Προτείνει αύξηση των ομάδων ο Κόροιβος!

Προτείνει αύξηση των ομάδων ο Κόροιβος!

bet365

Το Δ.Σ. της ΚΑΕ Κόροιβος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί σε οποιαδήποτε μείωση των ομάδων της Basket League, κάνοντας λόγο για μαρασμό του πρωταθλήματος.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Στην πρόσφατη γενική συνέλευσή του ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την σταδιακή μείωση των ομάδων της Basket League από 14 σε 12. Για την ακρίβεια η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 14 ομάδες ενώ η σεζόν 2018-19 με 13 και η 2019-20 με 12. Παράλληλα στις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους θα υποβιβαστούν δύο ομάδες στην Α2 ενώ θα ανέβει μία, ώστε να γίνει η μείωση στις 12. Από την σεζόν 2019-20 οι ομάδες που θα παίρνουν την άνοδο θα είναι και πάλι δύο.

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Κόροιβος δηλώνει κάθετη αντίθεση σε αυτή την προοπτική.

Η ενημέρωση της ομάδας της Ηλείας

«Το διευρυμένο διοικητικό συμβούλιο της KAE Κόροιβος με την συμμετοχή και μελών του Δ.Σ του ερασιτέχνη και του Προέδρου του Α.Σ.Α Κόροιβος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί κάθετα σε οποιαδήποτε μείωση των ομάδων στην Α1 φέτος, του χρόνου ή στο μέλλον, παρ' όλο που κατά την Γ.Σ ο εκπρόσωπος της ΚΑΕ Κόροιβος δεν διαφώνησε, όπως και οι περισσότερες Κ.Α.Ε μιας και το θέμα ήρθε αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και προετοιμασία, και ουσιαστικά χωρίς διάλογο πέρασε μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

Η απόφαση αυτή πιστεύουμε οδηγεί το Εθνικό πρωτάθλημα σε μαρασμό, το κλείνει αντί να το ανοίξει την στιγμή που όλα τα σοβαρά πρωταθλήματα της Ευρώπης γίνονται με περισσότερες ομάδες από τις 14 δικές μας, (Ισπανία 17, Ιταλία 16,Γαλλία 18, Τουρκία 16, Πολωνία 17 κ.λ.π) ενώ επιχειρήματα όπως π.χ θα είναι περισσότερα τα έσοδα ή ότι η τηλεόραση το έχει ζητήσει, μόνο ως προφάσεις ακούγονται, ενώ εάν δυσκολεύουν κάποιους στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους, θα τους πούμε ότι οι ομάδες που έχουν αντιπάλους έχουν πολύ μεγαλύτερο αγωνιστικό Γολγοθά σε πιο δύσκολα πρωταθλήματα.

Επειδή πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε το Ελληνικό μπάσκετ, είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια εποικοδομητική συζήτηση η οποία θα ανοίγει το άθλημα στην ελληνική επικράτεια, θα αυξάνει τους θεατές μέσα στα γήπεδα και την ποιότητα αυτών, θα βελτιώνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων, θα έχει πιο επιθετική πολιτική προσέγγισης χορηγών και θα ανοίγει επιτέλους τον δρόμο στους νέους Έλληνες αθλητές τόσο στην Α1 όσο και στην Α2, ώστε να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Εμείς ως Κόροιβος είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε, άλλωστε από πέρυσι το τολμούμε, γι' αυτό δηλώνουμε ότι διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε μείωση των ομάδων από 14 στην Α1 τώρα ή στο μέλλον, τουναντίον καταθέτουμε ανοικτή δημόσια πρόταση προς διαβούλευση προς όλους για μελλοντική αύξηση των ομάδων σε 16, έτσι ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα στο σύνολό του.

ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα