Πανέτοιμη για την πρόκριση η Εθνικη Εφήβων 3Χ3

Πανέτοιμη για την πρόκριση η Εθνικη Εφήβων 3Χ3

Gazzetta team
Πανέτοιμη για την πρόκριση η Εθνικη Εφήβων 3Χ3

bet365

Η Εθνική Εφήβων 3Χ3 θέλει να κάνει βήμα πρόκρισης για την τελική φάση του Eυρωπαϊκού Κυπέλλου που διεξάγεται στην Ουγγαρία.

Οι Έφηβοι θα ταξιδέψουν αύριο με προορισμό την Ρίγα της Λετονίας, εκεί όπου θα φιλοξενηθεί η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου 3Χ3. (5-6/8). Η ελληνική ομάδα που καθοδηγείται από τον Γιάννη Γιαννόπουλο, απαρτίζεται από τους Γιώργο Αρνόκουρο, Βίκτωρ Γκουαλτιέρι, Ειρηναίο Μπάλο και Μάνο Χατζηδάκη.

«Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε», τονίζει ο Γκουαλτιέρι: «Να μπούμε στο ρυθμό και θα πάμε καλά πιστεύω».

Ο ρυθμός συνίσταται και στην προσαρμογή στους διαφορετικούς κανονισμούς: «Είναι λογικό να μπερδευτούμε λίγο, γιατί θα βγει το ένστικτο σε κάποιες φάσεις. Αλλά θα το βρούμε γρήγορα πιστεύω, καθώς δεν θα έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου εκεί. Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Θεωρώ πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Την άποψη του Γκουαλτιέρι συμμερίζεται και ο Αρνόκουρος: «Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ο ένας στις δυνατότητες του άλλου. Μπορεί να γίναμε τώρα ομάδα, αλλά έχουμε καλή χημεία, έχουμε «δεθεί» αρκετά και γνωριζόμαστε αρκετό καιρό, παίζοντας είτε ως αντίπαλοι, είτε σε κλιμάκια. Θέλουμε να περάσουμε καλά, αλλά και να φέρουμε κάτι καλό για τη χώρα μας. Είναι μια ευκαιρία για εμάς να παίξουμε με το εθνόσημο και να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Το δέσιμο της ομάδας είναι από τα συν και για τον Μπάλο: «Έχουμε βρεθεί αρκετές φορές και ξέρει ο ένας τον άλλον. Ακόμη κι όταν παίζεις αντίπαλος με κάποιον, τον γνωρίζεις, ξέρεις τι κάνει στο γήπεδο και πως είναι.» Και για τους τέσσερις όμως το 3Χ3 θα είναι μια νέα εμπειρία: «Είναι σίγουρα μια πρόκληση. Είναι κάτι διαφορετικό, έχει διαφορετικούς κανονισμούς και πιστεύω πως θα μάθουμε πολλά μέσα από αυτό. Είναι μια καινούρια εμπειρία και μπορούμε να βελτιωθούμε μέσα από αυτήν και ως παίκτες και ως προσωπικότητες.»

Η διαφορετικότητα που συνιστά το 3Χ3 δεν τρομάζει τον Έλληνα φόργουορντ: «Ξέρουμε πως θα είναι αρκετά διαφορετικά κάποια πράγματα, όπως το πως δίνονται τα φάουλ, ο χρόνος, κάποιοι κανονισμοί. Πρέπει να είσαι γυμνασμένος, να έχεις αντοχή για να ανταπεξέλθεις. Και πιστεύω πως μπορούμε, για να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα μας».

Το ίδιο πιστεύει και ο Χατζηδάκης: «Είναι ωραίο.. Διαφορετικό, αλλά ωραίο. Στην αρχή ομολογώ πως οι κανονισμοί μας μπέρδευαν λίγο, αλλά τώρα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα».

Το «ξύλο» πάντως είναι στην... ημερήσια διάταξη στο 3Χ3, όπως και τα σουτ τριών πόντων, κάτι που δεν τρομάζει τον Έλληνα διεθνή: «Μας αρέσει που είναι πιο δυνατό το παιχνίδι. Πιστεύω πως είμαστε κι εμείς σκληρή ομάδα και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Επίσης και οι τέσσερις μπορούμε να σουτάρουμε από την περιφέρεια. Οπότε δεν πιστεύω πως θα έχουμε θέμα.»

Το αν θα καταφέρει η Εθνική Ομάδα να φτάσει στην τελική φάση είναι μια άλλη υπόθεση. Ο Χατζηδάκης πάντως δίνει ψήφο εμπιστοσύνης και στην Εφήβων και στην Νεανίδων: «Πρέπει να δούμε λίγο και τις άλλες ομάδες, γιατί θα είναι όλες καινούριες. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να πάμε καλά και να είμαστε στην Ουγγαρία το Σεπτέμβριο. Και πιστεύω πως θα τα καταφέρει και η γυναικεία ομάδα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, στην τελική φάση! Είναι κάτι το οποίο θέλουμε πολύ να πετύχουμε».

 

Τελευταία Νέα