Μιλεντίγιεβιτς: «Συζητάγαμε συνέχεια ότι δεν παίζουμε στις ομάδες μας!» (vid)

Μιλεντίγιεβιτς: «Συζητάγαμε συνέχεια ότι δεν παίζουμε στις ομάδες μας!» (vid)

Μιλεντίγιεβιτς: «Συζητάγαμε συνέχεια ότι δεν παίζουμε στις ομάδες μας!» (vid)

bet365

Ο Ιάκωβος Μιλιντίγιεβιτς τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του συζητούσαν από την αρχή της προετοιμασίας του Eurobasket U20 για το γεγονός πως δεν έπαιζαν στις ομάδες τους.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

«H κατάκτηση ενός χρυσού μεταλλίου, δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο απίστευτο συναίσθημα προκαλεί μέσα σου». Αυτό τόνισε ο Ιάκωβος Μιλεντίγιεβιτς μιλώντας στον “Επικοινωνία 94 FM” και την εκπομπή “MVP στους 94” με τον Αντώνη Καλκαβούρα.

Σχολιάζοντας το γεγονός των απουσιών καθώς και το ότι οι περισσότεροι συμπαίκτες του προέρχονταν από μία χρονιά πλήρους αγωνιστικής απραξίας, ο 20χρονος διεθνής γκαρντ σημείωσε ότι: «Αυτό το αφήσαμε στην άκρη. Σ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων δεν είχαμε το μυαλό μας στο τι κάναμε πριν, αλλά θέλαμε να δούμε τι θα κάνουμε μετά και να δούμε πόσο αγωνιστικά έτοιμοι είμαστε. Οι απουσίες πιστεύω δεν μας επηρέασαν σαν ομάδα. Σίγουρα επηρέασε λίγο τον προπονητή, τους παίκτες, ότι χάνουμε δύο πολύ καλούς παίκτες, αλλά σαν σύνολο έχουμε αποδείξει ότι δεν μας επηρεάζουν αυτά. Για το θέμα της αγωνιστικής απραξίας, είναι μία συζήτηση που πρέπει να γίνει άλλη στιγμή. Όταν όμως ένας παίκτης ξεκινάει προετοιμασία με την Εθνική Ομάδα, πρέπει να είναι συγκεντρωμένος στον στόχο.».

Συμπλήρωσε ωστόσο: «Το ότι δεν παίζαμε στις ομάδες μας το συζητάμε από την αρχή της προετοιμασίας μέχρι το τέλος. Είναι ένα θέμα που προβληματίζει όλα τα παιδιά πιστεύω. Είναι ένα θέμα που λύνεται, αλλά όχι άμεσα, νομίζω. Θα λυθεί τα επόμενα χρόνια. Έρχονται «φουρνιές» παιδιών που μπορούν να σταθούν σ’ ένα υψηλό επίπεδο. Το θέμα είναι και οι ίδιοι οι παίκτες να προετοιμάζονται ανάλογα για να αγωνιστούν σε ένα ψηλό επίπεδο... …λίγοι προπονητές δείχνουν εμπιστοσύνη σε νέους παίκτες. Αλλά και ο παίκτης πρέπει να αποδείξει ότι όταν μπει μέσα, ότι θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί».

Για το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας, τόνισε πως «αυτό είναι το μεγαλύτερο μυστικό που μπορεί να έχει μία ομάδα, το να είναι "οικογένεια". Θέλαμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλο, να στηρίξει ο ένας τον άλλο. Αυτό μας έκανε πιο γερούς και έφερε τις επιτυχίες».

Αναφερόμενος σε θέματα τακτικής, υπογράμμισε ότι «αυτό που έκανε τη διαφορά στην ομάδα είναι η άμυνα. Ξεκινάμε από την άμυνα και μετά πάμε στην επίθεση. «Τρώμε» σίδερα πίσω και παίζουμε ελεύθερο μπάσκετ μπροστά».

Αναφερόμενος στις ανατροπές που έκανε η Εθνική, δήλωσε ότι «αυτή η ομάδα έχει «μέταλλο» και μπορεί να γυρίσει παιχνίδια. Γυρίσαμε παιχνίδι με τη Λιθουανία που ήμασταν 15 πόντους πίσω. Αυτές οι ανατροπές χτίζουν χαρακτήρες και προσωπικότητες».

Για το μέλλον του στην επόμενη σεζόν, τόνισε ότι «τώρα προέχει η ξεκούραση μου, στην συνέχεια τον Αύγουστο έχω προετοιμασία με την ομάδα μου τον Δούκα και ο στόχος μας είναι τα πλέι οφ της ανόδου. Αν καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω θα είναι πολύ καλό».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Ιάκωβου Μιλεντίγιεβιτς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα