Ούτε ο Γιάννης δεν καταφέρνει να μας ενώσει...

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Ούτε ο Γιάννης δεν καταφέρνει να μας ενώσει...

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση του Αντετοκούνμπο, ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία, να βγάλει ο Έλληνας προς τα έξω την άσχημη πλευρά του εαυτού του...

Διαβάζοντας τα διάφορα σχόλια φιλάθλων και μη, για την αποχώρηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Εθνική ομάδα, πραγματικά υπήρχαν στιγμές που σήκωνα ψηλά τα χέρια. Είναι άβυσσος η ψυχή αρκετών συμπατριωτών μας, που βρήκαν αφορμή για να βγάλουν προς τα έξω, το χειρότερο πρόσωπο του Ελληνα.

Ο Γιάννης έγινε ξαφνικά ένας «Νιγηριανός» που «χρωστά στην Ελλάδα που τον ανέδειξε» που προτίμησε «τα χρήματα των Μπακς από το εθνόσημο» και «γύρισε την πλάτη στη χώρα που του τα έδωσε όλα»! Και αυτά είναι τα πιο... ήρεμα σχόλια, καθώς υπήρχαν και άλλα που ξέφυγαν από τους κανόνες της ευπρέπειας και της κόσμιας ανταλλαγής απόψεων.

Ολα αυτά για τον ίδιο άνθρωπο , τον ίδιο παίκτη, που έχει σηκώσει την ελληνική σημαία πάμπολες φορές, από σημαιοφόρος στην παρέλαση στου Ζωγράφου, ως την επιλογή του στο draft και στους αγώνες με την Εθνική ομάδα.

Σίγουρα η υπόθεση με τον Γιάννη και ο τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσε την απόφαση του να μην παίξει στο Eurobasket ενόχλησαν αρκετά. Βλέπετε πρόκειται για έναν τεράστιο παίκτη, που αποτελεί το μεγαλύτερο είδωλο που έχουν τα ελληνόπουλα τα τελευταία χρόνια. Οποιος έχει πάει πρόσφατα σε εκδήλωση που έδωσε το «παρών» ο άσος του μπάσκετ, έχει καταλάβει το τεράστιο γκελ που κάνει στα παιδιά...

Είναι λοιπόν δίκαιη η πικρία, ειδικά από τη στιγμή που ενδεχόμενη συμμετοχή του στο Eurobasket θα σήκωνε ψηλά τον πήχη για την Εθνική ομάδα και θα καλλιεργούσε προσδοκίες ακόμα και για μετάλλιο μετά από πολλά χρόνια για την Ελλάδα.

Αλλο αυτό, όμως και άλλο η συσωρευμένη κακία που βγάζουν κάποιοι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αδιαφορώντας για τις ευθύνες που έχει η Ομοσπονδία μπάσκετ αλλά και για την ενδεχόμενη απειρία του 22χρονου μπασκετμπολίστα στη διαχείριση τόσο σοβαρών υποθέσεων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάποιοι δεν αντέχουν τη λάμψη του Γιάννη, ούτε τη δική του, ούτε όσων Ελλήνων προοδεύουν. Τους ενοχλεί η αριστεία, η διαφορετικότητα. Επιλέγουν τη γκρίνια, τη μιζέρια, την εσωστρέφεια, αναγορεύοντας το γνωστό ρητό «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα» σε τρόπο ζωής.

Οσο και να προσπαθούν όμως, ο Γιάννης είναι από τα πιο λαμπερά παραδείγματα αθλητών που έχει να επιδείξει αυτή την εποχή η Ελλάδα. Η αστερόσκονη του, μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στη χώρα μας και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, μάλλον έχει μεγάλο πρόβλημα...

ΥΓ. Παρότι αποφεύγω τις μπασκετικές αναλύσεις, η μη συμμετοχή του ίσως να μην αποτελεί τόσο μεγάλο κακό για την Εθνική, όσο πιστεύουν μερικοί. Η ομάδα θα εμφανιστεί πιο ισορροπημένη στο Eurobasket και οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Με το Γιάννη στην ομάδα, κάποιοι θα αναλάμβαναν δεύτερους ρόλους – κάτι που δεν έχουν συνηθίσει – και δεν ξέρω εάν θα το έκαναν με όλη τους τη καρδιά! Δεν είμαι σίγουρος ότι ο πρωταθλητής Ευρώπης Σλούκας, ο ηγέτης Καλάθης, ο brutal Μπορούσης, η καλαθομηχανή Πρίντεζης θα μπορούσαν να συνυπάρξουν σε μία ομάδα με τον one man show Αντετοκούνμπο, χωρίς να διαταραχθούν οι ισορροπίες...

ΥΓ 2 Η απουσία του Γιάννη πρέπει να μας ενώσει όλους και με μεγαλύτερη δύναμη να στηρίξουμε την Εθνική ομάδα στο προσεχές Eurobasket. Οπως είπε και ο ίδιος, την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες!Αλλωστε εκεί θα παίξει η Ελλάδα και όχι ο κάθε παίκτης μεμονωμένα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος