Πήρε ρίσκο, αλλά και παικταρά

Πήρε ρίσκο, αλλά και παικταρά

Πήρε ρίσκο, αλλά και παικταρά

bet365

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος αναλύει τις παραμέτρους της μεταπήδησης του Ματ Λοτζέσκι από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, που μόνο υπό αυτές τις συνθήκες μπορούσε να γίνει.

Πιο απλή και ξεκάθαρη περίπτωση από αυτή του Ματ Λοτζέσκι δεν υπάρχει. Απ’ όποια πλευρά κι αν την εξετάσει κανείς.

Από τη μία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί μεταπήδησε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται ένα τέτοιο άλμα. Δεν είναι ο πρώτος και προφανώς δεν θα είναι και ο τελευταίος που αλλάζει στρατόπεδο μεταξύ «αιωνίων». Ο Αμερικανοβέλγος, όχι απλά αγωνίστηκε στους «ερυθρόλευκους» αλλά ήταν από εκείνους που μακροημέρευσε γιατί η αγωνιστική του ποιότητα και ο ήρεμος χαρακτήρας του τον κατέστησαν και αγαπητό και απαραίτητο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως όταν τον παρουσίασε ο Μπαρτζώκας, οι περισσότεροι πίστευαν ότι επρόκειτο για ανέκδοτο. Διαψεύστηκαν όμως.

Τσέλσι - Μπέρνλι με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μοράτα σκοράρει το πρώτο γκολ (21+). * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Από την άλλη, δεν νομίζω ότι είναι από τις περιπτώσεις που μπορούν, ακόμη και στο τοξικό περιβάλλον αυτής της αέναης κόντρας να προκαλέσουν οργή στις τάξεις των οπαδών της παλιάς (πλέον) ομάδας του, για τον απλούστατο λόγο ότι εκείνη ήταν που εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του, αποφάσισε να μην τον κρατήσει. Ήταν περίπου ό,τι συνέβη, από τη ανάποδη, με τον Στράτο Περπέρογλου, τον οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης δήλωσε ότι δεν θεωρεί απαραίτητο. Δηλαδή τι ήθελαν οι Ολυμπιακοί, να μείνει άνεργος για να μην πάει στους απέναντι;

Εξίσου ξεκάθαρα είναι τα πράγματα σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Λοτζέσκι είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, top επιπέδου, ο οποίος όμως στην πορεία αποδείχθηκε επιρρεπής στους τραυματισμούς, αφού κάθε χρόνο, είχε τουλάχιστον έναν που τον υποχρέωνε να χάσει διαστήματα που ξεπερνούσαν τον έναν μήνα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι αν δεν αντιμετώπιζε τέτοιας φύσης προβλήματα, θα ήταν πολύ δύσκολο να μείνει τόσο καιρό στο λιμάνι, αφού μεταξύ των άλλων ενδιαφέρονταν σοβαρά γι αυτόν και η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρμπαχτσε και η Μπαρτσελόνα, από την εποχή που στο τιμόνι της καθόταν ο νυν προπονητής του «τριφυλλιού», Τσάβι Πασκουάλ.

Μιλάμε επίσης για έναν παίκτη που αγωνίζεται ακριβώς στην θέση που έψαχναν οι «πράσινοι»: «τρία», με δολοφονικό σουτ, που να μπορεί να κατέβει και στο «δυο». Το έκανε πολλές φορές στον Πειραιά για να καλύψει τα ακούσια ή εκούσια ρεπό συντήρησης του Βασίλη Σπανούλη.

Είναι προφανές λοιπόν ότι τα δυο σημεία που θα παίξουν ρόλο στην ενσωμάτωσή του στο νέο του περιβάλλον είναι δυο. Το ένα είναι πόσο ανεπηρέαστος θα μείνει από την παραφιλολογία μιας τέτοιας μεταπήδησης. Κοινώς αν θα την αντέξει. Το γεγονός ότι έχει παίξει τέσσερα χρόνια με τα «ερυθρόλευκα» μπορεί να είναι και καλό αλλά και κακό στην καθημερινότητά του. Το άλλο είναι ο τρόπος που θα τον διαχειριστεί ο Πασκουάλ για να πάρει από αυτόν τον καλό του εαυτό. Στον Ολυμπιακό, ο Ματ ήταν ένας παίκτης βασικότατος, ο οποίος έπαιζε τα παιχνίδια με προοπτική χρόνου συμμετοχής 20+ λεπτών. Ειδικά μέχρι να επιστρέψει ο Παπανικολάου. Στον Παναθηναϊκό, με δεδομένη την παρουσία του Κέι Σι Ρίβερς, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Θεωρητικά, έχει το περιθώριο να περιορίζεται σε 15 ποιοτικά λεπτά και να αξιοποιεί την δημιουργία του Καλάθη , ή τη διεισδυτικότητα του Παππά. Παίκτες με τόσο καλό σουτ είναι πολύ χρήσιμοι στο σύγχρονο μπάσκετ.

Με αυτά και με εκείνα, ο Παναθηναϊκός άρπαξε μια ευκαιρία, εκμεταλλευόμενος της συγκυρία, η οποία υπό άλλες συνθήκες είναι αμφίβολο αν θα είχε δημιουργηθεί.

Τώρα οσαναφορά στον ρίσκο που μπορεί να σημαίνει ένας παίκτης που προέρχεται από έναν (ακόμη) τραυματισμό, όπως ο τελευταίος, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει από τώρα. Οι πληροφορίες λένε ότι εξαιτίας του (τραυματισμού αυτού) και προ του κινδύνου να κατρακυλήσει τόσο άδοξα η καριέρα του , ο Λοτζέσκι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια δούλεψε τόσο σκληρά το καλοκαίρι. Τα προηγούμενα, του άρεσε να παίζει γκολφ (κι εκεί έχει χέρι αλφάδι) ή να περιορίζεται σε συμμετοχές στην Εθνική Βελγίου με την οποία οι απαιτήσεις δεν ήταν και τόσο υψηλές. Ίσως να ήταν κι αυτός ένας λόγος που το μυϊκό του σύστημα ήταν τόσο ευάλωτο. Και μια έξτρα πληροφορία: Κατά μια έννοια ο Λοτζέσκι έχει ήδη αρχίσει να «κυνηγάει» το Σπανούλη. Έχει ήδη τρία παιδιά και η γυναίκα του περιμένει το τέταρτο.

Και τέλος μια υποσημείωση η οποία προς το παρόν μένει ως κρατούμενο: ο Λοτζέσκι είναι ο έβδομος ξένος του Παναθηναϊκού μετά τους Γκιστ, Σινγκλετον, Λεκαβίτσιους, Ντένμον, Ρίβερς, Γκάμπριελ. Αυτό μπορεί να σημαίνει τρία πράγματα: α. ότι θα έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει μόνο στην Euroleague ή να συμμετέχει σε ένα rotation στο πρωτάθλημα μέχρι να βρει τον εαυτό του β. ότι ο Γκιστ θα κινηθεί να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα και γ. να υποπτευθούμε ότι κάποιος από τους υπόλοιπους έξη, δεν είναι σίγουρο ότι θα μείνει;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Ντεντόπουλος
Γιάννης Ντεντόπουλος