Γιάνκοβιτς: «Είχα συζητήσεις με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό»

Gazzetta team
Γιάνκοβιτς: «Είχα συζητήσεις με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, πριν αναχωρήσει για την Ανδόρα, αλλά και στην Εθνική Ομάδα.

Τσάμπιονς Λιγκ, ΑΕΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ώρα 20:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Για τις επαφές που είχε με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό πριν αναχωρήσει για την Ανδόρα μίλησε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σε συνέντευξή του.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στην Εθνική Ομάδα, αλλά και στην επιτυχία των Νέων, στον «αέρα» του «ΣΠΟΡ FM 94.6».

Αναλυτικά είπε για:

Τις επαφές με ελληνικούς συλλόγους και πώς κατέληξε στην Ανδόρα: «Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις και με την ΑΕΚ και με τον Παναθηναϊκό ανά διαστήματα. Δεν προχώρησαν για συγκεκριμένους λόγους, αλλά είχα μεγάλη ανάγκη να επιστρέψω στην ACB. Εκεί η προβολή είναι μεγάλη, σε βλέπουν πολλά μάτια και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφοσιωθείς στο μπάσκετ».

Τη μετακόμισή του στην Ανδόρα: «Μαζευόμαστε στις 15 Αυγούστου για προετοιμασία με την Ανδόρα. Μίλησα με τον Μπόγρη που έχει παίξει εκεί, μου είπε κάποια πράγματα, τα θετικά και τα αρνητικά. Άκουσα αυτά που ήθελα, τα αρνητικά ήταν πολύ λίγα και αποφάσισα να γυρίσω και να κάνω το δεύτερο κομμάτι της καριέρας μου στην ACB, αφού το πρώτο στη Βαλένθια ήταν πολύ σύντομο. Το μόνο αρνητικό για την Ανδόρα είναι πως για κάθε ταξίδι εκτός έδρας υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις. Είναι λίγο βάρβαρο το πρόγραμμα και δεν έχεις πολύ χρόνο να ξεκουραστείς».

Τη μη αξιοποίηση των νέων παικτών με αφορμή την επιτυχία των Νέων: «Τα παιδιά παρέμειναν στην ηλικία τους οι καλύτεροι στην Ευρώπη κι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Η δική μας γενιά είναι πάρα πολύ πετυχημένη, γιατί πολλοί παίκτες έκαναν μεγάλη καριέρα σε μεγάλους συλλόγους και στην Εθνική. Μακάρι οι ομάδες που είναι εκτός τετράδας ή πεντάδας να δώσουν χρόνο και ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά, γιατί είναι πολύ κρίμα να μην παίζουν. Δεν είναι καλό να τους λέμε ‘μπράβο’ κάθε καλοκαίρι και μετά να τους ψάχνουμε το χειμώνα. Μονίμως μένει στη θεωρία αυτό το πράγμα. Θεωρώ πως υπάρχουν πολλοί Έλληνες που μπορούν να παίξουν και να είναι αξιόλογοι στην Α1. Βλέπουμε παίκτες επιπέδου στην Α1 να πηγαίνουν στην Α2 λόγω των χρημάτων που δίνονται. Πολλές φορές υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός στην Α2 από την Α1».

Την ανάδειξη του Κόνιαρη: «Ο Κόνιαρης είχε έναν σοβαρό τραυματισμό. Θεωρείτο ο καλύτερος της γενιάς του και τώρα είναι και πάλι. Για να φτάσει ξανά εδώ που έφτασε έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά είχε και εμπιστοσύνη. Αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό και στον ΠΑΟΚ. Στην Ισπανία βάζουν πάντα τους γηγενείς πάνω από τους ξένους».

Την προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών, από την οποία φέτος απουσιάζει: «Καλή επιτυχία στα παιδιά της Εθνικής. Μακάρι να υπάρξει μετάλλιο. Σίγουρα θα ήθελα να είμαι κι εγώ εκεί, αλλά δεν πειράζει. Έχω τουλάχιστον την ευκαιρία να δουλέψω ατομικά. Ίσως στο μέλλον, αφού έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας με τα προκριματικά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα