Τσαγκρώνης: «Ο κύκλος του Παπαθεοδώρου δεν έκλεισε»

Gazzetta team
Τσαγκρώνης: «Ο κύκλος του Παπαθεοδώρου δεν έκλεισε»

bet365

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, εξέφρασε την άποψη πως ο κύκλος του Ηλία Παπαθεοδώρου στις εθνικές ομάδες δεν έκλεισε και θα αξιοποιηθεί μελλοντικά.

Για την «χρυσή» φουρνιά της Εθνικής Νέων, την επόμενη ημέρα αυτής, αλλά και για την δήλωση του Ηλία Παπαθεοδώρου πως έκλεισε τον κύκλο τους στις μικρές εθνικές, μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, στον «Arena FM».

Αναλυτικά είπε:

Για την επιτυχία της ομάδας και τις σκέψεις του: «Είναι μία συγκινητική στιγμή το να περνάς μετάλλια στα δικά σου τα παιδιά. Νιώθεις πως τα παιδιά σου έχουν μεγαλώσει. Όλα τα πράγματα δεν έρχονται από μόνα τους. Πρέπει να παλέψεις για την κορυφή και αυτά τα παιδιά το κάνανε. Είχαν την συμπαράσταση την δικιά μας, την συμπαράσταση από τους προπονητές τους και ήταν ένας μαραθώνιος μέσα στο καλοκαίρι που είχε ένα ευτυχές τέλος. Αυτό οφείλεται στο ότι αυτά τα παιδιά ήταν μία παρέα, μία γροθιά και αν δεν λειτουργήσεις, στο μπάσκετ, σαν ομάδα δεν μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα».

Για την απόδοση των παικτών: «Η αγωνία είναι αυτή που προκαλεί ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσπαθήσουν πάρα πολύ ώστε να τα ξεπεράσουν τα παιδιά. Να μην ξεχνάμε τα περισσότερα παιδιά που έπαιξαν δεν είναι οι πρωταγωνιστές στην ομάδα που αγωνίζονται και όμως αυτό το καλοκαίρι έγιναν αστέρια γιατί έχουν μέσα τους το μπάσκετ, έχουν μέσα τους τη δύναμη και από κομπάρσοι που είναι στην σύλλογο που παίζουν να έγιναν πρωταγωνιστές».

Για την επόμενη μέρα: «Αρκετοί παίκτες δεν θα μπορέσουν να παίξουν για αυτή την ομάδα. Το ζήτημα είναι πως από κάθε φουρνιά είναι να ξέρεις πως κάποια παιδιά θα παίξουν σε μεγαλύτερη κατάσταση και κάποια άλλα σε μικρότερη. Το θέμα είναι πως τα παιδιά αυτά πρέπει να τα αξιοποιείς, να τους δώσεις την ευκαιρία να παίξουν. Οι μεγαλύτερες ομάδες που έχουν αυτά τα παιδιά πρέπει να τα δίνουν χρόνο συμμετοχής και αν δεν μπορούν, να τα δίνουν δανεικούς ώστε να παίζουν, για να τους έχουν την επόμενη χρονιά πιο δυνατούς».

Για τον Ηλία Παπαθεωδόρου: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και πιστεύω πως θα τα πάει πολύ καλά με τον ΠΑΟΚ. Όμως, δεν είναι όπως είπε, ο κύκλος δεν έκλεισε γιατί πάντα θα βρίσκεται μέσα στην Ομοσπονδία και σίγουρα θα τον αξιοποιήσουμε στο μέλλον. Το σημαντικότερο είναι πως μέσα από τις Εθνικές ομάδες δεν αναδεικνύονται μόνο οι παίκτες, αλλά και οι προπονητές. Είναι σημαντικό αυτό. Οι παίκτες είναι κυρίαρχοι αλλά είναι και οι προπονητές και μία τέτοια σειρά ώστε να λειτουργήσει με αρμονία η ομάδα».

Για τους ξένους παίκτες στο πρωτάθλημα: «Ο νόμος είναι διαφορετικός αλλά υπάρχει μία συμφωνία κυριών και πιστεύω πως θα περάσει και θα παραμείνει το έξι παίκτες Έλληνες και έξι ξένους. Είναι σημαντικό να δίνεται η ευκαιρία σε νεαρούς Έλληνες παίκτες να πρωταγωνιστούν στις ομάδες που αγωνίζονται, γιατί έτσι πετυχαίνουν κάτι καινούργιο. Η Εθνική είναι αυτή που τους δίνει καινούργιες δυνατότητες και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Σαν Ομοσπονδία το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε δίπλα σε αυτά τα μικρά παιδιά αλλά και σε όλους όσους αγωνίζονται και να προσπαθούμε για το καλύτερο για αυτούς».

Για την περιφέρεια: «Η Ομοσπονδία είναι υπέρ της περιφέρειας γιατί διψάει για το μπάσκετ. Θέλουμε η περιφέρεια να βλέπει μεγάλους αγώνες και μεγάλους παίκτες. Πιστεύω πως πρέπει να βοηθήσουμε την περιφέρεια και να δούμε και την Εθνική Ανδρών να παίζει σε αυτή. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να παίξει η Εθνική Ανδρών ώστε τα μικρά παιδιά να έχουν εικόνες από αυτά τα παιχνίδια τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα