Λαρεντζάκης: «Με αυτή τη φανέλα, το μετάλλιο είναι αυτονόητο»!

Κάτια Πετροπούλου
Λαρεντζάκης: «Με αυτή τη φανέλα, το μετάλλιο είναι αυτονόητο»!

bet365

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μιλάει στο gazzetta.gr για την πρώτη του επαφή με την Εθνική Ομάδα, τον συγκάτοικό του στο Καρπενήσι, Γιάννη Μπουρούση, και τον στόχο του μεταλλίου στο Eurobasket (31/08-17/09).

Κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών και ο ενθουσιασμός του μόνο ευδιάκριτος είναι για την εξέλιξη αυτή στην καριέρα του.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στην Media Day της «επίσημης αγαπημένης» στο ΟΑΚΑ - κατά την διάρκεια της οποίας δεν σταμάτησε λεπτό να βαράει σουτ - μίλησε στο gazzetta.gr για τις πρώτες του εντυπώσεις και το βασικό στάδιο προετοιμασίας, δηλώνοντας έτοιμος για όλα.

«Πήγα στο Καρπενήσι γεμάτος ενέργεια, με ενθουσιασμό και πέρασα πολύ ωραία. Κάναμε αρκετές προπονήσεις και πολλή γυμναστική. Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι κουράστηκα, γιατί μου άρεσε όλο αυτό. Δεν το είδα ποτέ σαν "υποχρέωση". Δίνω το 100% και κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος και συνεχίζουμε δυνατά. Τώρα είμαστε Αθήνα και την Κυριακή θα φύγουμε για την Πάτρα που έχουμε κάποια φιλικά (σ.σ. τουρνουά στην αχαϊκή πόλη 07-08/08)», ήταν τα πρώτα λόγια του 23χρονου γκαρντ της ΑΕΚ.



Στο Καρπενήσι, όμως, ο... νέος έμενε στο ίδιο δωμάτιο μαζί με τον «παλιό» Γιάννη Μπουρούση και στις βαλίτσες της επιστροφής για την Αθήνα, έβαλε μέσα και τις συμβουλές που τού έδωσε. «Τον Γιάννη τον ήξερα κι εκτός Εθνικής. Είχε τύχει να γνωριστούμε, αφού ήμασταν στο ίδιο γήπεδο (σ.σ. ΟΑΚΑ) όλο το χρόνο. Μου είπε πέντε πράγματα. Ο Γιάννης με τέτοια εμπειρία που έχει, μπορεί να σου πει δυο κουβέντες και να είναι μια ιστορία ολόκληρη! Το μόνο που έκανα ήταν να τον ακούω. Έχω αυτή την τάση να πηγαίνω με τους μεγαλύτερους και με τους αρχηγούς (γέλια), οπότε από την πρώτη στιγμή ήξερα πως θα είμαι στο δωμάτιο. Με ζήτησε μάλλον κι ο ίδιος, δεν ξέρω γιατί (γέλια). Αλλά πραγματικά με βοηθάει και τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό».

Όσο για το τι περιμένει από τα φιλικά που θα αρχίσει να δίνει η «γαλανόλευκη», αρχής γενομένης από την Δευτέρα (07/08), είπε: «Τα παιχνίδια λένε ότι είναι η εικόνα της προπόνησης, αλλά ακόμα και από τα πρώτα φιλικά δεν μπορείς να βγάλεις πολλά και ασφαλή συμπεράσματα. Μέρα με τη μέρα και όσο περνάει ο καιρός θα βγάλουμε συμπεράσματα. H ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, οπότε πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε».

Το μετάλλιο για τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη είναι κάτι που δεν χωρά συζήτηση. Αν καταφέρει να είναι στην τελική επιλογή, είναι έτοιμος να παλέψει γι' αυτό. Φοράει και μια βαριά φανέλα, άλλωστε. «Όταν υπάρχει τέτοια κληρονομιά πίσω σου και φοράς αυτή τη φανέλα, το μετάλλιο είναι κάτι δεν χρειάζεται να συζητήσεις. Είναι αυτονόητο! Είναι σημαντικό και για την Εθνική και για όλους. Ο μόνος στόχος είναι πάντα να πηγαίνουμε ψηλότερα. Πάμε για μετάλλιο!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα