Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή στην Euroleague; (pics, vids, poll)

Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή στην Euroleague; (pics, vids, poll)
Το gazzetta.gr αναφέρει τις 5+1 καλύτερες φετινές μεταγραφές στην Euroleague και σας δίνει την ευχέρεια ψήφου και... άλλης άποψης.

Ο Ιούλιος πλησιάζει στο τέλος του και πλέον οι 16 ομάδες της Euroleague πλησιάζουν με τη σειρά τους στην ολοκλήρωση των ρόστερ τους. Η αλήθεια είναι πως τέτοια εποχή οι καλοί παίκτες έχουν υπογράψει ήδη και υπάρχουν δύο δρόμοι για την περαιτέρω ενίσχυση.

Ο ένας είναι να περιμένει κάποια ομάδα τα κοψίματα από το ΝΒΑ και ο άλλος είναι να πληρώσει για να σπάσει συμβόλαιο.

Τον δεύτερο δρόμο μπορούν να ακολουθήσουν μόνο οι ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα και Χίμκι. Αυτά είναι τα μοναδικά κλαμπ που διαθέτουν χρήμα για ξόδεμα.

Φυσικά και αναφερόμαστε σε μεταγραφές παικτών που θα κάνουν «θόρυβο», παίκτες που θα αλλάξουν επίπεδο την ομάδα τους.

Με το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταγραφών στην Euroleague να έχει ολοκληρωθεί, το gazzetta.gr αναδεικνύει τις 5+1 σημαντικότερες μεταγραφές. Ο διαχωρισμός της πρόσθετης έχει να κάνει με τον μοναδικό παίκτη του συγκεκριμένου γκρουπ που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην διοργάνωση, αλλά έχουμε ακούσει (και δει) πάρα πολλά στο Eurocup.

Η σειρά είναι τυχαία (μπορεί και όχι)...

ΣΕΡΧΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΘ

Όταν πέρυσι άφηνε τη Ρεάλ Μαδρίτης για το NBA και τους Φιλαδέλφεια 76ερς, όλοι οι φίλοι του αθλήματος έκλαιγαν με «μαύρο δάκρυ». Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ μετά από ένα χρόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επέστρεψε στην Euroleague. Όχι για την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά για την παγωμένη Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη ήθελε πάση θυσία να καλύψει το κενό του Μίλος Τεόντοσιτς με έναν παίκτη στα «κυβικά» του Σέρβου.

Και φυσικά το κατάφερε πληρώνοντας αδρά.

ΝΙΚΟΛΟ ΜΕΛΙ

Ένα από τα καλύτερα «τεσσάρια» της τελευταίας διετίας στη διοργάνωση, άλλαξε γειτονιά και επίπεδο. Ο Νικολό Μέλι από την Μπάμπεργκ που στόχευε στην είσοδο στα playoffs μετακόμισε στη Φενέρμπαχτσε που στοχεύει μόνο στο repeat.

Ο Ιταλός φόργουορντ δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που είχαμε γνωρίσει πριν χρόνια στην Αρμάνι Μιλάνο και πλέον θα βγάλει το ταλέντο του για χάρη τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς ο οποίος όσο να 'ναι έχει τον δικό του τρόπο να βελτιώνει ακόμη και τους παίκτες που μοιάζουν να τα κάνουν όλα καλά στο παρκέ.

ΟΥΙΛ ΚΛΑΪΜΠΕΡΝ

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις παικτών που έπαιζαν σε μικρομεσαίες ομάδες και ακολούθως έκαναν πάταγο! Ο Ουίλ Κλάιμπερν έπαιξε στη Γερμανία και το Ισραήλ, αλλά τον μάθαμε πέρυσι με τα όργια που έκανε στη Νταρουσάφακα.

Ίσως ο πιο αθλητικός φόργουορντ της διοργάνωσης και σίγουρα ο πιο θεαματικός αυτής.

Τα ρούβλια της Μόσχας έκαναν τη δουλειά τους και μάλιστα από πολύ νωρίς.

ΤΣΣΚΑ και Κλάιμπερν συμφώνησαν αρχές καλοκαιριού κι έτσι ένας από τα σπουδαιότερα ονόματα στην ευρωπαϊκή free agency αγορά, χάθηκε νωρίς.

ΦΑΜΠΙΕΝ ΚΟΖΕΡ

Εδώ ίσως αρχίσουν οι γκρίνιες σας, αλλά δεν το διαπραγματευόμαστε. Ο Γάλλος γκαρντ είναι ίσως ο πιο υποτιμημένος περιφερειακός της διοργάνωσης.

Τρομερές σεζόν σε Μπασκόνια και Μπάμπεργκ τις οποίες και φυσικά εξαργύρωσε με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κοζέρ είναι το combo guard που λείπει από τον Πάμπλο Λάσο αφού διαθέτει μεγαλύτερη προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα και ηρεμία στην επίθεση.

Με τον Σέρχιο Γιουλ να τρέχει πάνω κάτω και τον Λούκα Ντόνσιτς να έχει την εμπειρία ενός 18άχρονου, χρειαζόταν πολύ ο Γάλλος.

ΤΑΪΛΕΡ ΧΑΝΕΪΚΑΤ

Μόλις μία σεζόν άντεξε μακριά από την παγωνιά της Μόσχας και τη «ζεστασιά» της Χίμκι. Βέβαια σε αυτή τη σεζόν με τη φανέλα της Αναντολού Εφές ανέβασε τις μετοχές του αν και στα κρίσιμα σημεία όπου κρίνονταν τίτλοι κλπ. δεν ανταποκρίθηκε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον είχε στο μυαλό του ακόμη και για την Μπαρτσελόνα αν έμενε στην Καταλωνία. Αυτό δε συνέβη, ωστόσο παρέμεινε προτεραιότητα του Έλληνα τεχνικού.

Στον τρόπο παιχνιδιού του «Coach B» ο Χάνεϊκατ θα κάνει θαύματα αφού η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα και η αλτικότητα βρίσκονται στη σωματική του φύση.

ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΘΙΟΝΤΟΡ

Φτάσαμε στην πρόσθετη επιλογή μας, στον +1 παίκτη του τίτλου.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ έφτασε 28 χρονών για να ζήσει την ρούκι του χρονιά στην Euroleague.

Αν κάνει τα μισά από αυτά που έκανε πέρυσι με τη Μπάνβιτ σε Τουρκία και Eurocup, δε θα μείνει για πολύ καιρό στο Μιλάνο. Η Αρμάνι βέβαια του έδωσε την ευκαιρία να βγάλει τις ικανότητές τους στα κορυφαία ευρωπαϊκά παρκέ και να είστε σίγουροι πως αυτές οι ικανότητες είναι πάρα πολλές.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Τέλειοι δεν είμαστε, λάθη κάνουμε και το συγκεκριμένο κείμενο κρύβει μία υποκειμενική... αντικειμενικότητα οπότε δεχόμαστε τις δικές σας επιλογές υπό μορφή σχολίου. Καλό είναι να υπάρχει και μικρή τεκμηρίωση της άποψής σας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.