Πιλάβιος: «Χάθηκε το όνειρο, αλλά για την Εθνική παίζουμε»!

Πιλάβιος: «Χάθηκε το όνειρο, αλλά για την Εθνική παίζουμε»!

Κάτια Πετροπούλου
Πιλάβιος: «Χάθηκε το όνειρο, αλλά για την Εθνική παίζουμε»!

bet365

Ο φόργουορντ της Εθνικής Εφήβων, Αλφρέδος Πιλάβιος, μιλάει στο gazzetta.gr για το όνειρο του μεταλλίου που χάθηκε στο Eurobasket U18, για την δουλειά που πρέπει να τελειώσει πλέον η ομάδα, αλλά και για το μέλλον του.

Το φινάλε του ματς με την Τουρκία στους «8» του Eurobasket U18, που γίνεται στην Μπρατισλάβα, δυστυχώς δεν έφερε χαμόγελα στην Εθνική Εφήβων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώριζε εξαρχής πως έχει δύσκολη δουλειά κόντρα στην κυριαρχική κι αήττητη ομάδα της διοργάνωσης, που έχει και την καλύτερη επίθεση (80.8 π.μ.ό.), όμως το πάλεψε αρκετά, και ας ηττήθηκε στο τέλος (81-63).

Με αυτόν τον τρόπο, «έσβησε» το όνειρο για μια διάκριση και ένα μετάλλιο, κάτι που, όπως είναι φυσικό, έφερε την στεναχώρια στους παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου.

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Ντόρτμουντ – Μπάγερν Μονάχου (21+).* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

«Μετά την ήττα ήμασταν όλοι πολύ απογοητευμένοι, γιατί χάθηκε το όνειρο», παραδέχθηκε στο gazzetta.gr ο Αλφρέδος - Αλέξανδρος - Πιλάβιος, λίγο μετά την αναμέτρηση με την Τουρκία. «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να μας πάρουν μια διαφορά. Εκεί που πήγαμε να το γυρίσουμε, όμως, η έλλειψη συγκέντρωσης μας εμπόδισε από το να περάσουμε μπροστά στο σκορ», πρόσθεσε ο διεθνής φόργουορντ, που μέχρι στιγμής έχει κατά μέσο όρο 6.8 πόντους (43% τρ.) και 2 ριμπάουντ, σε 15.7 λεπτά στο τουρνουά.

Με τους Νέους να έχουν δείξει το δρόμο στους υπόλοιπους πριν από λίγες ημέρες, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης, οι Έφηβοι επιθυμούσαν κι αυτοί να γράψουν την δική τους ιστορία, φτάνοντας στο βάθρο. «Συζητούσαμε με τους συμπαίκτες μου για την επιτυχία των Νέων. Η αλήθεια είναι πως μας έδωσαν με αυτόν τον τρόπο ένα έξτρα κίνητρο για να προσπαθήσουμε παραπάνω στη διοργάνωση», αποκάλυψε ο γεννηθείς στις 15/12/99 αθλητής.

Ωστόσο, οι διεθνείς μας, έχουν χρέος να ολοκληρώσουν την δουλειά που πήγαν να κάνουν στην Σλοβακία. Έχοντας αποφύγει για τα καλά τον υποβιβασμό, θα προσπαθήσουν να ... σκαρφαλώσουν στην θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από τον σημερινό (05/08, 14:30) αγώνα με την Γαλλία, η οποία ηττήθηκε στο «νήμα» από την Ισπανία στην παράταση (86-85).

Όταν, όμως, ο στόχος του μεταλλίου έχει χαθεί, τι κίνητρο μπορεί να υπάρξει τώρα πια; Όπως εξηγεί ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, αυτό κρύβεται στην φανέλα που φορούν οι αθλητές. «Η Γαλλία είναι πολύ δυνατή ομάδα και το έχει δείξει. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη θέση! Δεν τα παρατάμε! Παίζουμε για την εθνική ομάδα και αυτό από μόνο του είναι τιμή και κίνητρο για οποιοδήποτε παιχνίδι!», είπε πεισμωμένα.

Το καλό στην όλη υπόθεση, βέβαια, είναι πως ακόμα μια «φουρνιά» Ελλήνων αθλητών δείχνει να σφύζει από υγεία και να είναι δεμένη. Θα το έχει διαπιστώσει αυτό, άλλωστε, όποιος έχει παρακολουθήσει τους αγώνες των Εφήβων, βλέποντας τις αντιδράσεις τους από την αρχή έως το τέλος ενός αγώνα, εντός κι εκτός παρκέ. «Αυτό που μου αρέσει σε αυτή την ομάδα είναι ότι εκτός από μια απλή ομάδα, είμαστε μια παρέα! Ο ένας νοιάζεται για τον άλλο και αυτό μας κάνει όλους να αποδίδουμε καλύτερα», εκμυστηρεύτηκε ο γιος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου.

Με τη νέα σεζόν, ο - για όσους τον γνωρίζουν καλά - Άλφης θα βρεθεί στις ΗΠΑ για να συνεχίσει την πορεία του στο μπάσκετ, η οποία, αν μη τι άλλο, μοιάζει λαμπρή. Αλλά θα συνδυάσει την πορτοκαλί μπάλα με τις σπουδές! Κι αυτό, διότι έλαβε πλήρη αθλητική υποτροφία από το κολέγιο Old Dominion! Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να τον απολαμβάνουμε στα παρκέ του NCAA. «Μετά το τουρνουά θα πάω στην Αμερική για σπουδές και παράλληλα θα παίξω στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα θα είμαι στην Βιρτζίνια, στο Old Dominion University, που η ομάδα μπάσκετ του παίζει στην πρώτη κατηγορία - Division 1», σχολίασε γεμάτος χαρά!

 

Τελευταία Νέα