Ο Ουέρ που σόκαρε την Αμερική έρχεται στην Ελλάδα! (pics & vids)

Ο Ουέρ που σόκαρε την Αμερική έρχεται στην Ελλάδα! (pics & vids)

bet365

Ο Κέβιν Ουέρ αποτελεί το νέο απόκτημα του Φάρου Λάρισας και το gazzetta.gr γυρνάει τέσσερα χρόνια πίσω, όταν, φορώντας τη φανέλα του Louisville στο NCAA, υπέστη έναν από τους πιο σοκαριστικούς τραυματισμούς που έχουν συμβεί ποτέ.

Ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό, λένε. Κι αυτό ο Κέβιν Ουέρ το γνωρίζει καλά.

Ο Αμερικανός θα αγωνίζεται από την νέα σεζόν στην Ελλάδα και την Basket League, καθώς αποτελεί το νέο απόκτημα του νεοσύστατου Φάρου Λάρισας.

Ο 24χρονος γκαρντ προσπαθεί να «χτίσει» την καριέρα του και να βρει τα πατήματά του στο μπάσκετ, μετά τον πολύ άσχημο τραυματισμό που είχε υποστεί στις 31/03/2013, όταν έπαιζε στο NCAA.

Το gazzetta.gr γυρνάει τέσσερα χρόνια πίσω, όταν ο Ουέρ σόκαρε την Αμερική.

«Καλά είμαι εγώ, νικήστε»!

Το Louisville είχε περάσει στην Elite 8 της «March Madness» του NCAA κι έβρισκε αντιμέτωπο το Duke.

Ο 20χρονος τότε Ουέρ μόλις στην έναρξη του ματς «πάγωσε» άπαντες με αυτό που συνέβη...

Στην προσπάθεια του να σταματήσει τον Τάιλερ Θόρντον, που εκτελούσε για τρεις, προσγειώθηκε τόσο άτσαλα στο παρκέ, που η κνήμη του έσπασε στα δύο!

Με το που αντιλήφθηκαν οι συμπαίκτες του τι συνέβη, δεν μπορούσαν να το πιστέψουν! Πεσμένοι στο παρκέ, κρατούσαν το κεφάλι τους, ενώ αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα. Αντίπαλοι και προπονητές άφωνοι. Θεατές σοκαρισμένοι και με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους.

Αλλά ο Ουέρ, παρά τον αφόρητο πόνο του, ένα πράγμα είχε στο μυαλό του: την νίκη κόντρα στο Duke! Με τους συμπαίκτες του να πηγαίνουν δίπλα του να του κρατήσουν το χέρι, εκείνος μόνο ένα πράγμα συνέχιζε να επαναλαμβάνει: «Καλά είμαι εγώ, νικήστε»!

Ο Κέβιν μεταφέρθηκε άμεσα στο «Methodist Hospital of Indianapolis» και υπεβλήθη σε επέμβαση δύο ωρών, όπου οι γιατροί τοποθέτησαν μια λάμα στο πόδι του. Από την άλλη, οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο κράτησαν την υπόσχεσή τους, επικράτησαν του Duke με 85-63 και αφιέρωσαν τη νίκη στον Ουέρ. Μάλιστα, ο Τσέιν Μπεχάναν φόρεσε την φανέλα του Ουέρ, για να τον τιμήσει.

Πλήθος παικτών του ΝΒΑ τότε είχε εκφράσει την στήριξή του στον άτυχο νεαρό: ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Κόμπι Μπράιαντ, Κέβιν Ντουράντ ήταν μόνο μερικοί από αυτούς.

Ο Ουέρ ταξίδεψε μαζί με το Louisville στο Final 4 του NCAA και καθισμένος λίγο πιο δίπλα από τον πάγκο και φορώντας τη φανέλα του, είδε τους συμπαίκτες του να νικούν το Wichita State (72-68) και στην συνέχεια να κατακτούν το τρόπαιο κόντρα στο Michigan (82-76).

Αργότερα, σε συνέντευξή του στο «ESPN» δήλωσε: «Είναι ένα από αυτά τα πράγματα που δεν πιστεύεις ότι σου συμβαίνουν. Ειλικρινά δεν ένιωθα τον πόνο, ήταν περισσότερο ένα σοκ. Ο προπονητής μου ήρθε να με βοηθήσει, κοίταξε το πόδι μου και γούρλωσε τα μάτια του! Τότε κοίταξα κι εγώ το πόδι μου και σοκαρίστηκα. Αλλά τού είπα περίπου 15 φορές: "Κόουτς θα είμαι καλά. Πρέπει να νικήσετε το παιχνίδι"».

Ο Ρικ Πιτίνο από την πλευρά του είπε: «Δεν ξέρω πολλούς ανθρώπους που θα είχαν το κόκκαλό τους να κρέμεται έξω από το δέρμα τους και θα είχαν το μυαλό τους στην ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για εκείνον».

Μάλιστα, οι συμπαίκτες του τού έκαναν ένα πολύ όμορφο δώρο: τοποθέτησαν το τρόπαιο του NCAA δίπλα στο κρεβάτι του στο νοσοκομείο, για να το δει όταν ξυπνήσει. Και δεν έμειναν εκεί... Τού πήραν δώρο κι ένα πίτμπουλ για να τον κρατά απασχολημένο και να ξεπεράσει πιο εύκολα την όλη κατάσταση!

Η επάνοδος

Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο, ο Κέβιν Ουέρ πατάει ξανά παρκέ σε ένα φιλικό του Louisville με το Pikeville.

Αυτό που επικράτησε ήταν ανεπανάληπτο: όλοι οι θεατές όρθιοι να ζητωκραυγάζουν για την επιστροφή του και να χειροκροτούν! Κάτι που συνέβη σε κάθε του καλάθι. Ο τότε 20χρονος γκαρντ μέτρησε 6 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ έπαιξε συνολικά σε 9 ματς εκείνη την σεζόν.

Στην πορεία ανακοίνωσε πως θα έκανε χρήση του λεγόμενου «redshirt», για να δώσει βάρος στην αποθεραπεία του. Δηλαδή θα παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματά του, θα έκανε προπόνηση με ομάδα, αλλά δεν θα μπορούσε να πάρει μέρος σε επίσημα παιχνίδια. (Όσοι μαθητές-αθλητές χρησιμοποιούν το «redshirt» έχουν δικαίωμα φοίτησης έναν χρόνο παραπάνω στο κολέγιο, δηλαδή αντί για τέσσερα χρόνια, πέντε).

Τον Απρίλιο του 2014, κατόπιν επιθυμίας του, φόρεσε την φανέλα του Georgia State και το NCAA του παρείχε το δικαίωμα να αγωνιστεί, κάτι που δεν συμβαίνει με τους παίκτες που παίρνουν μεταγραφή. (Στις μεταγραφές οι παίκτες δεν μπορούν να αγωνιστούν για ένα χρόνο, καθώς σκοπός του NCAA είναι ο αθλητής να προσαρμοστεί πρωτίστως στο νέο του κολέγιο).

Το 2015 αναδείχθηκε MVP του Sun Belt Conference Men's Basketball Tournament, οδηγώντας το Georgia State στην νίκη κόντρα στο Georgia Southern.

Στροφή στην Ευρώπη

Το 2016 ο Ουέρ είπε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Φινλανδία. Αγωνίστηκε με την Kauhajoen Karhu και σε 10 ματς μέτρησε κατά μέσο όρο 6.7 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ. Όπως είχε πει τότε και ο ίδιος: «θέλω να αποδείξω σε όλους πως αυτός ο τραυματισμός ανήκει πια στο παρελθόν».

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους μετακόμισε στην Τσεχία και την Brno, όπου και τελείωσε την χρονιά, έχοντας κατά μέσο όρο 17.8 πόντους, 7.5 ριμπάoυντ και 3.9 ασίστ, σε 19 αγώνες.

Ο Ουέρ πλέον γυρίζει σελίδα και θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς από χθες (27/06) αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του νεοσύστατου Φάρου Λάρισας.

Ο 24χρονος γκαρντ έχει αφήσει για τα καλά πίσω τον τραυματισμό, που ταυτίστηκε με την καριέρα του και τον ακολουθεί παντού, και έρχεται φορτσάτος στην Basket League.

Παίκτης και ομάδα έχουν σίγουρα έναν κοινό στόχο: να δείξουν σε όλους πως «ήρθαν για να μείνουν»!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα