Παπαδόπουλος: «Από την αρχή στοχεύαμε στο χρυσό, ενωμένοι σαν γροθιά!»

Παπαδόπουλος: «Από την αρχή στοχεύαμε στο χρυσό, ενωμένοι σαν γροθιά!»

Νίκος Καρφής
Παπαδόπουλος: «Από την αρχή στοχεύαμε στο χρυσό, ενωμένοι σαν γροθιά!»

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr, τονίζοντας πως το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U16 B' Κατηγορίας ήταν ο αρχικός στόχος της ομάδας, ενώ αποκάλυψε πως οι παίκτες του ήταν ενωμένοι σαν γροθιά.

Η Εθνική Παίδων κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket U16 Β’ Κατηγορίας που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας μετά τη νίκη της με 74-60 κόντρα στην Ολλανδία, παίρνοντας παράλληλα την πολυπόθητη άνοδο.

Η Ελλάδα έκανε μια πραγματική... παρέλαση στη διοργάνωση, αφού τελείωσε τις υποχρεώσεις της αήττητη (8 νίκες) και είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση του τουρνουά (89 πόντους μέσο όρο).

Ο προπονητής της ομάδας και πρωτεργάτης της επιτυχίας, Κώστας Παπαδόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή της ομάδας στα... μεγάλα σαλόνια, αποκαλύπτοντας πως ο στόχος ήταν από την αρχή το υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αρχικά επισήμανε τη σημασία του χρυσού μεταλλίου και της ανόδου για τα παιδιά της Εθνικής Παίδων: «Στόχος της ομάδας ήταν το χρυσό μετάλλιο σε αυτή τη διοργάνωση. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά για να πετύχουν αυτή την μεγάλη διάκριση. Αφιέρωσαν όλο το καλοκαίρι τους σε αυτό το στόχο, θυσίασαν την προσωπική τους ζωή. Το πρόγραμμά τους ήταν σκληρό με σκοπό να είναι έτοιμοι για τους αγώνες. Τώρα θα γυρίσουν στις ομάδες τους με περισσότερες παραστάσεις. Όπως προανέφερα στοχεύαμε στην άνοδο στην Α’ Κατηγορία σε συνδυασμό με την πρώτη θέση του τουρνουά. Η διαδικασία που ακολουθήσαμε ήταν να μάθουμε τους παίκτες μας πως θα μπορέσουν να γίνουν πρωταθλητές».

Έπειτα στάθηκε στον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να διαχειριστεί και να προπονήσει τους παίκτες του, οι οποίοι είναι ακόμα μικροί ηλικιακά: «Είναι αρκετά δύσκολο. Όταν αυτά τα παιδιά ξεκίνησαν τις προπονήσεις μαζί μας, ήταν πολύ κουρασμένα. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο την κούραση τους. Βρίσκονται σε περίεργη ηλικία και πρέπει να τους μάθεις να έχουν αυτοπειθαρχία. Νιώθω τυχερός γιατί οι παίκτες μου ανταπεξήλθαν και φέρθηκαν πιο ώριμα από την ηλικία τους».

Για τον προπονητή της Εθνικής Παίδων το μυστικό της επιτυχίας ήταν η προσήλωση στο στόχο: «Καταφέραμε να κάνουμε τα παιδιά της Εθνικής να είναι απόλυτα συγκεντρωμένα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Αντιμετώπιζαν το κάθε ματς με μεγάλη σοβαρότητα για να μπορέσουν να φτάσουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ξεκάθαρα η προσήλωση στο στόχο ήταν το μυστικό της επιτυχίας»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ομάδας, δηλαδή στο ταλέντο των παιδιών και στο γεγονός πως όλοι ήταν ενωμένοι σαν… γροθιά: «Όλα τα παιδιά είναι ταλαντούχα. Έπαιζαν και οι 12 παίκτες μας, ήταν ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή. Έγιναν μια… ομάδα, μια… γροθιά και εμψύχωναν συνεχώς ο ένας τον άλλο».

Ένα σημαντικό στοιχείο που έφερε τους Παίδες στην κορυφή ήταν η εκπληκτική επίθεση τους, η οποία ήταν η καλύτερη του τουρνουά (89 πόντους ανά παιχνίδι) και ο «μαέστρος» αυτής της καλοδουλεμένης «ορχήστρας» αποκάλυψε που οφείλονται αυτές οι σπουδαίες επιδόσεις: «Πρώτον έχουν να κάνουν με το ταλέντο των παιδιών. Δεύτερον καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κατασκοπεία των αντιπάλων μας. Προετοιμαζόμασταν κατάλληλα με τους συνεργάτες μου και πηγαίναμε σε κάθε παιχνίδι στοχευμένα για να χτυπήσουμε στις αδυναμίες του αντιπάλου».

Η συγκεκριμένη φουρνιά έχει μεγάλο ταλέντο σύμφωνα με τον Κώστα Παπαδόπουλο: «Είναι μια χαρισματική φουρνιά για την Ελλάδα. Όλα τα παιδιά είναι ταλαντούχα και αν συνεχίσουν με την ίδια σοβαρότητα έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στην Α1 στο μέλλον».

Η κουβέντα μοιραία οδηγήθηκε στον MVP και τρίτο σκόρερ της διοργάνωσης (18 πόντους ανά παιχνίδι), Νίκο Ρογκαβόπουλο: «Ήταν ο MVP του τουρνουά και το άξιζε απόλυτα ο Νίκος. Όλη η ομάδα χάρηκε για την ατομική του διάκριση. Φάνηκε αντάξιος των καθηκόντων του αρχηγού. Έκανε εξαιρετικά παιχνίδια και ήταν πάντα απόλυτα συγκεντρωμένος, βοηθώντας τους συμπαίκτες του. Αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα παίξει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Είναι σπουδαίο ταλέντο».

Ο κόουτς της Εθνικής Παίδων συνέχισε, αναλύοντας το πλάνο του τελικού κόντρα στην Ολλανδία που χάρισε στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο: «Η Ολλανδία είχε την καλύτερη άμυνα στο τουρνουά πριν παίξει με εμάς. Όμως και σε αυτό το παιχνίδι πήγαμε στοχευμένα. Επιλέξαμε να τους «χτυπήσουμε» μέσα στο καλάθι. Βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα, η οποία μας οδήγησε σε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Πάντως οι Ολλανδοί έχουν μεγάλες προσδοκίες για αυτή τη φουρνιά τους, καθώς θεωρούν πως αυτά τα παιδιά έχουν πολύ ταλέντο».

Στο τέλος ο ομοσπονδιακός προπονητής ευχαρίστησε όλους αυτούς που έβαλαν το δικό τους... λιθαράκι για να ανέβει η ομάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου: «Να ευχαριστήσω την ομοσπονδία που μου έδωσε τη δυνατότητα να είμαι στην ομάδα και από το δικό μου πόστο να υπηρετήσω την πατρίδα. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν όλοι οι συνεργάτες μου. Οι έφοροι, κ. Σαββίδης και Πιλλάτος, οι βοηθοί προπονητές κ. Αστεριάδης και Παντελιάδης και το τεχνικό επιτελείο, δηλαδή οι κύριοι Χατζηπέτρου και Ευαγγελάτος».

 

Τελευταία Νέα