Αγραβάνης: «Θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο»!

Κάτια Πετροπούλου
Αγραβάνης: «Θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο»!

bet365

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μιλάει στο gazzetta.gr για την επιθυμία της Εθνικής Ομάδας για ένα μετάλλιο και τονίζει πως όλα πρέπει να γίνουν βήμα βήμα στο Eurobasket (31/08-17/09), δίνοντας προσοχή στα χιαστί παιχνίδια.

Με το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας να έχει ολοκληρωθεί στο Καρπενήσι, η Εθνική Ανδρών μπαίνει σε αγωνιστικούς ρυθμούς από σήμερα (07/08, 21:00, Ρουμανία), με τη συμμετοχή της στο τουρνουά της Πάτρας, ώστε να βρει σιγά σιγά τα πατήματά της στο παρκέ, ενόψει του Eurobasket (31/08-17/09).

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο gazzetta.gr για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην «επίσημη αγαπημένη» κι εξέφρασε την ανυπομονησία του για τις φιλικές αναμετρήσεις, ώστε να δει σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα.

«Μπήκαμε σιγά σιγά στους ρυθμούς μας, αγωνιστικά πάντα. Πιστεύω κάναμε καλή δουλειά στο Καρπενήσι. Είμαστε σε καλό δρόμο σε επίπεδο τακτικής και συνεχίζουμε. Σίγουρα έχουμε ένα αισιόδοξο κλίμα, γνωρίζουμε όλοι τι μπορούμε να κάνουμε, πως έχουμε ένα πολύ δυνατό ρόστερ και μπορούμε να κάνουμε αρκετά πράγματα μέσα στο παρκέ. Από εκεί και πέρα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα φιλικά παιχνίδια και να δούμε σε τι βαθμό ετοιμότητας είμαστε», είπε αρχικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά τις φιλικές αναμετρήσεις της «γαλανόλευκης», όμως, κρατάει τις επιφυλάξεις του, καθώς δεν θεωρεί πως ακόμα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. «Η προσαρμογή μας θα είναι αρκετά καλή, αλλά τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι απαραίτητα κριτήριο. Έχουμε δει και στο παρελθόν εθνικές ομάδες να κερδίζουν όλα τα φιλικά και στο τέλος να μην παίρνουν κάποιο μετάλλιο ή κάποια διάκριση. Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι στα χιαστί».

Τα χιαστί που... στοιχειώνουν την Εθνική, αλλά ο 22χρονος διεθνής πιστεύει πως αν η ομάδα περάσει και τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τότε μπορεί να φτάσει και στην διάκριση. «Πρέπει να δούμε βήμα βήμα τη διοργάνωση, αλλά άμα περάσει το δεύτερο χιαστί, αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Να περάσει, όμως το πρώτο χιαστί και στην πορεία το δεύτερο». Δεν είναι ψέμα, άλλωστε, πως οι παίκτες θέλουν σίγουρα το μετάλλιο, ό,τι χρώμα και αν έχει αυτό. «Σίγουρα όλοι το αναφέρουμε και θέλουμε πολύ ένα μετάλλιο. Μένει να δούμε φέτος αν θα το αξίζουμε φυσικά και αν θα έχουμε και την τύχη να το πάρουμε».

 

Τελευταία Νέα