Ο Μήτογλου, ο Άρης και το συμβόλαιο

Ο Μήτογλου, ο Άρης και το συμβόλαιο

bet365

Ο Κώστας Μήτογλου φέρεται να βρίσκεται μια ανάσα από την υπογραφή πολυετούς συμβολαίου στον Παναθηναϊκό αλλά μέχρι στιγμής ο Άρης δεν έχει καμία ενημέρωση παρότι υπάρχει κατατεθειμένο συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ.

Βέβαια, η σχέση του Άρη με τον Κώστα Μήτογλου είναι ολίγον περίεργη. Υπό την έννοια ότι ο Άρης είχε προχωρήσει μονομερώς στην κατάθεση συμβολαίου του παίκτη όταν αυτός ενηλικιώθηκε. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, η απόκτηση του Κώστα Μήτογλου έγινε κατόπιν εισήγησης κι έντονης πίεσης του Βαγγέλη Αγγέλου προς τους ανθρώπους του Άρη. Ο τότε προπονητής των «κίτρινων» είχε εντυπωσιαστεί με τα προσόντα του 17χρονου αθλητή που αγωνιζόταν στα «Αστέρια». Ήταν τόσο σίγουρος για την ικανότητα του Μήτογλου που έλεγε ότι «ο Άρης θα έχει το επόμενο βασικό τεσσάρι της Εθνικής».

Η απόκτηση του Μήτογλου, το καλοκαίρι του 2013, πέρασε από… χίλια κύματα. Κατόπιν έντονων διαπραγματεύσεων με τον Θόδωρο Ροδόπουλο στον οποίον ανήκει η ακαδημία «Αστέρια», συμφωνήθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ, εκ των οποίων 20.000 ευρώ είχε δώσει ο εξωδιοικητικός παράγοντας της ομάδας, Ντίμης Παπαιωάννου. Μάλιστα, το υπόλοιπο μέρος του ποσού καταβλήθηκε μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώς της ΚΑΕ Άρης και την έλευση του Νίκου Λάσκαρη.

Σε ηλικία 17 ετών, ο Μήτογλου δεν μπορούσε να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο κι έτσι οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν με ένα ιδιωτικό συμφωνητικό βάσει του οποίου, μόλις ο παίκτης θα γινόταν 18 ετών θα υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο. Τα δεδομένα άλλαξαν ωστόσο όταν προέκυψε το ενδιαφέρον του Wake Forest και η προοπτική σπουδών και κολεγιακής (μπασκετικής) κατεύθυνσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η πλευρά του Κώστα Μήτογλου αρνήθηκε να υπογράψει το επαγγελματικό συμβόλαιο και υπό τον φόβο της απώλειας του παίκτη, την άνοιξη του 2015 η ΚΑΕ Άρης προχώρησε στη μονομερή κατάθεση τετραετούς συμβολαίου στον ΕΣΑΚΕ καθώς ο παίκτης επέμεινε στην αρχική άρνησή του και μάλιστα το συμβόλαιο παραδόθηκε στο σπίτι του! Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, ο Μήτογλου δεν προσέβαλε τη μονομερή κατάθεση του συμβολαίου το οποίο έχει διάρκεια έως το 2019.

Πάμε στο σήμερα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ουσιαστική επαφή του Παναθηναϊκού με τον Άρη, αλλά μια επικοινωνία του ατζέντη του αθλητή, Νίκου Λότσου, με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΚΑΕ, Μάνο Λάσκαρη, στην οποία δεν παρουσιάστηκε πλάνο οριστικής συμφωνίας του παίκτη με τον Παναθηναϊκό, φαίνεται όμως ότι αυτό είναι θέμα χρόνου να γίνει. Και μένει να φανεί αν θα υπάρξει επικοινωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη. Μια απλή προσέγγιση της υπόθεσης οδηγεί στο (μη ασφαλές) συμπέρασμα της κατάθεσης στον Άρη ενός ποσού αντίστοιχου με αυτό που είχε δώσει για να αποκτήσει τον παίκτη, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει συμφωνηθεί.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα