Ξέσπασε ο Βράνκοβιτς για τους... λιποτάκτες της εθνικής!

Ξέσπασε ο Βράνκοβιτς για τους... λιποτάκτες της εθνικής!

Gazzetta team
Ξέσπασε ο Βράνκοβιτς για τους... λιποτάκτες της εθνικής!

bet365

Ο πρόεδρος της κροατικής ομοσπονδίας, Στόγιαν Βράνκοβιτς, αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους NBAers της Κροατίας που θα απέχουν από το Eurobasket.

Ο βετεράνος σέντερ των Παναθηναϊκού, Άρη και άλλοτε NBAer, Στόγιαν Βράνκοβιτς, είναι ο τέταρτος πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Κροατίας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους Ίβο Βίντοβιτς (1991-02), Ιβάν Σούκερ (2002-04, 2015-16) και Ντάνκο Ράντιτς (2004-15).

Ο «Στόικο» ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ αρκετά μεγάλος, στα 16 του χρόνια, ενώ θεωρεί εαυτόν μπασκετικό παιδί του τεράστιου Κρέζιμιρ Τσόσιτς. Αγωνίστηκε, διαδοχικά, στις ΚΚ Ζαντάρ (1982-89), Άρη (1989-90), Σέλτικς (1990-92), Παναθηναϊκό (1992-96), Τίμπεργουλβς (1996-97), Κλίπερς (1997-99) και Φορτιτούντο Μπολόνια (1999-01) ενώ είχε ιδιαίτερη σχέση με την εθνική Κροατίας.

Γρήγορο Στοίχημα σε Καλύτερες Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις (21+)!

Ο ίδιος, άλλωστε, έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι απολάμβανε να παίζει με την «Hrvatska», συναίσθημα που δεν το ένιωθε με την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία: «Είναι φυσιολογικό. Η Κροατία είναι η χώρα μου και το να φοράω τη φανέλα της εθνικής της με έκανε χαρούμενο! Είμαι υπερήφανος για ό,τι πετύχαμε με την Κροατία, για τα παιχνίδια μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης κόντρα στην πανίσχυρη Dream Team».

Ο θρύλος του κροατικού μπάσκετ, λοιπόν, επιτέθηκε στους Μάριο Χεζόνια, Άντε Ζίζιτς και Ίβιτσα Ζούμπατς επειδή αρνήθηκαν να ενισχύσουν την χώρα τους στο προσεχές Eurobasket, προτάσσοντας το ΝΒΑ!

«Δε μπορώ να δεχθώ ότι κάποιος δεν θέλει να παίξει στην εθνική ομάδα της χώρας σήμερα, αλλά μπορεί αύριο. Γιατί; Έχεις άλλους παίκτες που θέλουν να παίξουν και ο προπονητής της εθνικής θα έχει πρόβλημα, επειδή μία ομάδα μπορεί να ελεγχθεί μόνο αν τα αποδυτήρια δουλεύουν σωστά. Αν ήμουν παίκτης, δεν θα ήθελα να βρίσκομαι στην ίδια εθνική ομάδα με κάποιον ο οποίος δεν πέρασε τα ίδια με εμένα τα προηγούμενα χρόνια».

 

Τελευταία Νέα