Βλασσόπουλος: «Μένουμε Μπρατισλάβα, να προσέξουμε την Τουρκία»

Νίκος Καρφής
Βλασσόπουλος: «Μένουμε Μπρατισλάβα, να προσέξουμε την Τουρκία»

bet365

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος μίλησε μετά τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής Εφήβων κόντρα στους Λετονούς, τονίζοντας πως το σημαντικό είναι πως η ομάδα πέρασε στους «8» του Eurobasket και δεν θα αναγκαστεί να φύγει από τη Μπρατισλάβα, ενώ ζήτησε προσοχή ενόψει Τουρκίας.

Η Εθνική Εφήβων πέρασε στα προημιτελικά του Eurobasket U18 και ο προπονητής της, Γιώργος Βλασσόπουλος στάθηκε στην μεγάλη προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για το ματς: «Όλα τα παιδιά βοήθησαν και αυτό ήταν το πιο σημαντικό. Υπήρχαν ο Μωραϊτης, ο Καλαϊτζάκης και ο Καμπουρίδης που ηγήθηκαν στο σκοράρισμα, αλλά προστέθηκαν και τ’ άλλα παιδιά που έδωσαν λύσεις και στην επίθεση, αλλά κυρίως στην άμυνα. Όποιος κι αν μπήκε προσπάθησε για το καλύτερο.»

Για το τι είπε στους παίκτες του όταν η διαφορά έφτασε στο +9 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κατά τη διάρκεια του timeout: «Το αυτονόητο... Πως πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στο τρίποντο. Κάναμε το λάθος να προσπαθήσουμε και πάλι με προσωπικές επιθέσεις να τελειώσουμε το παιχνίδι. Σφίξαμε στην άμυνα και στην επίθεση ακουμπήσαμε την μπάλα στο λόου ποστ, τόσο με τους ψηλούς, όσο και με τους κοντούς. Πήραμε έτσι και το μπόνους των βολών και βρήκαμε τις λύσεις που χρειαζόμασταν. Αυτό που μας βοήθησε πάντως και προς το τέλος ήταν κερδίσαμε στο ρυθμό. Γιατί είναι ομάδα που αν βρει ρυθμό σε σκοτώνει.»

Για τη νίκη: «Θα μας χαλαρώσει ή μάλλον για να το πω πιο σωστά θα μας ξεαγχώσει λίγο και ίσως μας βοηθήσει να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα».

Για την Τουρκία: «Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και παραμένει αήττητη. Έτσι κι αλλιώς όλες οι ομάδες που έφτασαν ως εδώ είναι δυνατές. Είμαστε πια στους οχτώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και είναι λογικό. Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε κίνηση στην επίθεση, παίζοντας έξυπνα, μυαλωμένα.»

Για το αυριανό ρεπό: «Μέρα ξεκούρασης δεν θα το έλεγα. Είναι μέρα recovering. Θα πάρουν το... βήμα ο φυσιοθεραπευτής και ο γιατρός και φυσικά έχουμε να δουλέψουμε για τον αγώνα με την Τουρκία. Το σημαντικό είναι πως μέσα σε όλα αυτά δεν έχουμε και να μετακομίσουμε. Μένουμε Μπρατισλάβα!»

 

Τελευταία Νέα