Τα (πολλά) καλά και τα (λίγα) κακά του Τόμπσον

Τα (πολλά) καλά και τα (λίγα) κακά του Τόμπσον

Τα (πολλά) καλά και τα (λίγα) κακά του Τόμπσον
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει τη μεταγραφή του Χόλις Τόμπσον η οποία βελτιώνει τον Ολυμπιακό, αλλά κρύβει κινδύνους που πρέπει να διαχειριστεί ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν το ρόστερ του Ολυμπιακού με τον τελευταίο παίκτη που ήρθε να αλλάζει κάπως τα δεδομένα. Όλα δείχνουν προς το καλύτερο, αλλά αυτή είναι μία εκτίμηση μόνο κατ’ όνομα και σε σχέση με τον Τζάρελ Έντι.

Αν όντως βελτιώνει ακόμη περισσότερο τους «ερυθρόλευκους» είναι κάτι που θα δείξει η αυτοψία.

Από τη στιγμή που έκλεισε ο Μπράιαν Ρόμπερτς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε όλο το χρόνο μπροστά του να βρει έναν παίκτη για 12’ με 15’. Για έναν παίκτη που θα βοηθάει τόσο στο «2» τους Σπανούλη και Στρέλνιεκς τόσο στο «3» τους Παπανικολάου και Παπαπέτρου.

Ο Χόλις Τόμπσον δεν είναι τέτοιος!

Ο Χόλις Τόμπσον δεν είναι παίκτης των 15 λεπτών, αλλά των 20+ και αυτό είναι και καλό και κακό.

Live Streaming* στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out* για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος. * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+)!

Καλό είναι γιατί ήρθε ένας εξαιρετικός παίκτης με αξιόπιστο σουτ από τα 6.75 ο οποίος αυτομάτως θα αλλάξει το επίπεδο της προπόνησης. Εννοώ πως οι δύο «Παπ» κι ο Λετονός δεν θα αισθάνονται τόσο άνετα και δε θα θεωρούν σίγουρο τον χρόνο συμμετοχής τους αφού θα γνωρίζουν πως υπάρχει ένας Αμερικανός που καιροφυλακτεί και κυρίως, μπορεί να πάρει από τα δικά τους λεπτά.

Αυτό σημαίνει ισχυρός ανταγωνισμός.

Ισχυρός ανταγωνισμός σημαίνει καλύτερη προπόνηση.

Καλύτερη προπόνηση σημαίνει βελτίωση.

Και ποιος δεν θέλει βελτίωση;

Το κακό είναι τα θέματα διαχείρισης που σίγουρα θα τεθούν κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Σας γράφω κάτι με σιγουριά όση κι ότι ο ήλιος θα βγει αύριο από την Ανατολή.

Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει παράπονο από το χρόνο συμμετοχής του.

Αυτός που μπαίνει για 3’ αναρωτιέται γιατί δεν έπαιξε 5’. Αυτός που έπαιξε 25’ ισχυρίζεται πως είχε ακόμη ένα ποιοτικό πεντάλεπτο. Αυτός που έπαιξε 33’ πιστεύει πως μπορούσε και να μη γινόταν αλλαγή.

Σίγουρα λοιπόν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κληθεί να διαχειριστεί τη στεναχώρια των «Παπ» το δεκαήμερο που θα παίξουν λίγο και τα «μουτράκια» του Τόμπσον που θα πιστεύει πως ήρθε από το ΝΒΑ και πρέπει «βρέξει, χιονίσει» να περνάει την ώρα του στο παρκέ.

Ο Έλληνας τεχνικός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοια θέματα και οφείλει να έχει το καλό της ομάδας πάνω από οτιδήποτε άλλο (άρα όχι εγωισμό), κάθε απόφασή του να είναι προϊόν ηρεμίας και φυσικά ο τρόπος του να είναι τέτοιος που να μη «χάσει» τον παίκτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΠΣΟΝ

Ο Αμερικανός είναι απίστευτα αξιόπιστος σουτέρ προτιμώντας κυρίως να εκτελεί είτε βρισκόμενος σε στατική θέση είτε μετά από ντρίμπλα. Δεν σουτάρει τόσο καλά βγαίνοντας από σκριν.

Το καλό για αυτόν είναι η γρήγορη εκτέλεση αφού το ύψος του του δίνει το πλεονέκτημα να μην χρειάζεται πολύ χώρο για να σουτάρει.

Δεν του αρέσει καθόλου η διείσδυση και σπάνια θα τον δούμε για αυτόν τον λόγο να πηγαίνει στη γραμμή των βολών κερδίζοντας φάουλ σε προσπάθεια μπασίματος.

Στην άμυνα θεωρείται μέτριος προς καλός αμυντικός, βγαίνει γρήγορα από τα σκριν κι επειδή έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών σπάνια ο αντίπαλός του σουτάρει ανενόχλητος ακόμη κι αν ο Τόμπσον δεν είναι τόσο κοντά του.

Η πάσα του αποτελεί ερωτηματικό….

ΥΓ: Οι γνώστες του ΝΒΑ αναφέρουν πως δε τίθεται αγωνιστική σύγκριση ανάμεσα σε Έντι και Τόμπσον. Στο κασέ τους σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά και για αυτό θεωρώ υπέρβαση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου την απόκτηση του πρώην γκαρντ των Σίξερς.

ΥΓ 2: Το μεγαλείο ενός παίκτη δε φαίνεται μόνο στη δράση του στο παρκέ, αλλά δυστυχώς και στην άσχημη στιγμή του. Ο Σέρχιο Γιουλ έχει υπάρξει εκ των «δολοφόνων» της εθνικής ομάδας, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού κι όμως τα πρώτα 10 λεπτά μετά τον τραυματισμό του ένωσε όλη την Ευρώπη.

Animo Sergio. Τόσα buzzer beater έχεις βάλει, θα βάλεις κι άλλα.

ΥΓ 3: Στο ματς της εθνικής με τη Μ. Βρετανία η Ελλάδα θεωρώ ως έπαιξε τραγική άμυνα παρά τα αντιθέτως γραφόμενα. Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι είχαν 34 πόντους με 10 ασίστ. Ειδικά η αντιμετώπιση στο pick ‘n’ roll ήταν για «κλάματα». Η Μ. Βρετανία σκόραρε 64 πόντους απλά και μόνο λόγω μειωμένης ικανότητας.

ΥΓ 4: Έθνική ομάδα δεν είναι μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Κι οι άλλοι 14 εθνική ομάδα είναι. Αισθάνομαι ό,τι τους προσβάλλουν όσοι επικεντρώνονται μοναχά στον σταρ των Μπακς. Μπορεί να κάνω και λάθος…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.