδείξεις κατά των Μπακς.

Ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης μίλησε στον «Sport fm» για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απουσία του Γιάννη Αντετκούνμπο, επανέλαβε την ευθύνη των Μπακς και μίλησε για αποδείξεις που θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις υποχρεώσεις της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πώς ενημερώθηκε η ΕΟΚ και η Εθνική για την απουσία του Γιάννη από το Euobasket: «Από τα social media ενημερωθήκαμε για την απουσία του Γιάννη».

Για το ποιος ευθύνεται για την απουσία: «Πιστεύω πως δεν είναι θέμα του Γιάννη, έχει αποδείξει πως θέλει να είναι στην Εθνική και να προσφέρει. Οι Μπακς είναι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο Γιάννης θέλει να παίξει στην Εθνική και φαίνεται και από τις δηλώσεις του. Αυτό είναι το σημαντικό κι ελπίζουμε πως στο μέλλον θα τον έχουμε ξανά μαζί μας».

Για το αν έχει η ομοσπονδία αποδείξει πως ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός και πως υπήρξαν πιέσεις: «Είναι ένα θέμα που η ομοσπονδία θα βγάλει ανακοίνωση τον κατάλληλο χρόνο. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ηρεμία και συσπείρωση για το Eurobasket. Πιστεύω πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τη διοργάνωση. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σωστό. Η ομάδα μας χρειάζεται ηρεμία. Οι παίκτες μας θα συσπειρωθούν και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, για να συνεχιστούν οι επιτυχίες που έχουμε αυτό το καλοκαίρι στις εθνικές ομάδες. Πιστεύω πως θα έχουμε μια θετική ολοκλήρωση με την ομάδα των Ανδρών. Μας έχει πονέσει αυτή η ιστορία, κανείς δεν το αρνείται, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε».

Για το αν υπάρχει επικοινωνία με τους Μπακς: «Παρά τις προσπάθειες που κάναμε επανειλημμένα να μιλήσουμε με την ομάδα του, δεν κατέστη δυνατό. Μας έδωσαν κάποιες γραπτές οδηγίες που τις ακολουθούσαμε και κάναμε περισσότερα από όσα μας είπαν οι Μπακς για να βοηθήσουμε τον παίκτη».

Για το αν έχει υπάρξει επαφή με τη FIBA: «Εμείς έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, έχουμε ενημερώσει και τη FIBA και είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε γενικότερο πλαίσιο».

Για το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μιλήσει με την ΕΟΚ ή με τον Κώστα Μίσσα: «Δεν ξέρω τι θα κάνει. Με τον Γιάννη δεν έχουμε μιλήσει. Υπάρχει και η διαφορά ώρας. Ξέρουμε όμως ποια είναι η θέλησή του. Ο Γιάννης ήθελε και να θέλει να είναι δίπλα στην Εθνική και να τη βοηθά. Ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι θέληση του ίδιου».

Για την πορεία της Εθνικής στο Eurobasket: «Τα παιδιά που είναι εδώ δείχνουν όλη την καλή διάθεση και θέληση. Είναι και θέμα τύχης, αλλά πιστεύω πως έχουμε την ομάδα που θα μας χαρίσει νίκες και ένα θετικό αποτέλεσμα στο τέλος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα